Οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην Τρίπολη

Οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην Τρίπολη

Δεκέμβριος 09, 2014 - 20:49
4 σχόλια

Ο Δήμος Τρίπολης μπαίνοντας στην τελική ευθεία της προετοιμασίας των Χριστουγεννιάτικων Εκδηλώσεων και Δράσεων, εξέδωσε το έντυπο πρόγραμμα το οποίο θα διανεμηθεί στην πόλη και ιδιαιτέρως σε χώρους και μέρη που θα υπάρχουν παιδιά, τα οποία είναι το επίκεντρο των ημερών αυτών. Χωρίς βέβαια να αγνοούνται οι μεγάλοι.

Έτσι λοιπόν, για να ζήσουμε όλοι «ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΤΩ ΑΠ’ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ», μπορούμε να ενημερωθούμε από το πρόγραμμα που ακολουθεί:

14/12 πλατεία Πετρινού, ώρα 6:00 μ.μ.

Έναρξη Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων και άναμα του δέντρου της πόλης

Ο Δήμαρχος, μας υποδέχεται στην πλατεία Πετρινού για να ανάψουμε μαζί το Χριστουγεννιάτικο δέντρο. Υψηλοί προσκεκλημένοι οι μικροί μας φίλοι για να πάρουν το δώρο τους, τα γλυκά τους, και να παίξουν στα μαγικά σπιτάκια του Χριστουγεννιάτικου χωριού μας. Όλα αυτά με τον Άγιο Βασίλη, τα ξωτικά και τις νεράιδες, με μελωδίες και μουσικές.

Συμμετέχουν η Δημοτική Φιλαρμονική Τρίπολης, η χορωδία Ορφέας, οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί.

21/12 Μαλλιαροπούλειο θέατρο, ώρα 7:00 μ.μ.

Χορωδία «ΟΡΦΕΑΣ» Τρίπολης

Χριστουγεννιάτικη Πανηγυρική Συναυλία από τη Χορωδία «Ορφέας» Τρίπολης.

Θα εμφανιστούν τα παρακάτω χορωδιακά σύνολα:

1. Ανδρική Εκκλησιαστική Χορωδία με Μαέστρο τον Κο Βασίλειο Τζαβάρα.

2. Μικτή Χορωδία με Μαέστρο την Κα Χριστίνα Αθανασοπούλου.

3. Παιδική Χορωδία με Μαέστρο την Κα Νικολέτα Ψαρρού.

Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από ομιλία Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας, αναφορικά με το νόημα της γιορτής των Χριστουγέννων.

22/12 Μαλλιαροπούλειο θέατρο, ώρα 6:30 μ.μ.

«Το όνειρο του Ρούντολφ»

Τι κοινό έχουν τα ξωτικά, οι τάρανδοι, δύο καουμπόηδες κι ένας Ινδιάνος; Θα το ανακαλύψετε μέσα από τις ιστορίες και τα παιχνίδια που έχει ετοιμάσει η Θεατρόσφαιρα για τους μικρούς και μεγάλους φίλους της!

Σύλληψη-Σκηνοθεσία : Σαράντος Κωτσιόπουλος

 

23 και 26/12 Μαλλιαροπούλειο θέατρο, ώρα 7:00 μ.μ.

Cirko Cachivache

Το Cirko cachivache είναι μια ομάδα μουσικών, ακροβατών και παλιάτσων, που προσφέρουν μια μοναδική παράσταση για μικρούς και μεγάλους, συνδιάζοντας τη ζωντανή μουσική με τα νούμερα του τσίρκο και το χιούμορ.

 

24/12 Μαλλιαροπούλειο θέατρο, ώρα 8:30 μ.μ.

Γκαλά Όπερας

Η πιο λαμπρή νύχτα της χρονιάς φωτίζε ται από τα αστέρια της όπερας. Μια νύχτα ξεχωριστή, η παραμονή των Χριστουγέννων, με τις μελωδίες των Verdi, Rossini, Mozart, και άλλων συνθετών.

Τραγουδούν:Βασιλική Καραγιάννη (Υφίφωνος), Γιάννης Χριστόπουλος (Τενόρος)

Διευθύνει ο Θεόδωρος Γ. Λεμπέσης

Συνοδεύει ορχήστρα δωματίου

 

28/12 Μαλλιαροπούλειο θέατρο, ώρα 8:30 μ.μ.

«Πως συναντήθηκε η Ωραία μου κυρία με τους τρεις Μάγους»

Τραγούδια από αγαπημένα μιούζικαλ, Χριστουγεννιάτικες μουσικές και μελωδίες που όλοι έχουμε τραγουδήσει. Τραγουδούν: Κάτια Πάσχου, Γιάννης Φίλιας.

Συνοδεύει ορχήστρα δωματίου

 

24 & 31 Δεκεμβρίου, Η Φιλαρμονική του Δήμου και η παιδική χορωδία Ορφέα Τρίπολης θα παιανίσει χαρούμενες μελωδίες την παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στην πόλη μας.

