Οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων συνδικαλίζονται και ζητούν ουσιαστικές αρμοδιότητες

Οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων συνδικαλίζονται και ζητούν ουσιαστικές αρμοδιότητες

Ιανουάριος 24, 2012 - 17:02

Με σκοπό την ίδρυση συλλόγου προέδρων τοπικών κοινοτήτων Αρκαδίας, εξήντα περίπου πρόεδροι  από τους δήμους της Αρκαδίας συγκεντρώθηκαν στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης για να συνδικαλιστούν και να προχωρήσουν στην σύνταξη καταστατικού.

Μάλιστα αυτή είναι τρόπον τινά μία δεύτερη συνάντηση αφού πριν κάποιο χρονικό διάστημα σε χωριό της Μαντινείας είχαν συγκεντρωθεί πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων και ενημερώθηκαν από το ΔΣ του αντίστοιχου Συλλόγου της Μεσσηνίας. Απώτερος σκοπός είναι η δημιουργία Περιφερειακής Ένωσης Τοπικών Προέδρων, για την καλύτερη διεκδίκηση των λύσεων που απαιτούν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τοπικές κοινότητες. Όπως μάλιστα έχουν αφήσει πολλάκις να εννοηθεί οι πρόεδροι οι αρμοδιότητες που τους δίνει ο Καλλικράτης είναι ουσιαστικά στα χαρτιά και δεν μπορούν να κάνουν τίποτα με αποτέλεσμα τα χωριά να ερημώνουν.

Στην συνάντηση που έγινε στην Τρίπολη απουσίαζαν κυρίως πρόεδροι από την περιοχή της Γορτυνίας λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών και για το λόγο αυτό αναμένεται το προσεχές διάστημα να γίνει και νέα συνάντηση. 

Ειδήσεις: