Οι Αρκάδες προσέφεραν 700 δέματα αγάπης για τους πρόσφυγες (pics,vid)

Οι Αρκάδες προσέφεραν 700 δέματα αγάπης για τους πρόσφυγες (pics,vid)

Απρίλιος 11, 2016 - 21:00
28 σχόλια

Εντυπωσιακή ήταν η ανταπόκριση των Αρκάδων στο κάλεσμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και όλων των φορέων που συμμετείχαν στην καμπάνια αλληλεγγύης για τη συγκέντρωση ειδών για τους πρόσφυγες.

Συνολικά συγκεντρώθηκαν πάνω από 700 πακέτα διαφόρων ειδών για τους πρόσφυγες, ενώ ξεχωριστή και ιδιαίτερα συγκινητική είναι η μοναδική συμμετοχή των παιδιών που απέδειξαν ότι διαθέτουν ευαισθησία.

Τεράστια και η προσφορά των απλών πολιτών -κάποιοι εκ των οποίων θέλησαν να κρατήσουν την ανωνυμία τους- αλλά και των φορέων, συλλόγων και σωματείων της περιοχής.

Ο αντιπεριφερειάρχης ευχαρίστησε όλους όσοι πρόσφεραν σε δύσκολες εποχές, τους εθελοντές για τη δουλειά που έκαναν όλες αυτές τις ημέρες και την προϊσταμένη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας κυρία Αγγελική Πουλοπούλου που συντόνιζε την όλη διαδικασία.

«Δεν σταματάμε εδώ, όποιος θέλει μπορεί και τώρα να προσφέρει ό,τι επιθυμεί για τους πρόσφυγες που βρίσκονται στη χώρα μας», είπε.

Η κυρία Πουλοπούλου ευχαρίστησε όλον τον κόσμο που προσέφερε, ενώ ανέφερε ότι αν κάποιοι πολίτες θελήσουν και μέσα στη βδομάδα να προσφέρουν, μπορούν.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Συγκέντρωση βοήθειας για τους πρόσφυγες


28 Σχόλια

Μπραβο αλλα να γινεται ερευνα παντα πως μαζευονται, να βρεθει ενας τροπος με αποδειξεις ας πουμε. Μπορει δηλαδη να ηταν 4000 δεματα και να μεινανε 700. ¨Η οντως να ειναι τοσα. Δε κατηγορω απλα ειναι πολυ δυσκολος ο συντονισμος αλλα και ο ΕΛΕΓΧΟΣ.

Μπράβο, άξιος ο μισθός σας! Κάνετε θρεφτάρια τους πρόσφυγες και αφήνετε τους Έλληνες άστεγους και πεινασμένους. Αντί να καμαρώνετε και να φωτογραφίζεστε, πρέπει να ντρέπεστε.

Κάλα κάνανε για να έχουν πολιτικά οφέλη οι πολιτικάντες (τζάμπα προβολή) , και υλικό για να πλιατσικολογήσουν οι μωαμεθανοι μαμελούκοι. Ας δούμε τι απέγινε η προηγούμενη προσφορά των κορόιδων εεεε των ευαισθητοποιημένων πολιτών ............https://www.youtube.com/watch?v=rzDw-WblpN0

Ο πολεμος τελειώνει. Όλοι οι λαθρομετανάστες να γυρίσουν στις χώρες τους και να αφήσουν τα όνειρα για επιδόματα και ζωάρα σε Σουηδίες - Γερμανίες. Ας μας αφήσουν στην φτώχεια μας και τα βασανά μας

κυρια Πουλοπουλου,κ. περιφεριαρχα που θα μπορουσα να δωσω για τους Ελληνες που εχουν αναγκη;;; που συγκεντρωνετε για τους Ελληνες που εχουν αναγκη κ ειναι αστεγοι,αποροι κ πεινασμενοι;;;;

Προς Σκέψηη.... , στα γραφεία των ομοιδεατών σου που έκλεισαν στην πλ. Κολοκοτρώνη τράβα.

