Οι προτάσεις του Arcadia Portal για το τριήμερο 1 - 3 Ιουνίου

Οι προτάσεις του Arcadia Portal για το τριήμερο 1 - 3 Ιουνίου

Ιούνιος 01, 2018 - 14:00
0 σχόλια

Το ArcadiaPortal.gr πιστό στο ραντεβού του κάθε Παρασκευή σας έχει ετοιμάσει προτάσεις για το πώς να περάσετε το Σαββατοκύριακο.

Όλες οι εκδηλώσεις στην Αρκαδία συγκεντρωμένες για να επιλέξετε πώς θα περάσετε ένα όμορφο και διασκεδαστικό Σαββατοκύριακο.

Οι προτάσεις μας είναι οι εξής:

Νοσηλευτική Ηµερίδα στην Τρίπολη

Έναρξη λειτουργίας των Ιαματικών Λουτρών Ηραίας

Παράσταση Θεατρικής ομάδας Εκπαιδευτικών Αρκαδίας

Skiritida run #3

Επίσημη πρώτη για το Ελληνικό Ινστιτούτο Πολιτιστικής Διπλωματίας στην Αρκαδία

Το 4ο Προσκοπικό Μουσικό Φεστιβάλ Τρίπολης

Παρουσίαση του βιβλίου «Χρυσαφένιο Κουκούτσι» στην Τρίπολη

Ετήσιο μνημόσυνο για δημάρχους, αιρετούς και δημότες ευεργέτες του Δήμου Νότιας Κυνουρίας

Θεατρική παράσταση για τον Νεομάρτυρα Παύλο

Κινηματογράφος

SOLO: A STAR WARS STORY

Ανεβείτε στο Millennium Falcon για ένα ταξίδι σ’ ένα γαλαξία πολύ, πολύ μακριά στο Solo: A Star Wars Story, μια καινούρια ιστορία με τον πιο αγαπημένο απατεώνα του γαλαξία. Μέσα από μια σειρά παράτολμες περιπέτειες σε έναν σκοτεινό και επικίνδυνο εγκληματικό υπόκοσμο, ο Han Solo γίνεται φίλος με τον πελώριο μελλοντικό του συν-πιλότο, τον Chewbacca και συναντά τον περιβόητο τζογαδόρο Lando Calrissian, σε ένα ταξίδι που θα καθορίσει την πορεία ενός από τους πιο αναπάντεχους ήρωες του σύμπαντος που λέγεται Star Wars.

(Δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα του CineVille ΕΔΩ)

Εξόρμηση

Λίμνη Λάδωνα

Σε απόσταση 10 χλμ. από τα Τρόπαια, δημιουργήθηκε το 1955 με την κατασκευή του φράγματος στον ποταμό Λάδωνα. Έχει μήκος 15 χλμ. και μέγιστο πλάτος 1500 μέτρα. Η θέα από το δρόμο υπέροχη. Η λίμνη τροφοδοτείται από τα νερά του ομώνυμου ποταμού, που θεωρείται ως ένα από τα μυθικά ποτάμια με πολλούς μύθους να πλέκονται γύρω του.

Ξεχωριστής ομορφιάς η παλιά γέφυρα που παραμένει αναλλοίωτη, ενώ η κατασκευή της «Κυράς το γεφύρι», συνδέει τη μία όχθη της λίμνης με την άλλη.

Γύρω από τον Λάδωνα και τη λίμνη του (τεχνητή λόγω φράγματος) υπάρχουν εξαιρετικά τοπία φυσικού κάλλους, όπως για παράδειγμα στις τοποθεσίες Σμίξη, Κουρμπό, Κανελλάκι, της Κυράς το Γεφύρι, Νησιά και Χαλίκι.

Ο Λάδωνας είναι ποταμός της Πελοποννήσου και ο μεγαλύτερος παραπόταμος του Αλφειού. Το όνομά του το πήρε από τον ομώνυμο ποταμό της Βοιωτίας, όταν Βοιωτοί εγκαταστάθηκαν στην περιοχή γύρω στο 1307 π.Χ.

Ο Λάδωνας έχει αρκετά σημεία φυσικής ομορφιάς, κάτι που πιστοποίησε και ο Παυσανίας στις περιηγήσεις του στην περιοχή. Είναι ποταμός με ήρεμη ροή, πράγμα που τον κάνει ιδανικό για δραστηριότητες όπως canoe-kayak, rafting και κολύμπι, ακόμη και για μικρά παιδιά. Το όμορφο φυσικό τοπίο που τον περιβάλλει προσφέρεται επίσης για πεζοπορία και ορειβασία.

Ο Λάδωνας ποταμός πηγάζει από τα Αροάνια όρη, διασχίζει το Νομό Αχαΐας και στο Νομό Αρκαδίας εκβάλλει στον Αλφειό, ο οποίος με τη σειρά του εκβάλλει στον Κυπαρισσιακό κόλπο. Στο μεγαλύτερο τμήμα της διαδρομής του ρέει ανάμεσα στα όρη Μαίναλο και Αφροδίσιο.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.