Οι ακούσιες συνέπειες...

Οι ακούσιες συνέπειες...

Ιούλιος 03, 2015 - 13:45
0 σχόλια

Οκ..τελικά πάμε σε ένα δημοψήφισμα όπου ξεκάθαρα το ερώτημα που ζητάται να απαντηθεί δεν υπάρχει σήμερα. Ζητάται να απαντηθεί κάτι άλλο από αυτό που υπάρχει στο ψηφοδέλτιο, ζητάται να ερμηνευθεί από τους πολίτες.  Ζητάται να υπερψηφίσει αρνητικά ο λαός τις διαπραγματεύσεις σου..

Εγώ όντας υπέρμαχος σε δημοψηφίσματα και συναφείς διαδικασίες, σηκώνω τα χέρια ψηλά. Οκ είδαμε τον αμοραλισμό και τον κυνισμό των ευρωπαϊκών διευθυντηρίων, το ζήσαμε στο πετσί πλέον. Πέσαμε στην παγίδα του Σόιμπλε και των λοιπών και φτάσαμε στη λήξη του προηγούμενου προγράμματος, άρα και των διαπραγματεύσεων να ζητούμε τη θέση του λαού, με σπραμένο και υπαρκτό το δρόμο της άτακτης χρεωκοπίας.

Kαι αφού φτάσαμε ως εδώ.. οκ δεν μπορώ να φωνάξω “ναι”. Υπάρχουν “ναι” της διαιώνισης του είδους (καρέκλες, λόμπυ κλπ), όμως να είστε σίγουροι ότι υπάρχουν και “ναι” των ακούσιων συνεπειών αυτών που δημιουργήθηκαν τόπω και χρόνω με ευθύνη της κυβέρνησης.

Μπορώ όμως να βροντοφωνάξω θυμωμένος το εξής: το ‘όχι’ αυξάνει γεωμετρικά την πιθανότητα της άτακτης κατάρρευσης, το ασαφές και χρονικά οδυνηρό αυτό δημοψήφισμα καίει ένα ορισμένο πολιτικό κεφάλαιο, με ορισμένα ηθικά πλεονεκτήματα που θα μπορούσε να αποτελεί για χρόνια μια σοβαρή διέξοδο για τη χώρα.

Αλέξη, ακούγοντας μάλλον το Βαρουφάκη προκάλεσες ένα γεγονός για το οποίο εσύ έχεις ιστορική ευθύνη. Αποσωλήνωσες έναν διασωληνωμένο οργανισμό. Λειτούργησες ερασιτεχνικά και αμόρφωτα πολιτικά και ιστορικά.

Το νόμο των ακούσιων συνεπειών που δρομολογούνται από τις ΠΡΑΞΕΙΣ ΣΟΥ και όχι από τις προθέσεις σου τον ξέρεις;\

Έχεις ήδη αυξήσει συντριπτικά την πιθανότητα η χώρα να οδηγηθεί σε ολοκλήρωμένη χρεοκοπία ανεξαρτήτως της θέλησης σου, γιατί τα πράγματα που ήδη δρομολογούνται, δρομολογούνται εκτός της θέλησης σου.

Κουπόνια, δελτία, ουρές θα έχουν το στίγμα σου γιατί το έπραξες.  Έχεις ζυγίσει ποιοι θα σφετεριστούν το «όχι»; Ποιοι θα εξαπατήσουν ποιον; Ποιοι; Οι ιδεοληπτικοί της Μεγάλης Ιδέας; Ποιοι το λόμπυ της δραχμής εντός και εκτός της χώρας που περιμένει να «αρπάξει»; Ποιοι το κλεπτοκρατικό λόμπυ της ρώσικης αντιδημοκρατικής ολιγαρχίας- που έχει ήδη αρπάξει τον πλούτο του δύσμοιρου ρώσικου λαού- που περιμένει τη σειρά του; Ποιοι οι ανεδαφικοί ηθικολογισμοί; Με ποιους με τους πάγια καιροσκόπους Τούρκους; Κι αν νομίζεις ότι το πράττεις για την εθνική ανεξαρτησία εσύ οδηγείς σε νέους σκοτεινούς κλεπτοκρατικούς τύπους, σε νέους αχαρτογράφητους μαύρους δρόμους.

Τα τζάκια και την πλουτοκρατία νομίζεις ότι χτύπησες; Που έχουν τον πλούτο και τις δουλείες τους στο εξωτερικό;

Πώς θα στηριχτείς στις δημιουργικές δυνάμεις για να ξαναχτίσεις τη χώρα; Τους φτωχούς νέους, τα ταλέντα, τους μικροεπιχειρηματίες, όλο γενικά το ενεργό δυναμικό 25-50 ετών πώς θα τους κρατήσεις στη χώρα; Αυτούς που όλο το απόθεμά τους ψυχικό και υλικό το έχουν στηριξεί στην Ελλάδα τι θα τούς κάνεις; Εκτιμάς τι έχει συμβεί σε αυτούς;

Η ζημιά έγινε. Πάρε μέτρα, όχι να παραιτηθεί ο Βαρουφάκης με το υπερτροφικό «εγώ». Να τον παραιτήσεις εσύ και όσους σκοτεινούς τον γυρνοβολούν να τους βρεις. Πάρε πρωτοβουλία από σήμερα για κυβέρνηση εθνικής ενότητας, φύγε από τα εύκολα του εθνολαϊκισμού. Άσε τα χαρακώματα, φτιάξε και στοίχισε την «εθνική ομάδα» σπέρνοντας την ομόνοια τουλάχιστον του λαού. Να σώσεις την τιμή της Αριστεράς αν αυτό σε ενδιαφέρει. Να περισώσεις όμως κυρίαρχα τη χώρα γιατί είσαι πρωθυπουργός και όχι αρχηγός κόμματος.

Αυτό θα έκαναν ο Μιτεραν, ο Βίλυ Μπραντ, ο Αντενάουερ, ο Σπινέλι, ο Μπερλίγκουερ.. που εσύ ανέφερες στην πρόσφατη ομιλία σου στη Βουλή.

ΥΓ1: Μετά και κατά τον όλεθρο, που πρέπει όλοι να απευχόμαστε, θα περιοριστούμε σε 1-2 δηλώσεις δημοφιλών οικονομολόγων, με κανα-δυό άρθρα για το θετικά του «όχι». Θα περιοριστούμε σε κανα-δυό παραγράφους άντε κεφάλαια σε βιβλία μεγάλων παγκόσμιων  στοχαστών με υποψήφιους τίτλους: «η χαμένη ευκαιρία του Σύριζα», «η νεοφιλελεύθερη λαίλαπα -το παράδειγμα του Σύριζα στην Ελλάδα».. Μέχρι εκεί. Περιγραφή του ελληνικού δράματος.

db

ΥΓ2: Που είναι το πανανθρώπινο μέτωπο; Που είναι οι Podemos; Ξυπνά η Ευρώπη; Προετοιμάστηκε κατάλληλα το έδαφος για να ξυπνήσουν οι λαοί; Το ξέρεις ότι είμαστε μονήρεις – 18 πρωθυπουργοί μεταξύ των οποίων και οι Κύπριοι σήμερα είναι στοιχισμένοι αρνητικά προ εμάς.

ΥΓ3: Για ρώτα πόσοι Έλληνες υποστηρίζουν ότι το «όχι» αυξάνει τη διαπραγματευτική μας ισχύ και μετά ρώτα πόσοι στηρίζουν το «όχι» γενικά. Ελάχιστοι πιστεύουν στην αύξηση της διαπραγματευτικής ισχύος, περισσότεροι πιστεύουν ιδεοληπτικά στην «ηρωική έξοδο». Η διακήβευση που εσύ βάζεις αυτόματα έχει ακυρωθεί, η διακήβευση που κυριαρχεί δεν περιλαμβάνει τα σχέδια και τις προθέσεις σου (ακούσιες συνέπειες βλέπεις).

Πηγή: openpoliticsgr.wordpress.com

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.