Οπωσδήποτε ο κοσμάκης έχει διάθεση να βοηθήσει.Δεν έχει πληροφόρηση είναι αγαθός αλλά είναι τιμητικό να έχεις αισθήματα αλληλεγγύης. Ομως οι παράγοντες,οι μεσάζοντες,οι πολιτικοί είναι κατάπτυστοι.Διοτι δεν λενε την αλήθεια για να ξυπνησει ο κόσμος. Οτι πρόκειται για κάφρους λαθρομετανάστες που στην Τουρκία,στα Εμιράτα και άλλες ομόθρησκες χώρες δεν γουστάρουν να πάνε και ας είναι εγγύτερα. Θέλουν με το ζόρι Ευρώπη που όλα είναι λάσκα και οι λαοί της χαζοχαρούμενοι,τα επιδόματα πολλά.

http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/ta-susthmika-mme-apekrupsan-ton-biasmo-mikrou-koritsiou-ston-peiraia-apo-to ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕ

@Σκέψηη.... (χωρίς επαλήθευση) στις Τρί, 12/04/2016 - 05:52 Γι' αυτό υπάρχει και το κοινωνικό παντοπωλείο ρε όρνιο...Το γνωρίζεις αυτό ή το πέπλο της μ@λ@κί@ς που σε δέρνει σου καλύπτει τα μάτια και δεν το βλέπεις;

ΑΡΚΕΤΗ ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΕΧΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ , ΑΣ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΩΓΗ. ΟΙ ΑΣΙΑΤΕΣ "ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ" ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΤΟΥΣ. ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ, ΚΛΕΦΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΟΡΔΕΣ ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΩΝ ΑΓΡΙΩΝ

"Κάνετε θρεφτάρια τους πρόσφυγες", "υλικό για να πλιατσικολογήσουν οι μωαμεθανοι μαμελούκοι", "Οι πρόσφυγες να πανε στην πατρίδα τους", "Oι προσφυγικές ροές έχουν ανάγκη προφυλακτικών;" (λείπει ο μάρτης απ' τη σαρακοστή;), "πρόκειται για κάφρους λαθρομετανάστες", "ΚΛΕΦΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΟΡΔΕΣ ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΩΝ ΑΓΡΙΩΝ". Αυτά είναι μερικά από τα σχόλια. Είσαστε όλοι άρρωστοι. Ψυχοπαθείς και καθυστερημένοι. Να πάνε σε ποια πατρίδα οι πρόσφυγες; Αυτό θα 'λεγες και στους πρόσφυγες της Μικράς Ασίας;

Δεν θυμάμαι οι Μικρασιάτες πρόσφυγες να βιάζαν τα παιδιά τους, να κάνανε πλιάτσικο , επεισόδια και να μαχαιρώνονται μεταξύ τους. Επίσης επέλεξαν τον κοντινότερο, ασφαλή ομόδοξο τόπο γιατι ηθελαν μόνο να σωθουν. Δεν ζητούσαν Σουηδία,Δανία κλπ. Τούτοι εδώ είναι οικονομικοί τουρίστες, τυχοδιώκτες και φανατικοί.

Ότι θυμάσαι χαίρεσαι. Και είσαι απόλυτα πεισμένος ότι οι πρόσφυγες βιάζουν τα παιδιά τους, κάνουν πλιάτσικο, επεισόδια και μαχαιρώνονται μεταξύ τους. Η γιαγιά μου και η οικογένειά της πέρασαν στη Μυτιλήνη και αρκετοί συγγενείς μας στη συνέχεια έφυγαν για Αμερική και Καναδά. Και θυμάμαι πώς αντιμετώπιζαν οι γηγενείς τους "τουρκόσπορους". Αν δεν είχαν έρθει οι πρόσφυγες της Μικράς Ασίας, τι θα ήταν η Ελλάδα σήμερα;

