Οι απαντήσεις του Δ. Πτωχού και Χ. Λαμπρόπουλου για το αντιπλημμυρικό στο Ζευγολατιό και το Πανεπιστημιακό Campus (vid)

Οι απαντήσεις του Δ. Πτωχού και Χ. Λαμπρόπουλου για το αντιπλημμυρικό στο Ζευγολατιό και το Πανεπιστημιακό Campus (vid)

Μάρτιος 28, 2024 - 14:33
1 σχόλια

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε την Πέμπτη 28 Μαρτίου στο Μεγάλο Καφενείο ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Δημήτρης Πτωχός, ο αναπληρωτής περιφερειάρχης κ. Χρήστος Λαμπρόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Γιώργος Σπίνος.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Δημήτρης Πτωχός και ο αναπληρωτής περιφερειάρχης κ. Χρήστος Λαμπρόπουλος απάντησαν και στα δύο ερωτήματα που έθεσε το ArcadiaPortal.gr τα οποία αφορούσαν το αντιπλημμυρικό έργο στο Ζευγολατιό και το Πανεπιστημιακό Campus του Πανεπιστημίου Πελοπόννησου στα κτίρια του παλαιού Ψυχιατρείου, που έχει μπει στον "πάγο".

Αρχικά ο κ. Λαμπρόπουλος αναφέρθηκε στο αντιπλημμυρικό έργο στο Ζευγολατιό και το Νεοχώρι απαντώντας ότι γίνονται προσπάθειες για να ξεπεραστούν τα προβλήματα που έχουν σταματήσει το έργο.

Μέσα στο καλοκαίρι θα είναι ολοκληρωμένη η νέα μελέτη για να μπορούμε να προχωρήσουμε στην υλοποίηση του έργου

Με εντολή του περιφερειάρχη οι υπηρεσίες είναι εκεί για να αντιμετωπίσουν πιθανά προβλήματα και υπάρχουν και υπάρχουν και διαθέσιμοι εργολάβοι για να ανοίξουν δευτερεύοντα έργα σε περίπτωση που υπάρξουν πλημμυρικά φαινόμενα, είπε ο αναπληρωτής περιφερειάρχης.

Στην συνέχεια ο κ. Πτωχός μίλησε για την συνάντηση που είχε με τον Πρύτανη κ. Αθ. Κατσή και μίλησε για τις σκέψεις που υπάρχουν για να χρησιμοποιηθεί ένα τμήμα του παλαιού Ψυχιατρείου σαν campus, ενώ υπάρχει και η σκέψη ένα δεύτερο τμήμα του να γίνει ένα clusters.

Αξίζει να σημειωθεί ότι clusters ή «συστάδες» είναι οι ομάδες ανταγωνιστικών επιχειρήσεων, συνήθως εγκατεστημένων σε γειτνιάζουσες περιοχές, οι οποίες αλληλεπιδρούν με στόχο: την επίτευξη οικονομιών κλίμακας και όπως φαίνεται η περιφερειάρχη αρχή έχει θέση ως στόχο της, την ανάπτυξη ευνοϊκών συνθηκών για την ανάπτυξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Πολύ σύντομα θα καταλήξουμε τι μπορούμε να κάνουμε και πώς μπορούμε να το χρηματοδοτήσουμε και να το υλοποιήσουμε είπε κλείνοντας.

Aκολουθεί βίντεο


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Ποιο campus βρε σεις; Ούτε καν τη μελέτη δεν θα προλάβετε. Το πανεπιστήμιο αυτό , ειδικά της Τρίπολης θα μας αφήσει χρόνους σε δύο τρία χρόνια.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.