Οι πρώτες (ν)τροπολογίες της νέας κυβέρνησης

Οι πρώτες (ν)τροπολογίες της νέας κυβέρνησης

Αύγουστος 09, 2019 - 10:28
6 σχόλια

Αν ανατρέξουμε στο όχι και τόσο μακρινό κοινοβουλευτικό μας παρελθόν, θα θυμηθούμε ότι ο νυν Πρωθυπουργός και τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάθε φορά που έφερνε η τότε κυβέρνηση τροπολογίες της τελευταίας στιγμής, διαμαρτυρόταν έντονα. Το ίδιο έκανε και ο Τύπος που στηρίζει τη Δεξιά, κάνοντας λόγο για «ντροπολογίες».

Και χθες το βράδυ, στην Ολομέλεια, ως κυβέρνηση πλέον, η Νέα Δημοκρατία έφερε δύο τροπολογίες του υπουργείου Εργασίας, περίπου δέκα λεπτά προτού ξεκινήσει η ψηφοφορία.

Και μάλιστα δύο τροπολογίες που αφορούν στους εργαζομένους και στα δικαιώματά τους.

Ούτε διαβούλευση ούτε συζήτηση... και κάπως έτσι έπεσαν άδοξα, λίγο προτού αναχωρήσουν οι βουλευτές για τις θερινές τους διακοπές, θετικά μέτρα που είχε λάβει η προηγούμενη κυβέρνηση για την προστασία των εργαζομένων: Η αιτιολογημένη απόλυση, η προστασία των εργαζομένων στις εργολαβίες και οι ευνοϊκές προθεσμίες υπέρ των εργαζομένων όταν απευθύνονται στην Επιθεώρηση Εργασίας για να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους.

Οι εφημερίδες που πρόσκεινται στην Αριστερά κάνουν λόγο για «ρουσφέτι» στον ΣΕΒ, «δείχνοντας» μάλιστα τον Άκη Σκέρτσο, υπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ σήμερα και πρώην Γενικό Διευθυντή του ΣΕΒ.

Άδικα;..

Σήμερα κλείνει ένας μήνας διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Ανατρέχοντας στον φιλοκυβερνητικό Τύπο, νομίζει κάποιος ότι από Καμπούλ γίναμε ξαφνικά Ελβετία. Θυμάμαι πρωτοσέλιδο μεγάλης εφημερίδας μόλις μία εβδομάδα μετά τις εκλογές: «Οι Έλληνες ήδη βλέπουν βελτίωση στα οικονομικά τους».

Από σήμερα, πάντως, χιλιάδες εργαζόμενοι χάνουν την «ασπίδα» της αιτιολογημένης απόλυσης από τον εργοδότη. Η διάταξη προέβλεπε ότι έπρεπε να υπάρχει σπουδαίος λόγος απόλυσης και αυτό ήταν ένα ανάχωμα στην αυθαιρεσία.

Αυτό, όσο να πεις, δεν μας κάνει Ελβετούς...

Γαλανιάδη Εύα


6 Σχόλια

Όλα αυτά είναι για τα μάτια του κόσμου. Η αριστερά ζητάει αιτιολογημένη απόλυση η δεξιά την καταργεί. Η απόλυση είτε "αιτιολογημένη " είτε όχι παραμένει απόλυση. Εγώ το έχω ζήσει αρκετές φορές. Ο εργαζόμενος έχει δύναμη μόνο όταν δεν υπάρχει ανεργία και μπορεί να διεκδικήσει τα δικαιώματα του είτε υπάρχει δεξιά είτε αριστερή κυβέρνηση, Όλα τα άλλα είναι απλά φιλοσοφίες.

Κυρια Γαλανιαδη , δεν ξέρω το γιατί το έκαναν η τωρινοί .Αλλα ευτηχως που το έκαναν . Αν διαβάζατε τον νόμο και τις αναλύσεις των εργατολογων θα καταλαβαίνατε και εσείς και αυτοί που τρέχουν αμέσως να κράξουν το ποσο αντεργατικός ήταν . Ο εργοδότης δε χρειαζόταν να αποδείξει τον λογο απόλυσης αλλά να τον δηλώσει απλά . Και μπορούσε να ήταν οτιδήποτε . Πχ ήθελε να διώξει κάποιον, και χτύπησε δυο φορές την καρτα του τρία λεπτα αργότερα . Απόλυση λόγω ασυνέπειας . Αντίο και η αιτιολογία ακολουθούσε το εργαζόμενο παντού .

Η κυβέρνηση χρωστάει ακόμη δύο τροπολογίες. Η πρώτη είναι πόσο επιτρέπεται να δένουν οι εργοδότες τους εργαζομενιύς τους, και η δεύτερη πως να δέρνουν οι επιχειρηματίες τους ελεγκτές όταν οι τελευταίοι πηγαίνουν για έλεγχο στις επιχειρήσεις τους.

θα μας το εξηγησει ο παυλακης που μας ελεγε τοσο καιρο περι νδ κλπ για το νεο-διαφορετικο ,περιμενετε

ΕΥΤΥΧΏΣ ΠΟΥ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΆΦΟΙ ΣΑΝ ΚΑΙ ΕΣΆΣ ΝΑ ΤΑ ΛΈΝΕ ΤΟΥΛΆΧΙΣΤΟΝ! ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΊΣΑΙ ΑΚΌΜΑ, ΚΆΤΣΕ ΝΑ ΤΕΛΕΙΏΣΕΙ Ο ΚΟΥΜΠΑΡΆΣ....ΤΟΥ ΑΛΈΞΗ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΣ ΓΛΈΝΤΙΑ ΜΕΤΆ.....

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.