Σχέσεις Προσφύγων-Γηγενών: Η προσαρμογή των προσφύγων στην νέα πατρίδα και η αφομοίωση τους κινήθηκε με αργούς ρυθμούς. Οι περισσότεροι πρόσφυγες ψυχικά τραυματισμένοι και με το άγχος της επιβίωσης εξέφραζαν παράπονα τόσο για την αντιμετώπιση του κράτους όσο και για την αντιμετώπιση των γηγενών κατοίκων. Οι εύποροι πρόσφυγες (...) αμέσως ενσωματώθηκαν στο νέο τόπο και αναμείχθηκαν με τους γηγενείς. Η μεγάλη όμως μάζα απομονωμένη στους συνοικισμούς δεν είχε ευκαιρίες επαφής με τους ντόπιους. Σε γενικές γραμμές υπήρχε διαφορά νοοτροπίας και ιδιοσυγκρασίας.

Ο όρος «πρόσφυγας» είχε στην κοινή συνείδηση αρνητικό πρόσημο. Η διαχωριστική γραμμή μεταξύ τους έπαψε να υπάρχει μετά το 1940.Μέχρι τότε θεωρούνταν «ξένοι, τουρκόσποροι». Η διάσταση γηγενών προσφύγων ήταν εμφανής στον ανταγωνισμό μεταξύ τους στην αγορά εργασίας, στην ιδιοκτησία γης και στις επιχειρηματικές δραστηριότητες. Συχνά οι επιθέσεις των γηγενών είχαν αποτέλεσμα τη δολοφονία προσφύγων. (...) Η εφημερίδα Προσφυγικός Κόσμος 1927, δημοσιεύει: Πάντες θέλουν να εκμεταλλεύονται τους πρόσφυγας με επιβολή άγριας φορολογίας. Η θέσις των προσφυγικών ζητημάτων δεν είναι ευχάριστος.

Η προσωρινή στέγαση Μικρασιατών προσφύγων έγινε καταρχήν σε γήπεδα, θέατρα, αυλές εκκλησιών, δημόσια κτήρια, σε παράγκες, σε σκηνές, σε χαμόσπιτα και σε καλύβες που βρίσκονταν σε εγκαταλελειμμένα χωριά, σε οικισμούς αμιγώς προσφυγικούς. Οι συνθήκες διαβίωσης ήταν άθλιες. Δεν υπήρχαν έργα υποδοχής, ούτε δίκτυα ύδρευσης, ηλεκτροφωτισμού και αποχέτευσης. Έλειπαν παντελώς οι χώροι αναψυχής, ενώ μεταδίδονταν εύκολα επιδημικές ασθένειες όπως ο εξανθηματικός τύφος, η γρίπη, η ελονοσία, η φυματίωση και η ευλογιά, παρούσες ήδη στην Ελλάδα και πριν την άφιξη των προσφύγων.

Δεδομένης της προσμονής εκμετάλλευσης των γαιών από τους ντόπιους πληθυσμούς, της υπερπροσφοράς εργασίας και των προσπαθειών του κεφαλαίου να την εκμεταλλευτεί, όπως επίσης και των συχνών επιτάξεων κατοικιών, οι πρόσφυγες αντιμετωπίστηκαν εχθρικά τόσο στις αστικές όσο και στις αγροτικές περιοχές. Στον αντίποδα πιθανώς βρίσκεται η βοήθεια μερίδας ντόπιων κατοίκων και πολλοί ιδιωτών, οι οποίοι πρόσφεραν ατομικά ή οργανωμένα με τη διενέργεια εράνων, την οργάνωση πρόχειρων συσσιτίων, τη διανομή ψωμιού, την παροχή ρουχισμού, φαρμάκων κ.α.

