Οι τραγικές ελλείψεις εξαντλούν τους εργαζομένους στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο

Οι τραγικές ελλείψεις εξαντλούν τους εργαζομένους στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο

Οκτώβριος 06, 2016 - 10:25
0 σχόλια

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων σήμερα Πέμπτη 6 Οκτωβρίου σύμφωνα με ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων.

Στην Αττική στα νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΕΚΑΒ και Πρόνοια, θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας θα διαρκέσει έως τις 11.00 π.μ. και στην περιφέρεια οι εργαζόμενοι θα απεργήσουν για ένα 24ωρο.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το ArcadiaPortal.gr με την πρόεδρο των εργαζομένων του Παναρκαδικού Νοσοκομείου κυρία Διαμάντω Σαραντοπούλου , η οποία σημειωτέον βρισκόταν στην Αθήνα για να συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις, πληροφορήθηκε ότι Παναρκαδικό συμμετέχει στην Πανελλαδική απεργία και στις κινητοποιήσεις της ΠΟΕΔΗΝ για την υπεράσπιση της Υγείας.

Έτσι λοιπόν με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσει σήμερα και το Γενικό Νοσοκομείο της Τρίπολης, με τους εργαζομένους στη δημόσια υγεία να αναφέρουν ότι η υπομονή τους έχει εξαντληθεί και τα όρια αντοχής τους έχουν ξεπεραστεί καθώς η υποχρηματοδότηση και η υποστελέχωση είναι δύο προβλήματα τα οποία γίνονται πάγια.

Αίτημά τους η χρηματοδότηση στα νοσοκομεία και συγκεκριμένα στο Παναρκαδικό που δεν είναι επαρκής και μετά βίας ανταποκρίνεται στις ανάγκες που υπάρχουν. Όπως ανέφερε και η πρόεδρος των εργαζομένων κυρία Διαμάντω Σαραντοπούλου, το προσωπικό είναι ελάχιστο, ενώ προκηρύξεις δεν έρχονται παρόλο που ακούγονται.

«Οι ανακοινώσεις για προσλήψεις θα μείνουν στα χαρτιά και όσες γίνουν θα διαρκέσουν έναν χρόνο  θα αφορούν κοινωνική εργασία με 500 ευρώ τον μήνα»

Δεν πάει άλλο, το προσωπικό έχει εξαντληθεί. Μέχρι και την άνοιξη του 2017 δεν πρόκειται να δούμε προσωπικό

Οι εργαζόμενοι για ακόμη μία φορά κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, αφού το προσωπικό είναι σε εξάντληση, καθώς οι ελλείψεις στα υλικά δεν τους επιτρέπουν να επιτελέσουν το έργο τους.

Γίνονται προσπάθειες να λειτουργήσουν τμήματα με δανεικό προσωπικό από άλλα τμήματα για να ανταποκριθούν στις ανάγκες των πολιτών.

Η κυρία Σαραντοπούλου τόνισε ότι οι εργαζόμενοι κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να τα βγάλουν πέρα και να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς με τις ανάγκες να αυξάνονται και τις χρηματοδοτήσεις να μειώνονται.

Για το γεγονός συγχώνευσης τμημάτων, η πρόεδρος των εργαζομένων είπε ότι η κατάσταση αυτή διεκόπη τον Αύγουστο όπως ήταν προκαθορισμένο στο Παναρκαδικό με το προσωπικό να καλείται να τα βγάλει πέρα με τις υπάρχουσες συνθήκες.

Τέλος η κ. Σαραντοπούλου ανέφερε ότι οι αγώνες δεν θα σταματήσουν ποτέ, καθώς η διεκδίκηση μιας καλύτερης υγείας και η εξασφάλιση καλύτερων συνθηκών για τους εργαζομένους στον τομέα της Υγείας θα υπάρχει πάντα.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.