Οι ευκαιρίες της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας παρουσιάστηκαν στην Τρίπολη (vid)

Οι ευκαιρίες της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας παρουσιάστηκαν στην Τρίπολη (vid)

Δεκέμβριος 13, 2016 - 10:12
0 σχόλια

Είναι η Κοινωνική Επιχειρηματικότητα η απάντηση στην κρίση;

Ενημερωτική εκδήλωση για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου στο Επιμελητήριο Αρκαδίας στην Τρίπολη.

Την εκδήλωση που είχε θέμα: «Η Κοινωνική Επιχειρηματικότητα και η Εργασιακή Ένταξη Σήμερα», συνδιοργάνωσε το Επιμελητήριο Αρκαδίας και η ΟΕΒΕΑ (Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών & Εμπόρων Αρκαδίας).

Στη διάρκεια της εκδήλωσης αναλύθηκαν και εξηγήθηκαν  σημαντικά θέματα που αφορούν στον τομέα της κοινωνικής επιχειρηματικότητας και θα δοθεί έμφαση:

  • Στην κατανόηση του νέου νόμου της κοινωνικής και αλληλέγγυας Οικονομίας και τις ευκαιρίες στον νέο αναπτυξιακό νόμο
  • Στην εύρυθμη λειτουργία των Κοιν.Σ.Επ., με στόχο την κερδοφορία και την επένδυση στην απασχόληση
  • Στις ευκαιρίες για ανάπτυξη εργασιών των Κοιν.Σ.Επ. με στόχο την εργασιακή ένταξη των μελών τους 

Ο κ. Θεοδωρόπουλος Παναγιώτης, Πρόεδρος της ΟΕΒΕΑ, τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρχει συνεργασία και όσο αλληλοϋπομονεύεται η κοινωνία και δεν εμπιστεύεται τον διπλανό της, δεν υπάρχει μέλλον ούτε για τις Κοιν.Σ.Επ. ούτε για την πορεία της οικονομίας.

Μας απασχολεί το χρέος και δεν βλέπουμε ότι βρισκόμαστε σε μία παραγωγική κατάρρευση και δεν παράγουμε τίποτα

Ο κ. Παναγιώτης Καρυπίδης, Πρόεδρος Δικτύου Κοιν.Σ.Επ. Δυτ. Μακεδονίας, τόνισε ότι πολλοί φοβούνται να ξεκινήσουν κάτι νέο κι ότι όταν ο ίδιος ξεκίνησε και δημιούργησε την πρώτη Κοιν.Σ.Επ. ακολούθησαν άλλες επτά.

Ήθελαν κάποιον να κάνει την αρχή. Βγήκαμε έξω και ενημερώσαμε τον κόσμο και αποδείχτηκε ότι αυτό το στυλ ενημέρωσης ήταν πιο αποτελεσματικό από το να διοργανώναμε μία ημερίδα

Επεσήμανε ότι παρόλο που όταν κάποιος επιχειρεί να φτιάξει μία επιχείρηση πολλές άλλες κλείνουν έχει ελπίδες  να επιτύχει.

Ο κ. Στέλιος Κατωμέρης, Πρόεδρος Περιφερειακού Μηχανισμού Κοιν.Σ.Επ. Αττικής, τόνισε ότι η Κοιν.Σ.Επ. είναι μία διέξοδος για όσους θέλουν να ενταχθούν εργασιακά δεν έχουν μεγάλα κεφάλαια και μπορούν να μαζευτούν άτομα και να ενώσουν τις δεξιότητές τους σε έναν συνεταιρισμό για να μπορέσουν να αναλάβουν έργα.

Δεν είναι εύκολο, χρειάζεται προετοιμασία, καλή γνώση του νόμου και του επιχειρείν

Εκ μέρους της Περιφέρειας Πελοποννήσου ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης καινοτομίας και επιχειρηματικότητας, κ. Περικλής Μαντάς τόνισε ότι αυτή την εποχή που η οικονομική κρίση έχει «τσακίσει» τους πάντες η σύλληψη αυτού του προγράμματος της  Κοιν.Σ.Επ. έχει στόχο να δημιουργήσει συνθήκες απασχόλησης.

Η κοινωνική οικονομία αποτελεί το πεδίο εκτόνωσης των συνεπειών της οικονομικής κρίσης και ειδικότερα αυτών της ανεργίας σε ειδικές ομάδες πληθυσμού. Ο ιδρυτικός νόμος 4019/11 είναι πλέον παρελθόν αφού στις 31/10/2016 δημοσιεύτηκε το νέο ΦΕΚ του νόμου 4430/2016 που περιέχει σημαντικές ευκαιρίες για όσους θέλουν να ιδρύσουν αλληλέγγυα σχήματα με σκοπό την εργασιακή τους ένταξη.

Σήμερα υπάρχουν 841 Κοιν.Σ.Επ. σε όλη την Ελλάδα με ποικίλα αντικείμενα δραστηριότητας και στόχο την εργασιακή ένταξη των μελών τους.

Στην Πελοπόννησο (περιφέρεια) έχουν ήδη ιδρυθεί 57 Κοιν.Σ.Επ.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Ενημερωτική εκδήλωση για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.