Είμαστε μια πολύ φτωχή χώρα και δεν μπορούμε να τους προσφέρουμε απολύτως τίποτα, πόσο μάλιστα να καλύψουμε τις παράλογες απαιτήσεις τους για καλό φαγητό και άνετη διαμονή. Αυτά δεν καλύπτονται ούτε στους Έλληνες που τα έχουν ανάγκη και πεθαίνουν. Αυτό το γνώριζαν πριν έρθουν, παρόλα αυτά εκβιάζουν και διεκδικούν πράγματα με βίαιους τρόπους. Δεν σέβονται τη χώρα που τους φιλοξενεί, κλέβουν, καταστρέφουν περιουσίες, εμποδίζουν συγκοινωνίες. Μόνο προβλήματα δημιουργούν στην ελληνική κοινωνία. Αυτοί που δεν προστάτεψαν τα σύνορά μας να βρουν τρόπους να τους απελάσουν όλους, χωρίς καμία εξαίρεση.

Δε με πιάνεις καθυστερημένε!Ο μεγαλύτερος ρατσισμός είναι στους Έλληνες,2000γαλατα δεν μαζεύονται για ελληνόπουλα.που να σου εξηγώ κ τί να καταλάβεις

Μόνο ένας πνευματικά καθυστερημένος ή βαλτός μπορεί να συγκρίνει τους Μικρασιατες Έλληνες πρόσφυγες με τους Πακιστανούς λαθρομετανάστες και τους Σύρους τζιχαντηστες που δραπετεύουν με τις οικογενειές τους τωρα που χάνουν τον πόλεμο. Ενας τετοιος ηλίθιος κανει οτι δεν καταλαβαίνει ότι εδω μιλάμε ΠΑΝΤΑ για σουνίτες (τυχαίο?). Μιλάμε κυρίως για νέους άντρες. Ποιος πληρώνει αυτην την τεράστια μετακίνηση πληθυσμού? Έχει πόλεμο το Μπαγκλάντες,το Αφγανιστάν,το Πακιστάν κλπ? Άλλη θρησκεία,ανθρωποι εχθρικοι φανατικοί,200 χρονια πίσω με μαντήλες. Τι σχεση έχουν αυτοί με τους Μικρασιάτες?

ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΝΑΛΦΑΒΗΤΟΙ ΙΔΕΟΛΗΠΤΙΚΟΙ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΕΣ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΜΑΣ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ ΑΣΙΑΤΙΚΑ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΧΑΙΡΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΦΥΛΕΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ???

Με την αγάπη του Χριστού και το αγαπάτε αλλήλους στο στόμα. Αναλφάβητος είναι προφανώς αυτός που δεν κατανοεί αυτά που διαβάζει και ισχυρίζεται ότι πιστεύει. Τους παπούδες μας από τη Σμύρνη τουρκόσπορους και αποβράσματα τους αποκαλούσαν και αυτούς οι πατριώτες μας. Ανοιξτε κανά βιβλίο και μετά μιλήστε για αναλφάβητους, ιδεοληπτικούς και αποβράσματα. Άντε τώρα μια βόλτα στα γραφεία της ΧΑ για επιμόρφωση.

Πρώτα οι Έλληνες κυρίες και κύριοι και μετά όλοι οι άλλοι. Τώρα οι Έλληνες είναι νεόπτωχοι................. το κρίμα στους ΔΝΤουδες και στα προσκυνημένα εγχώρια τσιράκια τους.

«Το Σάββατο θα μεταβώ στο νησί της Λέσβου, από το οποίο, τους περασμένους μήνες, πέρασε πολύ μεγάλος αριθμός προσφύγων. Θα μεταβώ εκεί με τους αδελφούς μου, τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, για να εκφράσω αλληλεγγύη τόσο στους πρόσφυγες, όσο και στους πολίτες της Λέσβου και σε όλον τον ελληνικό λαό, που ήταν τόσο γενναιόδωρος με την υποδοχή που επιφύλαξε» είπε απευθυνόμενος στους πιστούς, στην πλατεία του Αγίου Πέτρου ο πάπας Φραγκίσκος. (τι λένε στα καφενεία φιλάρες;)

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.