Οι μικροί μαθητές έμαθαν για την ανακύκλωση στο Λούνα Παρκ στην Τρίπολη (photos+video)

Οι μικροί μαθητές έμαθαν για την ανακύκλωση στο Λούνα Παρκ στην Τρίπολη (photos+video)

Μάιος 29, 2015 - 12:29
0 σχόλια

Παιδικά γέλια και φωνές γέμισε την Παρασκευή 29 Μαΐου η πλατεία Άρεως στην Τρίπολη, καθώς οι μαθητές των δημοτικών σχολείων έπαιξαν μαθαίνοντας για την ανακύκλωση.

Ο Δήμος Τρίπολης, με στόχο την επαγρύπνηση των πολιτών σε θέματα οικολογικής συνείδησης και ανακύκλωσης, διοργάνωσε αυτή την ενημερωτική καμπάνια και, όπως ανάφερε ο αντιδήμαρχος και υπεύθυνος Καθαριότητας του Δήμου Τρίπολης κ. Ηλίας Τότσης, στο «λούναπαρκ» στο οποίο συμμετείχαν οι μαθητές των δημοτικών σχολείων της πόλης, παίρνοντας μέρος σε δράσεις, έμαθαν για τα οφέλη της ανακύκλωσης.

Τσουβαλοδρομίες, τροχό, φιδάκι, πάζλ και διάφορα αλλά παιχνίδια με εικόνες ανακύκλωσης στήθηκαν από νωρίς το πρωί στην πλατεία Άρεως, περιμένοντας τους μικρούς φίλους του Δήμου να παίξουν και να κερδίσουν όμορφα δώρα.

Επίσης, μια ομάδα από Εταιρία Ανακύκλωσης βρισκόταν στην πλατεία και ενημέρωνε τον κόσμο για τη σωστή ανακύκλωση και για τα οφέλη που θα έχουν από αυτήν.

Μία ακόμα δράση θα διοργανωθεί για τις 5 Ιουνίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Η δράση αυτή θα περιλαμβάνει καθαρισμό δασών και πάρκων στον Δήμο Τρίπολης. Σε αυτή την προσπάθεια θα συμμετέχουν πάλι μαθητές, πάντα με τη σύμφωνη γνώμη της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας.

Ο Δήμος Τρίπολης, όπως έχει πει πολλές φορές ο δήμαρχος, θα προσπαθήσει να οδηγήσει τους πολίτες στην ανακύκλωση, διότι έτσι θα μειωθεί κατά πολύ ο όγκος των απορρίμματων ο οποίος καταλήγει στους κάδους και κατ’ επέκταση στις χωματερές.

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Λούνα Παρκ και δράσεις για την ανακύκλωση σ


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.