Οι οκταγωνικές πινακίδες που αγνοούμε στην πλατεία Κολοκοτρώνη (pics)

Οι οκταγωνικές πινακίδες που αγνοούμε στην πλατεία Κολοκοτρώνη (pics)

Νοέμβριος 02, 2018 - 10:56
2 σχόλια

Στους περισσότερους οδηγούς έχει λανθασμένα εντυπωθεί ότι η είσοδος στην πλατεία Κολοκοτρώνη γίνεται με 60 χλμ. και χωρίς φρένο.

Ίσως παρασύρονται από το γεγονός ότι η πλατεία είναι η είσοδος στο κέντρο της Τρίπολης, ίσως νευριάζουν από τα δεκάδες αυτοκίνητα που συναντούν μπροστά τους και είτε είναι σταματημένα με αλάρμ, είτε χωρίς αλάρμ, είτε τρέχουν να ξεφύγουν από την κίνηση της κεντρικής πλατείας… είτε, είτε, είτε… είναι απλώς κακοί οδηγοί.

Κακοί οδηγοί, επειδή δεν σέβονται τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας, κακοί οδηγοί επειδή δεν λαμβάνουν υπόψη τους ότι υπάρχουν και πολίτες που κινούνται πεζοί, κακοί επειδή την ώρα που διαβάζουν τα παραπάνω νευριάζουν και βρίζουν.

Σε όλες τις εισόδους στην πλατεία Κολοκοτρώνη υπάρχει πινακίδα STOP, μια κόκκινη οκταγωνική πινακίδα που προειδοποιεί τους οδηγούς να διακόπτουν  την πορεία τους και να εισέρχονται με προσοχή, παραχωρώντας προτεραιότητα στα αυτοκίνητα  που κινούνται επί της πλατείας.

Η πινακίδα STOP είναι εκεί για να διακόπτουμε την πορεία μας, όχι να πατάμε ελαφρά το φρένο και να κοιτάζουμε με μια κλεφτή ματιά αν διέρχεται κάποιο όχημα, γιατί υπάρχουν και πεζοί, υπάρχουν και οχήματα που έχουν σταματήσει και ξεκινούν ξανά.

Οι οδηγοί που διέρχονται από την Γεωργίου Α’, την Ελευθερίου Βενιζέλου και τη Γρηγορίου Λαμπράκη προς την πλατεία Κολοκοτρώνη πρέπει πάντα να σταματούν γιατί προτεραιότητα έχουν τα οχήματα που κινούνται επί της πλατείας Κολοκοτρώνη, αλλά και οι πεζοί.

Ειδήσεις: 

2 Σχόλια

Οι πινακίδες STOP στις πλατείες πρέπει να μετατραπούν σε πινακίδες ανάποδου κίτρινου τριγώνου (παραχώρηση προτεραιότητας εφόσον διέρχεται άλλο αυτοκίνητο) σε συνδυασμό με την μπλε πληροφοριακή πινακίδα για την ύπαρξη διάβασης πεζών (για παραχώρηση προτεραιότητας στους πεζούς που διέρχονται από τις διαβάσεις οι οποίες έχουν ξεθωριάσει και δεν είναι ορατές από μακριά).

Τα πράγματα είναι άπλα. Όπου έχει ΣΤΟΠ σταματάμε και όπου δεν έχει, ελαττώνουμε ταχύτητα και περνάμε με μεγάλη προσοχή διότι απ την άλλη μπορεί να περνάει πεζός ή ακόμα χειρότερα κάποιος που θεωρεί τα ΣΤΟΠ προαιρετικά ή καταργημένα, όπως λέγανε κάποιοι φωστήρες και στο άλλο θέμα προημερών...

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.