Οι συγγενείς των 57 θυμάτων των Τεμπών ζητούν να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα - Μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα (pics)

Οι συγγενείς των 57 θυμάτων των Τεμπών ζητούν να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα - Μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα (pics)

Δεκέμβριος 13, 2023 - 10:49
8 σχόλια

Με μια μεγάλη συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος οι συγγενείς, οι φίλοι αλλά και πλήθος πολιτών ζήτησαν να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα των Τεμπών, που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους. Μια σειρά εγκληματικών λαθών οδήγησε στη μετωπική(!) σύγκρουση δύο τρένων, σε μια ευρωπαϊκή χώρα, λίγους μήνες μετά τις διαβεβαιώσεις του τότε υπουργού ότι τα τρένα στη χώρα μας είναι ασφαλή για τους πολίτες. Πενήντα επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και εκατοντάδες άνθρωποι βυθίστηκαν στον πόνο.

Χθες το βράδυ στο κέντρο της Αθήνας ανταποκρίθηκαν δεκάδες σύλλογοι και φορείς στο κάλεσμα του Συλλόγου Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών.

«Μαμά κοιμήσου. Θα αργήσω να φτάσω… Πάρε με όταν φτάσεις… Θα περιμένω. Δεν έφτασε ποτέ» και «Παραδώστε την ασυλία σας. Αφού τα έχετε κάνει όλα σωστά τι φοβάστε;» μεταξύ άλλων στα πανό, με τους συγγενείς και φίλους των ανθρώπων που χάθηκαν να απαιτούν να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα.

Η κινητοποίηση έρχεται μία μέρα αφού η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία (EPPO) απήγγειλε κατηγορίες σε βάρος 23 υπόπτων -συμπεριλαμβανομένων 18 δημόσιων λειτουργών- για εγκλήματα που σχετίζονται με την εκτέλεση συμβάσεων για την αποκατάσταση συστημάτων τηλεχειρισμού και σηματοδότησης στο ελληνικό σιδηροδρομικό δίκτυο (σ.σ. Σύμβαση 717), τα οποία συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Φωτογραφίες: Κώστας Τζούμας / Eurokinissi

 

Ειδήσεις: 

8 Σχόλια

Ο λαός δεν ξεχνά Μητσοτακη και Καραμανλή θα έρθει η ώρα και το αίμα των νεκρών θα δικαιωθεί …

Ναι ρε ο Μητσοτάκης φταίει και για αυτό. Αλήθεια τώρα; Σε 4 χρόνια που ήταν στην κυβέρνηση με τα 2 να έχεις κλειστή οικονομία - πως ακριβώς θα έφτιαχνε τα τρένα στην χώρα; Το πρόβλημα μαντάμ υπάρχει από την γέννηση του τρένου στην Ελλάδα. Και συνεχίζει να υπάρχει. Μαζέψτε αυτούς που κλέβουν χαλκό - και ραγεσ- και μετά θα δούμε και τα τρένα. Γιατί για εμένα αυτοί είναι οι ηθικοί αυτουργοί του συμβάντος. Αλλιώς δεν θα ήταν μόνη η γραμμή . Αλλά ξέχασα αυτοί είναι ψηφοφόροι σας.

Καταφέραμε το "οικονομικό θαύμα" παρά το γεγονός ότι "ήταν κλειστή για 2 χρόνια η οικονομία" αλλά δε φτιάξαμε τα τρένα γιατί "ήταν κλειστή 2 χρόνια η οικονομία". Κλειστή οικονομία, δια πάσα νόσο και πάσα μ@λ....

Κανένα οικονομικό θαύμα δεν υπάρχει. Τα αυτονόητα γίνονται και αυτό είναι μεγάλη επιτυχία. Σε μια χώρα-μπάχαλο όπως η Ελλάδα μας, τα αυτονόητα χρειάζονται να έχουν διάρκεια τουλάχιστον 20 έτη για να πούμε ότι κάτι κάνουμε. Το πρόβλημα είναι ότι στην Ελλάδα τα αυτονόητα γίνονται για 3-4 χρόνια και 7-8 χρόνια τα "παρατράγουδα". Δύο εξαιρέσεις μέχρι σήμερα. Οι δύο θητείες Σημίτη και οι δύο θητείες Μητσοτάκη. Αν κάνει και τρίτη θητεία ο Μητσοτάκης και μετά βρεθεί κάτι αντίστοιχο, ίσως έχουμε ελπίδες για τα παιδιά μας. Δύσκολο. Το πιο πιθανό είναι να ανακαλύψουν κανένα παρατράγουδο πάλι.

Τον εναγκαλισμό του Κούλη με τη SIEMENS, τον ξέχασες Παυλάκο; Τότε τι περιμένεις απο τον Κούλη;

Ντροπή σας για ένα τέτοιο θέμα να ψάχνετε δικαιολογίες. Σε μια κανονική χώρα αυτοί θα ήταν όλοι τουλάχιστον σπίτι τους. Εγκληματική πολιτική με όρους μαφίας. Ευτυχώς έφυγα και γλίτωσα διώξτε τα παιδιά σας να σωθούν η συμβουλή μου. Πραγματικά αηδιασμένος από το κατάντημα μας.

Προφανώς και δεν υπάρχει κανένα οικονομικό θαύμα. Η χρήση των " δεν ήταν τυχαία. Η προηγούμενη κυβέρνηση απλώς ήταν πολύ τυχερή, διότι αντιμετώπισε πολύ ευνοϊκές συνθήκες. Ούτε τα αυτονόητα, ούτε τίποτα. Η επόμενη δεν θα είναι τόσο. Οψόμεθα.......

@13:06 - Έφυγες. Εκεί που πήγες είσαι ευτυχισμένος; Βαρέθηκα να ακούω αυτό το κλισέ "διώξτε τα παιδιά σας να σωθούνε". Η Ελλάδα είναι μια χώρα φτωχότερη από τις περισσότερες Ευρωπαϊκές, αλλά δεν είναι πια στα χάλια που ήταν πριν 5-10 χρόνια. Δεν θα πάμε να γίνουμε μετανάστες ούτε εμείς, ούτε τα παιδιά μας, για να παίρνουμε 500-1000 ευρώ παραπάνω και να νοσταλγούμε μια ζωή την πατρίδα μας. Αρκετά με αυτές τις χαζές προτροπές. Μπορείς να προκόψεις και στην Ελλάδα πλέον. Δεν θα γίνω ούτε "Γερμανός", ούτε "Γάλλος" για μεγαλύτερο μισθό. Έλεος. Θα μείνουμε εδώ και θα φτιάξουμε την χώρα μας.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.