Οι προτάσεις του Arcadia Portal για το τριήμερο 10 - 12 Νοεμβρίου

Οι προτάσεις του Arcadia Portal για το τριήμερο 10 - 12 Νοεμβρίου

Νοέμβριος 10, 2023 - 14:08
0 σχόλια

Το ArcadiaPortal.gr πιστό στο ραντεβού του κάθε Παρασκευή σας έχει ετοιμάσει προτάσεις για το πώς να περάσετε το Σαββατοκύριακο.

Όλες οι εκδηλώσεις στην Αρκαδία συγκεντρωμένες για να επιλέξετε πώς θα περάσετε ένα όμορφο και διασκεδαστικό Σαββατοκύριακο.

Οι προτάσεις μας είναι οι εξής:

Εορτή του Αγίου Μηνά στην περιοχή Πλάτσα Μαντινείας

Εκδήλωση στην Τρίπολη «Ο Μακρυγιαννισμός Τραγούδια για τον Μακρυγιάννη»

Σόλο stand up comedy του Σπήλιου Φλώρου στην Τρίπολη

Τρίπολη: Αγώνες Α’ κατηγορίας αεροβόλων όπλων σταθερού στόχου 10 μέτρων

«Οι κυρίες της αυλής» από τη Θεατρική Ομάδα Κορακοβουνίου

Το «Ρεζερβουάρ» στο Στενό έχει γενέθλια και το γιορτάζει με Πασχάλη

Εκδήλωση στη μνήμη του Πάνου Κολοκοτρώνη στο χωριό Θάνα

Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού την Κυριακή 12 Νοεμβρίου - Ανοιχτές πόρτες για τα οινοποιεία της Αρκαδίας

Εορτή του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στο χωριό Λουκά

Κινηματογράφος

Μυστήριο στη Βενετία

H ταινία διαδραματίζεται στην απόκοσμη, μεταπολεμική Βενετία την Παραμονή των Αποκριών και αποτελεί την επιστροφή του διάσημου Ηρακλή Πουαρό που καλείται να λύσει ένα τρομακτικό μυστήριο. Συνταξιούχος πλέον και αυτοεξόριστος στην πιο λαμπερή πόλη του κόσμου, ο Πουαρό παρευρίσκεται απρόθυμα σε μια συνεδρίαση σε ένα παρακμιακό, στοιχειωμένο παλάτι. Όταν ένας από τους καλεσμένους δολοφονείται, ο ντετέκτιβ βρίσκεται μπλεγμένος σε έναν απαίσιο κόσμο σκιών και μυστικών.

Το μεταφυσικό θρίλερ βασίζεται στο αστυνομικό μυθιστόρημα «Το Πάρτυ» (Hallowe’en Party) της Άγκαθα Κρίστι, με σκηνοθέτη και πρωταγωνιστή τον βραβευμένο με Oscar® Kenneth Branagh στο ρόλο του διάσημου ντετέκτιβ Ηρακλή Πουαρό.

Ολόκληρο το πρόγραμμα ΕΔΩ

Εξόρμηση

Στεμνίτσα

Ένα από τα ομορφότερα και τουριστικά χωριά της Αρκαδίας είναι η Στεμνίτσα. 

Η Στεμνίτσα είναι ένα ορεινό χωριό στη Γορτυνία, χτισμένη στις δυτικές πλαγιές του Μαινάλου σε ύψος 1.080 μέτρων και βρίσκεται 45 χλμ. δυτικά της Τρίπολης.

Φτάνοντας στο χωριό, νιώθεις σαν να βρίσκεσαι σε μια άλλη εποχή, πιο αρχοντική, μιας και η Στεμνίτσα αποτέλεσε καταφύγιο των εύπορων οικογενειών οι οποίοι ασχολούνται την αργυροχρυσοχοΐα.

Ήδη από τα μεταβυζαντινά χρόνια η Στεμνίτσα αποτελεί αργυροχρυσοχοϊκό και μεταλλουργικό κέντρο με ονομαστούς τεχνίτες που έχουν εδραιώσει μια μακραίωνη παράδοση στον χώρο της αργυροχρυσοχοΐας.
Έτσι, στη Στεμνίτσα το 2013 ιδρύθηκε η Σχολή Αργυροχρυσοχοΐας  η  οποία ανήκει στη Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης και λειτουργεί ως Δημόσιο ΙΕΚ (Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης), το οποίο απευθύνεται σε αποφοίτους Λυκείου, και διδάσκει μαθητές από όλη την Ελλάδα.

 

 


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.