Οι δημοτικές εκλογές «διασπούν» την ΟΝΝΕΔ στη Βόρεια Κυνουρία

Οι δημοτικές εκλογές «διασπούν» την ΟΝΝΕΔ στη Βόρεια Κυνουρία

Μάρτιος 21, 2019 - 12:17
0 σχόλια

Δύσκολες ισορροπίες για την ΟΝΝΕΔ στην Αρκαδία. Και τούτο διότι τα μέλη της που επιθυμούν να πολιτευτούν στις δημοτικές εκλογές καλούνται να υπηρετήσουν επάξια και την οργάνωση και το κόμμα, αλλά και τη δημοτική παράταξη στην οποία εντάσσονται.

Και μπορεί οι αυτοδιοικητικές εκλογές ιδανικά να μην πρέπει να έχουν κομματικό πρόσημο, ωστόσο αυτό το κομματικό πρόσημο, που υπάρχει έτσι κι αλλιώς, δημιουργεί ζητήματα στο ίδιο το κόμμα.

Στη Βόρεια Κυνουρία δύο εκλεγμένα στελέχη της ΟΝΝΕΔ θα διεκδικήσουν την ψήφο των πολιτών στης εκλογές τον Μάιο. Πρόκειται για τον Γιώργο Λυτρίβη, ο οποίος είναι πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Αρκαδίας, και για τον κ. Κωνσταντίνο Λέγκουρδα, ο οποίος είναι πρόεδρος στη ΔΗΜ.ΤΟ Βόρειας Κυνουρίας.

Ο πρώτος, θα κατεβεί με τον συνδυασμό του δημάρχου Παναγιώτη Μαντά, ο οποίος θα διεκδικήσει ακόμα μία θητεία στη Βόρεια Κυνουρία. Ο δεύτερος, θα κατεβεί με τον συνδυασμό του Γιώργου Καμπύλη, ο οποίος είναι "γαλάζιος" ,καθώς η συντριπτική πλειονότητα των μελών της παράταξής του ανήκουν στον δεξιό χώρο.

Ο κ. Λυτρίβης, όμως, κατεβαίνει υποψήφιος με έναν συνδυασμό πολυσυλλεκτικό και... πολυκομματικό, και αυτό δεν αρέσει σε όλους. Ο Παναγιώτης Μαντάς έχει πει ότι ο συνδυασμός του οποίου είναι επικεφαλής κατεβαίνει χωρίς κομματικό πρόσημο και ότι κάθε πρόταση είναι καλοδεχούμενη, αρκεί να αποσκοπεί στο καλό του τόπου. Αλλά δεν το βλέπουν όλοι έτσι...

Όπως ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας Αριστείδης Μπρουμάς, ο οποίος στην επίσκεψη του κ. Μιχαλολιάκου εκθείασε τον Γιώργο Λυτρίβη, αλλά αντέδρασε στην υποψηφιότητά τον με τον κ. Μαντά επειδή, όπως είπε, τον στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Μιχαλολιάκος, πάντως, ευχήθηκε στον κ. Λυτρίβη «άντε, και αντιδήμαρχος!», δίνοντάς του τη «γαλάζια» ευχή.

Επίσημη στήριξη από τον ΣΥΡΙΖΑ στον συνδυασμό Μαντά δεν έχει εκφραστεί, πάντως, αν και ο ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας βολιδοσκοπεί και ψάχνει ερείσματα.

Αλλά ο Μαντάς... δεν χαρίζεται.

ΠΗΓΗ: astrosnews.gr


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.