Οι Τριπολίτες πιστεύουν ότι θα βρεθεί χρυσός στην πλατεία Άρεως (vid)

Οι Τριπολίτες πιστεύουν ότι θα βρεθεί χρυσός στην πλατεία Άρεως (vid)

Αύγουστος 29, 2017 - 12:21
8 σχόλια

Με ενδιαφέρον παρακολουθούν οι κάτοικοι της Τρίπολης την ανασκαφή για τον χαμένο θησαυρό

Το πρωί της Τρίτης 29 Αυγούστου ξεκίνησαν οι ανασκαφές στην πλατεία Άρεως πίσω από την παλιά μαρμάρινη βρύση στο πάρκο για την εύρεση του χρυσού, που, σύμφωνα με την έρευνα δύο Πελοποννήσιων, έχουν θάψει εκεί.

Όπως είναι φυσικό, οι Τριπολίτες συγκεντρώθηκαν από νωρίς στο σημείο. Μάλιστα, δεν έλειψαν τα πειράγματα προς τους επίδοξουν Ιντάνα Τζόουνς: «Μόνο τουαλέτες θα βρείτε εδώ!», επέμεναν κάποιοι και πραγματικά τα ευρήματα τούς δικαίωσαν...

Ρωτήσαμε τους συγκεντρωμένους να μας πουν τι πιστεύουν, αν θα βρεθεί ο θησαυρός ή αν αυτός θα αποδειχθεί... άνθρακες.

Όπως είπαν στην κάμερα του Arcadia Portal, οι περισσότεροι ήταν ενημερωμένοι για την ανασκαφή, αλλά πίστευαν ότι δεν θα λάμβανε χώρα, τελικά.

Μακάρι να βγει αληθινός ο κύριος που είπε ότι κάτι υπάρχει εδώ.

Άλλοι, μάς είπαν ότι χαζολογούν στην ανασκαφή, ενώ μας δήλωσαν ότι έχουν ακούσει για πλάκες χρυσού που μπορεί να είναι θαμμένες στο πάρκο. Πάντως όλοι γνώριζαν για τις τουαλέτες, οι οποίες πάνω από είκοσι χρόνια έχουν «χωθεί» στο πάρκο. Πάντως οι γνώμες διίστανται ως προς το αν τον θησαυρό τον έχουν θάψει οι Τούρκοι ή οι Γερμανοί.

Κάποιοι άλλοι, μας είπαν ότι το Σεράι του πασά δεν ήταν στην Άρεως, αλλά στα λουτρά της πόλης και ότι δεν πιστεύουν ότι υπάρχει θησαυρός.

Όπως και να έχει, η καρδιά της πόλης μας χτυπάει στο πάρκο της Άρεως σήμερα και ο χώρος αναμένεται να πλημμυρίσει από περίεργους και ενδιαφερομένους. Πάντως κρυφός πόθος όλων είναι να βρεθεί θησαυρός τελικά, αν και μέχρι στιμής έχουν βρεθεί μόνο σιδηρόβεργες, πλακάκια και ένα παλιό καζανάκι, ενώ αναμένεται η απόφαση του δασάρχη επειδή απαραίτητη έχει κριθεί η κοπή ενός δέντρου...

Έφη Καστραντά

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Τι πιστεύουν οι Τριπολίτες για τον Θησαυρό


8 Σχόλια

Σε λάθος μέρος ψάχνετε ρεεεεεε, το χαρέμι κάθονταν στον οντά εκεί κοντά στο ξενοδοχείο Άρτεμις το δε πηγάδι που πέταξαν τα κοσμήματα και διαμαντικά τους οι χανούμισσες ήταν μπροστά από την τέως καφετέρια ΡΟΜΑ. έτσι λέγανε οι παλιοί Τριπολιτσιώτες (όχι Τριπολίτες).

Στην πλατεία υπήρχαν δυο πηγάδια. Το πρώτο ήταν μπροστά από το ξενοδοχείο Μαίναλο και προς το κέντρο της πλατείας – Περί τα 30 μ. από το ξενοδοχείο - και το δεύτερο δίπλα από το άγαλμα το Κολοκοτρώνη προς τον Προφήτη Ηλία. Ο θρύλος, λέει, ότι ο Πασάς βλέποντας την πτώση της Τριπολιτσάς έδωσε εντολή να ρίξουν όλα τα τιμαλφή μέσα στα δυο πηγάδια και σε ένα τρίτο - γύρω από την πλατεία - και να τα σκεπάσουν εφόσον δεν μπορούσε να τα πάρει μαζί του γιατί θα τα έπαιρναν οι Έλληνες.

Λίγα λόγια για το τι απέγινε το σεράγι: Οι φυλακές της Τριπολιτσάς, μετεπαναστατικά, ήταν στο χώρο της σημερινής Κάτω Αγοράς… Φρούραρχος των φυλακών ήταν ο Σωτήριος Δ. Λαγοπάτης γιος του δημογέροντα Δημητρίου Λαγοπάτη. Περί το 1858, σε συνεννόηση με τον τότε Δήμαρχο Σωτήριο Οικονομίδη, έβαζε τους φυλακισμένους και, γι’ απασχόληση, με γκασμάδες και φτυάρια, να στρώνουν τον, κάποτε, μεγάλο χώρο του Σεραγίου που άρχισε να διαμορφώνεται σε πλατεία…. Λέω εγώ τώρα και αν βρέθηκε τότε.................

Σε όποιον αρέσουμε......... είμαστε Τριπολιτσιώτες. Για τους άλλους δεν θα μπορέσουμε!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.