Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις αλλεργίες και την αντιμετώπισή τους (vid)

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις αλλεργίες και την αντιμετώπισή τους (vid)

Μάρτιος 15, 2018 - 14:41
0 σχόλια

Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος  «Ξεχνάμε την κορτιζόνη το μοναδικό φάρμακο είναι η αδρεναλίνη»

Στην Ελλάδα λόγω της αυξημένης κυκλοφορίας της γύρεως στην ατμόσφαιρα και άλλων αλλεργιογόνων κατά την Άνοιξη, οι αλλεργίες είναι ιδιαίτερα συχνές κατά την εαρινή περίοδο.

Στο πλαίσιο ενημέρωσης του κοινού και με πρωτοβουλία του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης ο Ιατρός  Παθολόγος , Επιμελητής Α΄ και  Επιστημονικά υπεύθυνος  Τμήματος Επείγοντων Περιστατικών του ΓΝΤ Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος σε συνέντευξη που παραχώρησε μίλησε για τις αλλεργίες, για τα συμπτώματα τους και για την αντιμετώπιση τους.

Αλλεργία χαρακτηρίζεται η δυσλειτουργία του ανσοσοποιητικού συστήματος του ανθρώπου που προκαλεί έντονη αντίδραση ενάντια σε συνήθως αβλαβείς ουσίες που βρίσκονται στο φυσικό μας περιβάλλον. Αυτές οι ουσίες ονομάζονται αλλεργιογόνα.

Συμπτώματα

Τα συμπτώματα της αλλεργίας ποικίλουν σε πολυπλοκότητα, σοβαρότητα και περιοχή εκδήλωσης.

Τα συμπτώματα μπορεί να είναι ήπια ή σοβαρά, που κυμαίνονται από φαγούρα στα μάτια, έκζεμα, ρινίτιδα, επιπεφυκίτιδα, βρογχόσπασμο, εμετό και διάρροια και, σε σπάνιες περιπτώσεις, αναφυλαξία.

Ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία για τη διάγνωση της αλλεργίας είναι το ιστορικό του ασθενούς, αφού έτσι ο ειδικός ιατρός μπορεί να υποπτευθεί πότε και που ο ασθενής εμφανίζει τα συμπτώματα.

Αφού εντοπιστούν οι πιθανές αιτίες που μπορεί να προκαλούν την αλλεργία, ακολουθεί η επιβεβαίωση με ειδικές εξετάσεις , όπως τα δερματικά τεστ (skin prick test) και ο ποσοτικός προσδιορισμός των ειδικών αντισωμάτων IgE

Αντιμετώπιση

Η κοινή πεποίθηση ότι η θεραπεία μιας αναφυλακτικής αντίδρασης είναι η ένεση κορτιζόνης είναι εσφαλμένη.

Η αδρεναλίνη είναι η μοναδική αποτελεσματική θεραπεία της αναφυλακτικής αντίδρασης από τη στιγμή που θα αναγνωρίσουμε ότι ένας ασθενής πάσχει από αυτή τονίζει ο κ. Παπαδόπουλος

Να αναφέρουμε ότι η αυτοχορηγούμενη αδρεναλίνη συνταγογραφείται σε ασθενείς με ιστορικό ή/και κίνδυνο μελλοντικής αναφυλακτικής αντίδρασης .

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί την ανάλυση του ιατρού και τις συμβουλές τις οποίες δίνει στους ασθενείς που θέλουν να αντιμετωπίσουν τα συμπτώματα της αλλεργίας.

 

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις αλλεργίες


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.