Οι προτάσεις του Arcadia Portal για το τριήμερο 17 - 19 Νοεμβρίου

Οι προτάσεις του Arcadia Portal για το τριήμερο 17 - 19 Νοεμβρίου

Νοέμβριος 17, 2017 - 14:30
1 σχόλια

Tο ArcadiaPortal.gr πιστό στο ραντεβού του κάθε Παρασκευή σας έχει ετοιμάσει προτάσεις για το πώς να περάσετε το Σαββατοκύριακο.

Όλες οι εκδηλώσεις στην Αρκαδία συγκεντρωμένες για να επιλέξετε πώς θα περάσετε ένα όμορφο και διασκεδαστικό Σαββατοκύριακο.

Οι προτάσεις μας είναι οι εξής:

Εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής και γλυπτικής στην Αίθουσα Τέχνης Κούρος

Εκδήλωση στους Χράνους προς τιμήν του Γρηγόρη Βαλκανά

Ημερίδα για τον Τουρισμό στην Πελοπόννησο

Πεζοπορία από τους Τσάκωνες Περιπατητές

Απονομή πτυχίων Μεταπτυχιακού στη Διοίκηση Επιχειρήσεων

Πέντε χρόνια Πάνας Κανδήλας

Κινηματογράφος

JUSTICE LEAGUE και σε 3D

Ο θάνατος του Θεού θα ακουστεί σε όλο τον γαλαξία. Δίχως τον Superman, η Γη είναι ευάλωτη. Ο τύρανος Darkseid θα στείλει τον στρατηγό του, Steppenwolf, μαζί με τον στρατό του από Parademons με σκοπό να κατακτήσει την Γη και να ανακτήσουν τρία πανίσχυρα εξωγήινα κειμήλια,  τα Mother Boxes. Ο Batman μαζί με την Wonder Woman θα προσπαθήσουν να στρατολογήσουν τρία ακόμη μέλη στην ομάδα τους, τον πιο γρήγορο άνθρωπο στον κόσμο τον Flash, τον πρίγκηπα της Ατλαντίδας Aquaman και το ανδροειδές Cyborg με σκοπό να υπερασπιστούν τον πλανήτη από την εισβολή. Η Λεγεώνα της Δικαιοσύνης είναι γεγονός. (Δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα του CineVille ΕΔΩ)

Αθλητισμός

Σάββατο (18/11)

Α2 Κατηγορία Ανδρών

-17:00 Παπάγου-Αρκαδικός

Α' Αρκαδίας (15:00)

-Απόλλων Τυρού – Κορακοβούνι

-Ερμής Μελιγούς – Αχιλλέας

Κυριακή (19/11)

Super League

-(17:15)  Πλατανιάς - Αστέρας Τρίπολης

Γ' Εθνική (5ος όμιλος) 15:00

-Αχαϊκή  – Λεωνίδιο

-Παναρκαδικός  – Αστέρας Βλαχιώτης

Α' Αρκαδίας (15:00)

-Πανθυρεατικός - Ορχομενός Λεβιδίου

-Βρασιές – Μαντινειακός

-Πανιώνιος Μεγαλόπολης – Τεγέα

-ΑΕΚ Τρίπολης - Δόξα Μεγαλόπολης

Δείτε ολόκληρη την αγωνιστική κίνηση ΕΔΩ

Εξόρμηση

Ελληνικό Γορτυνίας

Το Ελληνικό είναι χτισμένο πάνω σε τρεις μικρούς λόφους σε υψόμετρο 700 μ.  Βρίσκεται μεταξύ Στεμνίτσας και Καρύταινας σε υψόμετρο 700 μ. Απέχει από την Αθήνα 210 χλμ. Είναι μια πολύ όμορφη απόδραση για Σαββατοκύριακο.

Η κεντρική πλατεία της Αγίας Τριάδος φιλοξενεί τα μαγαζιά και τα καφενεία του χωριού. Εδώ βρίσκεται και το μεγαλοπρεπές διώροφο διδακτήριο του άλλοτε 3θέσιου δημοτικού σχολείου που σήμερα δεν λειτουργεί. Στην ίδια πλατεία βρίσκεται το ηρώο που είναι αφιερωμένο σε όλους εκείνους που έπεσαν στους πολέμους της πατρίδας. Στην είσοδο του χωριού, από την Μεγαλόπολη βρίσκεται ένα ακόμη μεγαλόπρεπο διδακτήριο, η ΜΑΥΡΑΚΕΙΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ.

Ιδρυτής και δωρητής ο συμπατριώτης Ιωάννης Μαυράκος,κάτοικος Η.Π.Α., μέγας ευεργέτης του χωριού. Το διδακτήριο θεμελιώθηκε το 1965 και σήμερα λειτουργεί ως επαγγελματική σχολή της ΔΕΗ. Οι ναοί του χωριού ανέρχονται στους εννέα. Εντός του οικισμού είναι οι ναοί:Προφήτης Ηλίας που είναι καθεδρικός ναός, Τιμίου Προδρόμου και Άγιος Δημήτριος. Ο Προφήτης Ηλίας(1904-1905),είναι έργο άριστης τέχνης.Έχει ρυθμό βυζαντινό και αρχιτεκτονική δομή μεγαλοπρεπή.

Οι άλλες εκκλησίες Παναγία, Αγ.Γεώργιος,  Αγ.Θεόδωρος, Αγ.Αθανάσιος, Αγ.Νεκτάριος και Μεταμόρφωση είναι εξωκλήσια του χωριού. Στην άκρη του χωριού βρίσκεται και η μονή του Αγ.Νικοδήμου που ιδρύθηκε το1975.

Σε μικρή απόσταση από το Ελληνικό, στις όχθες του ποταμού Λούσιου, όπου και καταλήγουν και τα περισσότερα μονοπάτια του, λόγω της εκπληκτικής φυσικής καλλονής, η Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή αποκάλυψε τα θεμέλια του ναού του Ασκληπιού, και των ιαματικών λουτρών του, καθώς και τμήματα της πόλεως της Γόρτυνας νοτίως του ποταμού, κατά τις ανασκαφές που διεξήχθησαν μεταξύ 1954-55.

Δίπλα στα θεμέλια του ιερού του Ασκληπιού σώζονται τα ιαματικά λουτρά, υπόδειγμα ελληνικής ευρεσιτεχνίας κατά πολύ πιο προηγμένης από την τεχνολογία στα μεταγενέστερα Ρωμαϊκά λουτρά. Τα ιαματικά λουτρά της Γόρτυνας χρησιμοποιούσαν τεχνολογία κίνησης θερμού αέρα και στην ακμή τους μπορούσαν να εξυπηρετήσουν ταυτόχρονα γύρω στους 30 ασθενείς υπό την προστασία του θεού της υγείας Ασκληπιού. Στο χώρο έχουν βρεθεί πολλά αναθήματα αφιερωμένα στους θεούς της ίασης (Ασκληπιού και Υγείας).

Πληροφορίες και φωτογραφίες από το ellinikogortynias.gr


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Ποιο ξενοδοχειο ειναι το καλυτερο στο Ελληνικο που λετε καθως ενδιαφερομαι για ενα 3ημερο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.