Όλοι στο Σύνταγμα, έτσι, χωρίς κανέναν λόγο

Όλοι στο Σύνταγμα, έτσι, χωρίς κανέναν λόγο

Ιούλιος 10, 2015 - 13:01
8 σχόλια

Δεν εξηγείται αλλιώς. Οι πολίτες της χώρας μας μάλλον έχουν αναγάγει σε «to Know us better», που έλεγε στην παλιά ταινία ο Χρόνης Εξαρχάκος, τις συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα και σε μικρότερες ελληνικές πλατείες. Διότι το πανηγύρι τελείωσε, δεν έχει άλλο. Μας βλέπω να συγκεντρωνόμαστε πάλι όταν δεν θα μπορούμε να πληρώσουμε τον ΦΠΑ -τότε θα υπάρχει λόγος.

Μάλλον, λοιπόν, οι Έλληνες πολίτες εθίστηκαν στις συγκεντρώσεις. Ή βλέπουν πια ως θεραπεία της έλλειψης επικοινωνίας που μαστίζει τα αστικά περιβάλλοντα τις συγκεντρώσεις κάθε τρεις και λίγο. Ως έναν τρόπο να έρθεις πιο κοντά με τον συνάνθρωπο και ομοϊδεάτη -αν και υπάρχει ένα μπέρδεμα ως προς αυτό το τελευταίο. Άλλος λόγος δεν υπάρχει να κλείνουμε κάθε λίγο και λιγάκι το Σύνταγμα. Διότι το «Ναι» και το «Όχι» μάς τελείωσαν. Ή μήπως όχι; Ή μήπως μεταλάχθηκαν και αυτό μάς ενοχλέι;..

Ή μήπως συνηθίσαμε στη διαμαρτυρία;

Μόλις προχθές, ανακοινώθηκαν συγκεντρώσεις υπέρ του «Ναι» και υπέρ του «Όχι». Παρ' ότι το δημοψήφισμα τελείωσε. Μήπως έτσι αποδεικνύουμε επιτέλους ως έθνος ότι ο χρόνος είναι σχετικός και μπορούμε να γυρίσουμε στο παρελθόν όποτε θέλουμε ως λαός; Έχουμε τη μηχανή του χρόνου του Κύρου Γρανάζη; Να οργανώσουμε και ένα δημοψήφισμα την Κυριακή, από την αρχή, τώρα που πήραμε μπρος;

Το δημοψήφισμα έγινε, πάει, τελείωσε. Χαμπάρι εμείς. Νομίζουμε ότι διαμαρτυρόμαστε ακόμα; Νομίζουμε ότι διατρανώνουμε τη θέση μας στην Ευρώπη; Την Ευρώπη που μας την «ξαναχαρίζουν», απ' ό,τι φαίνεται. Και εξακολουθούμε να χωριζόμαστε στους μεν και στους δε; Γιατί, βρε παιδιά, δεν κάνουμε μια κοινή συγκέντρωση, έτσι, χωρίς κανέναν λόγο, να μπερδέψουμε και τα κανάλια που, αναλόγως, προβάλλουν τη μία ή την άλλη συγκέντρωση; Στο κάτω-κάτω, στο ευρώ δεν θέλουμε να μείνουμε και οι του «Όχι» και οι του «Ναι»; Ή μήπως όχι;..

Όσοι έχετε σελίδα στο φατσοβιβλίο, θα έχετε πέσει πάνω ανακοινώσεις για συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα, στο ΟΑΚΑ ή στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»: Αποχαιρετάμε τον Μπογδάνο που φεύγει για τη Νάξο, Ανακηρύσσουμε τον Βαρουφάκη βασιλιά, Συγκέντρωση στο Σύνταγμα έτσι, χωρίς κανέναν λόγο, Πρόσκληση στον γάμο του Ιάσονα και της Ελένης (από το αλήστου μνήμης «Ρετιρέ» του Δαλιανίδη), Όλοι στο ΟΑΚΑ, ο Χαλακατεβάκης σήμερα θα πληρωθεί τα ενοίκια (από τους «Απαράδεκτους» αυτό το τελευταίο), Ο Χλαπάτσας θα σας δείξει τι θα πάθετε στο ΟΑΚΑ («Της Ελλάδος τα παιδιά» αυτό). Οι παραπάνω αναφορές στα σίριαλ της δεκαετίας του '80-'90 φανερώνουν την ηλικία των τρολ και την ηλικία εκείνων που γελάνε αμέσως...

Τρολιές,λοιπόν, κατά το κοινώς λεγόμενον, που ξεπηδούν από την ανάγκη του κόσμου να γελάσει και να σατιρίσει με τον τρόπο του μια κατάσταση που μόνο για γέλια δεν είναι...

Έτσι όπως είναι τα πράγματα, με το «Όχι» να γίνεται «Ναι», με την αίσθηση της τρύπας στο νερό, με τα μέτρα που μετρούν για να μας πάρουν, μήπως από την αρχή θα έπρεπε να διοργανώνουμε φανταστικές συγκεντρώσεις; Να προσκαλέσουμε και τον Τσακ Νόρις που αναρωτιέται «Who the fuck is Chuck Alotos?», τον Μεϊμαράκη που χορεύει το «Billie Jean», τον Βαρουφάκη που μαρσάρει με τη μηχανή έξω από το Ευρωκοινοβούλιο; Να φέρουμε ζουρνάδες και νταούλια και φαγητό ρεφενέ; Μακαρονάδες, κατά προτίμηση. Τσάμπα αδειάσαμε τα ράφια;

Από το «Έκτο πάτωμα» οι στίχοι της Λίνας Νικολακοπούλου, συμπυκνώνουν το νόημα των σκέψεών μας: «Τι μέρα είναι, τι ώρα είναι και ποια χρονιά;/ Το θέμα είναι να έχει βούτυρο η φρυγανιά. /Το θέμα είναι να είχαμε όλοι μας πολλά λεφτά/ και να μην έπρεπε να σηκωνόμαστε απ' τις εφτά».

