Ο Βασίλης Αναστόπουλος υπογράφει με την Deceuninck – Quick Step

Ο Βασίλης Αναστόπουλος υπογράφει με την Deceuninck – Quick Step

Οκτώβριος 18, 2019 - 18:34
1 σχόλια

Ευτυχώς υπάρχουν και κάποιες στιγμές που διαβάζεις η μαθαίνεις κάποια καλά νέα. Και φεύγει έστω για λίγο η μαυρίλα από μπροστά σου. Σήμερα λοιπόν ενημερωθήκαμε για την νέα επιτυχία του δικού μας Μεγαλοπολίτη , του Βασίλη Αναστόπουλου.

Το σχετικό δημοσίευμα αναφέρει:

O Βασίλης Αναστόπουλος είναι ο νέος προπονητής της πιο ισχυρής ομάδας του World Tour – της Βελγικής Deceuninck – Quick Step.

Από την πρώτη και – όπως αποδείχτηκε – καλύτερη development team της Ευρώπης, στην ομάδα με τις περισσότερες νίκες στο World Tour!

Για τον Βασίλη Αναστόπουλο έχουμε γράψει και μιλήσει πολλές φορές από το MBike. Και δικαιολογημένα. Καταρχάς είναι εξαιρετικός φίλος! Είναι επίσης συνεργάτης του MBike από το 1999. Εκτός όμως από αυτό, είναι ένας από τους πιο δυνατούς ποδηλάτες που έχουν περάσει από την ελληνική ποδηλασία, πολλές φορές πρωταθλητής Ελλάδος και ένας πρωτοπόρος στο χώρο της ποδηλασίας στην Ελλάδα:

  • ο πρώτος έλληνας αθλητής ποδηλασίας δρόμου που έτρεξε με επαγγελματική ομάδα στην Ευρώπη
  • ο πρώτος έλληνας που απόκτησε όλες τις προπονητικές βαθμίδες της UCI
  • ο πρώτος έλληνας που έγινε προπονητής σε επαγγελματική ομάδα στην Ευρώπη και τώρα,
  • ο πρώτος έλληνας που αναλαμβάνει θέση προπονητή σε ομάδα World Tour – και μάλιστα στην πιο ισχυρή ομάδα παγκοσμίως τα δύο τελευταία χρόνια

Τι σημαίνει αυτό απλά; Ότι μια ομάδα με εντυπωσιακό ετήσιο προϋπολογισμό και στο ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον των επαγγελματικών ομάδων του World Tour, η Deceuninck – Quick Step – η πρώην ομάδα των Bettini, Cavendish, Cancellara και Boonen  μεταξύ άλλων – επέλεξε τον Βασίλη Αναστόπουλο ως έναν από τους τέσσερις προπονητές στους οποίους θα στηριχτεί για τα επόμενα βήματά της!

Και δεν είναι μόνο αυτό διότι, πριν καταλήξει στην Deceuninck – Quick Step, ο Βασίλης είχε συζητήσεις με αρκετές ακόμη ομάδες World Tour για το 2020, ενώ ήδη από το 2018 είχε αρχίσει να δέχεται προτάσεις.

Η περίσταση λοιπόν απαιτεί να το… γιορτάσουμε και πριν από αυτό, ζητήσαμε από τον Βασίλη να μας μιλήσει για τη νέα του, μεγάλη επιτυχία.

Συζητώντας με έναν προπονητή World Tour

Πόσες ομάδες συμμετέχουν στο World Tour φέτος;
Θα είναι 20 για το 2020.

Και πόσοι είναι οι προπονητές τους;
Περίπου 4, αν θεωρήσουμε πως οι ομάδες έχουν περίπου 27-30 αθλητές η κάθε μία και υπάρχει ένας προπονητής για περίπου 8 αθλητές.