 

ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Κυριακή 14 Δεκεμβρίου, Μητροπολιτικός Ι.Ν. Αγίου Βασιλείου

Πανηγυρική Θεία Λειτουργία -μετ’ Αρτοκλασίας- της 50μελούς Μικτής Χορωδίας μας προς τιμήν του Αγίου Διονυσίου, προστάτη της Χορωδίας. Η Σύνθεση ανήκει στον Θεσσαλονικέα, Θεόδωρο Παπακωσταντίνου.

29 Δεκεμβρίου, 7:00μμ. Πνευματικό κέντρο

Πανηγυρική Πρωτοχρονιάτικη 2ωρη Συναυλία στο Πνευματικό Κέντρο με τη συμμετοχή και των τεσσάρων τμημάτων: Προ-Παιδική, Παιδική, Γυναικεία Νεανική και Μικτή.

Στην Πλατεία Αγίου Βασιλείου, στο “σπιτάκι της γλύκας” θα προσφέρονται αρτοσκευάσματα και γλυκά.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΜΑΣ ΦΙΛΟΥΣ

στα μαγικά σπιτάκια του Χριστουγεννιάτικου χωριού (Πλατεία Πετρινού):

 

20/12/2014 10:30 – 13:30

21/12/2014 10:30 – 13:30

23/12/2014 17:30 - 20:30

24/12/2014 10:30 – 13:30 17:30 - 20:30

25/12/2014 17:30 – 20:30

26/12/2014 10:30 – 13:30 17:30 - 20:30

27/12/2014 10:30 – 13:30 17:30 - 20:30

28/12/2014 10:30 – 13:30 17:30 - 20:30

29/12/2014 17:30 - 20:30

30/12/2014 10:30 – 13:30 17:30 - 20:30

31/12/2014 10:30 – 13:30

1/1/2015 17:30 – 20:30

2/1/2015 10:30 – 13:30 17:30 - 20:30

3/1/2015 10:30 – 13:30 17:30 - 20:30

4/1/2015 10:30 – 13:30 17:30 - 20:30

Κάθε μέρα σας περιμένει ο Άγιος Βασίλης για να σας

ταξιδέψει στο όνειρο με το Χριστουγεννιάτικο τρενάκι.

(Aφετηρία στην πλατεία Πετρινού)

 

Αγαπητοί μας συμπολίτες,

Φίλες και φίλοι, επισκέπτες της πόλης μας,

Περιμένοντας αυτές τις Άγιες και ιδιαίτερες μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, είμαστε εδώ για να δημιουργήσουμε μια ξεχωριστή, ευχάριστη, αισιόδοξη, εορταστική και κατανυκτική ατμόσφαιρα. Τα παιδιά μας, που αυτές τις μέρες είναι οι κύριοι πρωταγωνιστές αλλά και αποδέκτες των εκδηλώσεων μας, θα καταφέρουν να ταξιδέψουν κι εμάς τους μεγαλύτερους, στον κόσμο της αγνότητας, της χαράς και της αθωότητάς τους. Βέβαια, και οι μεγάλοι, θα βρουν τις δικές τους εκδηλώσεις έτσι ώστε και αυτοί να συμμετέχουν άμεσα και να ενσαρκώσουν αυτές τις Άγιες μέρες.

Σε μια σειρά εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων, που θα καλύπτουν όλο το φάσμα των ηλικιών, των ενδιαφερόντων και των γούστων, για όλες τις μέρες, θα καταφέρουμε να διώξουμε λίγο την απελπισία, την απαισιοδοξία και τα γκρίζα χρώματα από μέσα μας.

Μέσα από τραγούδια, μουσικές, όπερα, παιχνίδια με τον Άγιο Βασίλη, ταξίδι με το τρενάκι μας, ξωτικά, νεράιδες, όλα αυτά μαζί κάτω απ΄ το φωτισμένο Χριστουγεννιάτικο δέντρο μας και σε μεγάλο μέρος της πόλης μας, μικροί και μεγάλοι θα γίνουν ένα. Έτσι, αφού ευχηθώ σε όλους τους φίλους και τις φίλες μας που θα συμμετάσχουν στις δράσεις και στις εκδηλώσεις μας, Καλή Διασκέδαση, θέλω να ευχηθώ τις Άγιες αυτές μέρες να φύγει από μέσα μας η μοναξιά. Να μην υπάρξουν άνθρωποι που θα νιώθουν μόνοι και όλοι μας να φροντίσουμε γι’ αυτό.

Κλείνοντας θέλω να στείλω τις Ευχές μου σε όλους τους συμπολίτες μας και τους αγαπητούς επισκέπτες μας, που αυτές τις μέρες θα βρεθούν στην Πρωτεύουσα του Μωριά, Χρόνια Πολλά και Καλά.

Με εκτίμηση

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΥΛΗΣ

 

Ας ήτανε τα Χριστούγεννα κάτω απο το δέντρο, να φέρουν στα παιδιά, αλλά και στους μεγάλους, τη χαρά που τους αξίζει.