«Ξυπνήστε, άτομα, στο έκτο πάτωμα»...

Γαλανιάδη Εύα

Ειδήσεις: 
Tags: 

8 Σχόλια

Το μοντάζ στην αρχή του δημοσιεύματος είναι ό,τι πιο κακόγουστο κυκλοφορεί στην πιάτσα. Η κ. Γαλανιάδη το διάλεξε; Πέρα από το κιτς, οι πολίτες της χώρας βρίσκονται σε πλήρη σύγχυση. Καλά τα κατάφεραν τα ΜΜΕ που κατεβάζουν από τα ουράνια τις εντολές των επικυρίαρχων, καλά τα κατάφεραν τα κόμματα της αντιπολίτευσης που επιδόθηκαν στο προσφιλές και εντελώς ανέξοδο γι' αυτά παιχνίδι του να πυροβολείς τα περιστέρια, καλά τα καταφέρνουν τα τρολ που χρησιμοποιούν το σάιτ, ίσως όχι καλά τα κατάφερε η κυβέρνηση που δείχτηκε άτολμη να κόψει κώλους. Αποτέλεσμα: σήμερα έχουμε την ομιλία του Μπρέζνιεφ στην πόλη μας με τους χειροκροτητές του στα πούλμαν (χαράς ευαγγέλια για τους καφετζήδες μας, όλο και κάτι θα πιουν, έστω και ένα μπουκαλάκι νερό), μάλλον δεν έχουμε σύνοδο κορυφής για να αποφασιστεί η έξοδος (έξοδος ή αποβολή;) της Ελλάδας από την ευρωζώνη και την Ε.Ε., η Deutsche Bank συνεχίζει να κατέχει παράγωγα ύψους 67 τρισεκατομμυρίων ευρώ, άκουσα ότι η Ιρλανδία βρίσκεται στο χείλος της χρεωκοπίας, στην Κίνα όλοι πάνω-κάτω ξέρουμε τι γίνεται, η παγκόσμια κερδοσκοπική φούσκα του νεοφιλελευθερισμού ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ!!! Δεν θα είμαστε μόνοι μας. Η ανθρωπότητα ολόκληρη ετοιμάζεται να κάνει reset επειδή ο Σόιμπλε τα έχει στηλώσει. Δεν πειράζει, κάθε ευκαιρία είναι καλή για να δω τους γραβατάκηδες να τους πιάνει κωλοπιλάλα. Πραγματικά, θα πληρώσουν για όλα! Και οι ξένοι ΚΑΙ ΟΙ ΝΤΟΠΙΟΙ.

Εσύ καταρρέεις έρμεεεεε!!!!! Μην τον φοβάσαι το νεοφιλελευθερισμό, μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει. Τα χάλια σας να κοιτάτε πάνω απ' όλα ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ. Κρίμα που φεύγει κακήν κακώς και η Ζωούλα πάντως, και δε θα μπορέσει να στήσει τις κρεμάλες στο σύνταγμα.

Κάντε τις αλλαγές που θέλετε, ίσως το ΠΑ-ΛΙΟ-*** να μην ταιριάζει με το γνωστό κόσμιο ύφος των σχολίων που δημοσιεύετε, έχω πάμπολλα παραδείγματα, αλλά αναρτήστε το, το ξαναστέλνω: ΠΑ-ΛΙΟ-*!* ο ανθρωπισμός των λογιστών, ο νεοφιλελευθερισμός, είναι το τέλος του πολιτισμού. Εσύ βάρβαρε είναι φυσικό να μην καταλαβαίνεις, ακούς "πολιτισμός" και ψάχνεις για το μαχαίρι σου. Εδώ όμως δεν πρόκειται μόνο για την επικράτηση του νεοφιλελευθερισμού αλλά για την ψύχωση του Σόιμπλε εναντίον των Ελλήνων. Το έχει χάσει, κάθεται όμως πάνω σε ένα βουνό κεφάλαια και οι άλλοι ευρωπαίοι χέζονται πάνω τους και δεν τολμούν να τα σπάσουν με τη Γερμανία, από το φόβο ότι περισσότερο από μας αυτή είναι που εκβιάζει να φύγει από την ευρωζώνη διαλύοντας της Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά πού να καταλάβεις εσύ απ' αυτά κάφρε. Όταν τελειώσει όλη αυτή η ιστορία, θα μείνουν νησίδες ευημερίας και ένας ωκεανός εγκληματικότητας. Η Ευρώπη είναι τελειωμένη, η Κίνα οσονούπω γκρεμίζεται και οι αμερικάνοι τρέμουν τις μαλακίες της από δω μεριάς. Και εμείς εδώ έχουμε τα τσογλάνια σαν κι εσένα να πανηγυρίζουν γιατί ο αντίπαλος βρίσκεται στη γωνία και τις τρώει, όχι από τη δική σου ομάδα, από τους ξένους. Τι ωραία Κυριακή!

Μίλησε και η κόρη μου η σοσιαλΗστρια να συμπληρώσει! Ρε ούστ!!! έχει χάρη γελοίοι που οι Γερμανοί το παρατράβηξαν, αλλιώς θα τρώγαμε κλωτσιά εξαιτίας του ανίκανου που θα ήταν όλη δική μας. Αλλά ας μη βιαζόμαστε....

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.