Οι τηλε-κουμπαριές του Καλογρίτσα

Οι τηλε-κουμπαριές του Καλογρίτσα

Σεπτέμβριος 04, 2016 - 10:33
1 σχόλια

Το σχόλιο του Σωκράτη

Όξω κάποιοι από τους παλιούς, μέσα οι καινούριοι στα τηλεοπτικά, αλλά η νοοτροπία ίδια. Πρώτον, επειδή το χρήμα που χώθηκε στην αγορά αδειών δεν προέρχεται από την τηλεοπτική αγορά, από τα Μέσα, δηλαδή, αλλά από άλλους επιχειρηματικούς κλάδους. Και, δεύτερον, επειδή οι καινούριοι δεν είναι και τόσο καινούριοι.

Ο Χρήστος Καλογρίτσας είναι κουμπάρος του Σπίρτζη, φιλαράκι του αδιάφθορου Νίκου Παππά, ιδιοκτήτης της GPO, ναι, της εταιρίας δημοσκοπήσεων(!) και της κατασκευαστικής του πατέρα του Πρωθυπουργού. Α! Και κουμπάρος του Καμμένου, αν και ο τελευταίος δεν τον ήθελε στα τηλεοπτικά και το είχε πει κιόλας μέσα από τις σελίδες του «Ελεύθερου Τύπου».

Σημειωτέον ότι ο Βουδούρης του «Ελεύθερου Τύπου» το 1990 είχε συνεργαστεί με τον Καλογρίτσα για να βγει στον αέρα ο ANT1.

Και κάτι χειρότερο: ο Καλογρότσας είναι υπεύθυνος για το ντεμπούτο το Σταύρου Θεοδωράκη στη δημοσιογραφία... Ο οποίος Σταύρος ξεκίνησε να γράφει στην εφημερίδα «Πρώτη», εφημερίδα της ανανεωτικής Αριστεράς την οποία χρηματοδοτούσε ο Καλογρίτσας.

Και... Το 1993, με απόφαση του Ανδρέα Παπανδρέου, αναλαμβάνει τη γενική διεύθυνση της ΕΡΤ και το 1995 ως πρόεδρος-διευθύνων σύμβουλος στην ΕΡΤ, μετά την απομάκρυνση του Ευγένιου Γιαννακόπουλου, στενού συνεργάτη του Ευάγγελου Βενιζέλου, υπουργού Τύπου την εποχή εκείνη. Θα διατηρήσει την προεδρία και την εποχή Σημίτη, δίνοντας βήμα στην εκπομπή «Πρωταγωνιστές» του Στ. Θεοδωράκη. Θα τον διαδεχθεί στη θέση ο Άγγελος Στάγκος, σημερινός σύμβουλος έκδοσης της «Καθημερινής». Ο στενός του συνεργάτης Χρήστος Μαχαίρας έκανε το βήμα στην πολιτική αναλαμβάνοντας εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ επί Φώτη Κουβέλη.

Πάντως εντάξει, δεν μας δουλεύει η κυβέρνηση. Δεν είπε ότι νέα, αδιάφθορα πρόσωπα θα αναλάβουν το τηλεοπτικό τοπίο. Είπε ότι όποιος τα χώσει, θα πάρει τηλε-άδεια.

Για τους «θερμούς» διαλόγους του με τον Βλαστό της 17Ν δεν ακούσαμε, δεν μιλήσαμε, δεν είδαμε.

Στη φωτογραφία, χέρι-χέρι με τον Ανδρέα.

Λυσάξτε, τσαούσες!

Ειδήσεις: 
Tags: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.