Ολική καταστροφή σε κάστανα, καρύδια, κεράσια στα Άνω Δολιανά (pics,vid)

Ολική καταστροφή σε κάστανα, καρύδια, κεράσια στα Άνω Δολιανά (pics,vid)

Ιούνιος 26, 2016 - 17:00
0 σχόλια

Τις πληγές τους μετρούν και οι κάτοικοι της Βόρειας Κυνουρίας και συγκεκριμένα των Άνω Δολιανών και των γύρω χωριών. Η παρατεταμένη βροχή και το χαλάζι έπληξε τις καλλιέργειες οι οποίες έχουν υποστεί ολική καταστροφή.

Οι μεγάλες ποσότητες νερού και  οι έξι συνολικά χαλαζοπτώσεις έπνιξαν τα χωρία. Το χαλάζι κατέστρεψε τους καρπούς των κερασιών που ήταν έτοιμα και συγκομιδή, τα κάστανα τα έριξε όλα κάτω από τα δέντρα, καθώς και τα καρύδια. 

Ο αντιδήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας κ. Γκαύρος βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στα χωριά και  συνάντησε τους προέδρους των χωριών αλλά και τους κατοίκους.

Όπως δήλωσε, τα έντονα καιρικά φαινόμενα δημιούργησαν τεράστια προβλήματα στην περιοχή. Τα Άνω Δολιανά, το χάνι Κούβλι , Καστρί, Μεσορράχη, έχουν υποστεί ολοκληρωτικές καταστροφές στις καλλιέργειες των κερασιών, στις πατάτες, στα αμπέλια, σε καστανιές, μηλιές, κηπευτικά δεν έχει μείνει τίποτα. Άμεσα οι επιτροπές του ς ΕΛΓΑ πρέπει να κάνουν καταγραφή των ζημιών και να δοθούν οι αποζημιώσεις.

Όλο το οδικό δίκτυο έχει υποστεί μεγάλες καταστροφές, έχουν γίνει καθιζήσεις και ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα.

Το χαλάζι έχει καταστρέψει τα πάντα, είπαν οι αγρότες, οι οποίοι είδαν ολόκληρο το βιος τους να έχει καταστραφεί. Δεν θα υπάρξει καμία παραγωγή και η ολοκληρωτική καταστροφή τούς έχει φέρει σε απόγνωση.

Όπως είπαν στην κάμερα του ArcadiaPortal, άμεσα πρέπει να γίνει η καταγραφή των ζημιών και να δοθούν οι αποζημιώσεις γιατί η καταστροφή είναι μεγάλη.

Έφη Καστραντά
 

Video: 

ArcadiaPortal.gr Τις πληγές τους μετρούν και οι κάτοικοι στα Άνω Δολιανών


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.