Ας γίνουν οι γιορτές ο λόγος να μαζευτούμε στην πόλη μας, να νιώσουμε αγάπη και να υποσχεθούμε ότι το 2015 θα γίνουμε καλύτεροι!!!!

Όμορφες γιορτές με Υγεία

Σπύρος Βρέντας - Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Τρίπολης


4 Σχόλια

Η αλήθεια είναι πως η Τρίπολη δεν αποτελεί μία από τις ωραιότερες ή επισκεψιμότερες, από τουριστικής απόψεως, πόλεις της χώρας μας. Είναι κάτι που το γνωρίζουμε καλά όλοι οι Τριπολίτες, είτε το αποδεχόμαστε είτε εθελοτυφλούμε μπροστά σε αυτό το γεγονός. Αυτό όμως σε καμία περίπτωση δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν στην πόλη μας ωραία σημεία που την καθιστούν ελκυστική και στα δικά μας μάτια, που ούτως ή άλλως είναι ο τόπος μας και τον αγαπάμε, αλλά και στα μάτια κάποιων ξένων επισκεπτών που κατά καιρούς τυχαίνει να βρεθούν στην πόλη μας. Η πλατεία Άρεως μετά την ανάπλασή της αποτελεί πραγματικό στολίδι για την Τρίπολη!!!! Η έκταση της πλατείας, το υπέροχο πάρκο δίπλα της, το επιβλητικό κτίριο του Δικαστικού Μεγάρου, ο εντυπωσιακός Ανδριάντας του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, τα διάφορα εστιατόρια, οι καφετέριες και τα ξενοδοχεία την καθιστούν μοναδική!!!! Πραγματικά απορώ τόσο με την πρώην, όσο με τη νυν δημοτική αρχή και τις προσπάθειες που κατέβαλαν στο πρόσφατο παρελθόν και που συνεχίζουν να καταβάλλουν με υπερβάλλοντα ζήλο ώστε να καθιερώσουν την πλατεία Πετρινού ως τη νέα "καρδιά" της πόλης μας. Αναρωτιέμαι αν εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα!! Αδυνατώ να εξηγήσω και να δικαιολογήσω την εμμονή ορισμένων με την πλατεία Πετρινού, λες και ανακαλύψαμε την χαμένη Πύλη του Παραδείσου και πρέπει όλοι να τρέξουμε το γρηγορότερο δυνατόν προς αυτήν!!!! Έλεος πια με την πλατεία Πετρινού!! Έχω σχηματίσει την εντύπωση πως η Τρίπολη απέκτησε λόγο ύπαρξης στο χάρτη της χώρας μας λόγω αυτής της πλατείας!! Μία απλή (και όχι με ιδιαίτερα επιτυχημένο τρόπο) αναπλασμένη πλατεία είναι. Τίποτα περισσότερο. Συμφωνώ πως η πόλη μας έχει ανάγκη από καινούργια "στέκια", αλλά αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να "παροπλίζουμε" τα ήδη υπάρχοντα. Υπέροχο το Μαλλιαροπούλειο Θέατρο, αλλά υπάρχουν και άλλα σημεία στην πόλη μας που αξίζουν να αναβαθμιστούν και να αναδειχτούν, όπως η κεντρική πλατεία του Αγίου Βασιλείου που είναι μια απέραντη πιάτσα ταξί!! Δεν είμαι ιδιοκτήτης επιχείρησης ούτε στην πλατεία Άρεως (για να προλάβω κάποιους που ίσως δικαιολογήσουν έτσι τα λεγόμενά μου), ούτε στην πλατεία Πετρινού, ούτε οπουδήποτε αλλού. Απλά σκέφτομαι πόσο όμορφο χριστουγεννιάτικο σκηνικό θα μπορούσε να αποτελέσει μια μεγάλη πλατεία, που λίγες επαρχιακές πόλεις έχουν το προνόμιο να διαθέτουν, όπως η πλατεία Άρεως....

Ο κύριος Παυλής κατηγορούσε τον προηγούμενο δήμαρχο ότι ευνοεί τους καταστηματάρχες της Πετρινού , τώρα αυτός τι κάνει? Μεταφέρει όλη τη Χριστουγεννιάτικη κίνηση με τις παιδικές δραστηριότητες στην Πετρινού που ούτως ή αλλιώς έχει κόσμο από μόνη της και αφήνει την πλατεία Αρεως να μαραζώσει με το γύφτικο λουνα παρκ της Τεγέας.

επρεπε να ερθουν χριστουγεννα για να δουμε λιγο πρασινο σε αυτην την πολη που καταντησανε τις πλατειες σε τσιμεντοστασια....δεν ντρεποσαστε λιγο ρε γυφτοι? εχουμε μια απο τις ομορφοτερες πολεις διπλα σε ενα πανεμορφο βουνο και για να δεις πρασινο πρεπει να κοιτας τις κορφες των βουνων. φαινεται το τσιμεντο ειχε μεγαλυτερη *** απο τα δεντρα.......

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.