Οι πολύτεκνοι Αρκαδίας νιώθουν ξένοι στην ίδια τους τη χώρα (video)

Οι πολύτεκνοι Αρκαδίας νιώθουν ξένοι στην ίδια τους τη χώρα (video)

Ιούλιος 24, 2015 - 11:52
0 σχόλια

Πάγια και αμέτρητα τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν οι πολύτεκνοι Αρκαδίας, καθώς η Πολιτεία ολοένα δυσκολεύει την καθημερινότητα των πολυμελών οικογενειών.

Όπως ανέφερε και ο Γεν. Γραμματέας Πολυτέκνων Αρκαδίαςκ. Δημήτριος Μανιατάς, οι πολύτεκνοι νιώθουν ξένοι στην ίδια τους τη χώρα, καθώς η Πολιτεία δεν μεριμνά για την οικονομική ανακούφιση των πολυμελών οικογενειών και αντιμετωπίζει τα παιδιά των πολύτεκνων οικογενειών ως «τεκμήρια».

Ο Σύλλογος Πολυτέκνων είναι ένας εκ τα εταίρων κοινωνικής σύμπραξης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής ή/και Βασικής Υλικής Συνδρομής, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ). Δείτε ΕΔΩ

Το ΤΕΒΑ υποστηρίζει δράσεις σχετικά με τη συλλογή, μεταφορά, αποθήκευση και διανομή τροφίμων ή/και βασικής υλικής συνδρομής, καθώς επίσης στηρίζει συνοδευτικά μέτρα και δραστηριότητες που συμβάλλουν στην κοινωνική ενσωμάτωση των ωφελουμένων.  

Ωφελούμενοι των παροχών είναι:

1.       Ενήλικα φυσικά πρόσωπα (άγαμα, διαζευγμένα, σε διάσταση ή σε χηρεία), που υποβάλλουν ατομική φορολογική δήλωση και δεν εμπίπτουν σε κάποιες κατηγορίες των εξαρτώμενων μελών.

2.       Οικογένεια, δηλαδή ενότητα φυσικών προσώπων, που περιλαμβάνει ένα ή περισσότερα εξαρτώμενα μέλη ή ένα έγγαμο ζευγάρι ή ζευγάρι το οποίο έχει συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, με ή χωρίς εξαρτώμενα μέλη.

Ένα ακόμα αγκάθι για τους πολύτεκνους είναι οι μετεγγραφές φοιτητών, με τις πολύτεκνες οικογένειες να είναι αναγκασμένες να διατηρούν δυο και τρία σπίτια, προκειμένου να στεγάσουν τα παιδιά τους τα οποία φοιτούν σε διαφορετικές πόλεις.

Πολλές πολύτεκνες οικογένειες δεν καταφέρνουν να στείλουν τα παιδιά τους να σπουδάσουν, επειδή τα έξοδα είναι πάρα πολλά και δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στην καθημερινότητα και στις ανάγκες.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Οι πολύτεκνοι Αρκαδίας νιώθουν ξένοι στην ίδια τους τη χώρα


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.