Οι εορτές του Δωδακαημέρου και του Νέου Έτους στην Ξηροκαρύταινα Αρκαδίας

Οι εορτές του Δωδακαημέρου και του Νέου Έτους στην Ξηροκαρύταινα Αρκαδίας

Ιανουάριος 28, 2017 - 10:05
0 σχόλια

Το ιερό Δωδεκαήμερο του 2016, αν και με ιδιαίτερη κρυάδα, εντούτοις εορτάσθηκε κατά το πλείστον στο χωριό μας. Ο εφημέριος και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της ενορίας μας, ξεπερνώντας τις δυσκολίες του ψύχους και του πάγου πραγματοποίησαν την εορτή τον Χριστουγέννων την Κυριακή 25η  Ιανουαρίου, ευχόμενοι ο εν σπηλαίω  τεχθείς Κύριος ημών Ιησούς Χριστός να ευλογεί, να σκεπάζει και να μας οδηγεί στο δρόμο του.

Την Πέμπτη 1η  Ιανουαρίου 2017, εορτή της Περιτομής του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και του Αγ. Μεγάλου Βασιλείου, Επισκόπου Καισαρείας της Καππαδοκίας, μετά την Θεία Λειτουργία και την Δοξολογία για το νέο έτους 2017 αναγνώσθηκε, όπως σε κάθε θεία Λειτουργία τον σχετικό κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας.

Από τον π. Νεκτάριο είχαμε ζητήσει να ευλογήσει και να κόψουμε την αγιοβασιλόπιτα της ενορίας μας στην εορτή της συνάξεως του αγίου Ιωάννου του Προδρόμου. Ωστόσο η ακραίες καιρικές συνθήκες δεν το επέτρεψαν και σε πρώτη ευκαιρία, στο πέρας της θείας λατρείας κόψαμε την πίττα. Το φλουρί έπεσε στον μάστορα κ. Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο. Η καλή μας γερόντισσα κ. Ελένη Κούνα, συζ. Βασιλείου, τέλεσε και αρτοκλασία για την υγεία των παιδιών της, των εγγονών της και των δισεγγονών της.

Ως νέο Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, σας ευχόμαστε ευλογημένη και αγιασμένη να είναι η νέα χρονιά. Η ευχή του σεπτού ποιμενάρχου μας Μητροπολίτου κ. Ιερεμίου να μας σκέπη.

Στους απανταχού Ξηροκαρυτινούς, που τους μνημονεύουμε σε κάθε ακολουθία, καλή πρόοδο παρά Θεού.

 

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.