Άρα θα είσαι πλέον ένας από τους 80 ανθρώπους που καθορίζουν σε ένα βαθμό τις εξελίξεις στο World Tour για τα επόμενα χρόνια. Σωστά;
Σωστά, αφού το βλέπεις έτσι…

Βασίλης Αναστόπουλος: τo βάπτισμα του πυρός…

Πώς έκανες την πρώτη σου επαφή με τον κόσμο του World Tour;
Όλα ξεκίνησαν από τη γνωριμία μου με τα αδέλφια Martijn Berkhout και Eelco Berkhout. Γνωριστήκαμε στη σχολή προπονητών της UCI. Τους άρεσε ο τρόπος που δούλευα, η άποψή μου για την προπονητική και όταν αποφάσισαν να δημιουργήσουν την SEG Racing Academy, μου πρότειναν από την αρχή να συμμετάσχω στο εγχείρημα αυτό.

Ο Βασίλης Αναστόπουλος δίνει τις τελευταίες οδηγίες στον Vansummeren πριν τον Γύρο της Φλάνδρας. Η γυναίκα του Vansummeren τον περιμένει υπομονετικά να τελειώσει… Photo: MBike

Η πρώτη σου εμπειρία με το World Tour ήταν εκείνη του προπονητή δυο μεγάλων ονομάτων, που σε εμπιστεύθηκαν ως τον προσωπικό τους προπονητή. Ποια ήταν η εμπειρία σου από αυτό;
Την εποχή που ανέλαβα τον Johan Vansummeren και τον Thomas Dekker ήταν και οι δύο σε ένα σημαντικό σημείο στην καριέρα τους. Η συνεργασία μαζί τους ήταν για μένα μια εξαιρετική εμπειρία. Μου έκανε από την πρώτη στιγμή εντύπωση πως, από τη στιγμή που με εμπιστεύτηκαν να τους αναλάβω ακολουθούσαν κατά γράμμα τις οδηγίες μου.

Ειδικά ο Vansummeren δεν έκανε βήμα χωρίς να με συμβουλευτεί και μιλούσαμε σε καθημερινή βάση για το πρόγραμμά του – ζητούσε όχι μόνο τη συμβουλή αλλά και την άδειά μου για να κάνει οτιδήποτε. 

Και, ακόμη και τώρα, παρόλο που έχουν πια και οι δύο αποσυρθεί από την αγωνιστική ποδηλασία, έχουμε διατηρήσει τη φιλική μας σχέση και μιλάμε συχνά.

Ένα από τα πρώτα πράγματα που διαπίστωσα λοιπόν στην πρώτη μου επαφή με το World Tour ήταν πως οι αθλητές του – όσο μεγάλοι κι αν είναι – ακούνε προσεχτικά τον προπονητή της, δέχονται αδιαμαρτύρητα τις οδηγίες του και εκφράζουν με κάθε τρόπο την εκτίμησή τους – αν φυσικά είναι ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα.

Τότε ήταν η πρώτη φορά που ήρθα σε τόσο στενή επαφή με τον κόσμο του World Tour, γιατί έπρεπε να βρίσκομαι σε επαφή με τους προπονητές των ομάδων τους, τους ακολουθούσα σε αγώνες και άρχισα να μπαίνω για τα καλά σε αυτό το περιβάλλον.

Ήταν και η πρώτη φορά που διαπίστωσα πόσο κοντά βρισκόταν το δικό μου προπονητικό μοντέλο σε αυτό των προπονητών των ομάδων τους.

Την ώρα που το έλεγε αυτό θυμόμουν κάποια στιγμή, μετά από το Γύρο της Φλάνδρας, κατά τη διάρκεια του φαγητού, μαζί με τον Vansummeren και τη σύζυγό του: Καταρχάς ο Vansummeren ρώτησε τον Βασίλη τι να πάρει, πριν παραγγείλει και όταν πήγε να «τσιμπήσει» μια μπουκιά ζυμαρικά από το πιάτο της γυναίκας τους – εκείνος έτρωγε κρέας με λαχανικά – ο Βασίλης όχι μόνο τον αγριοκοίταξε αλλά του είπε να αφήσει αμέσως κάτω τα ζυμαρικά… Και ο Vansummeren, που μόλις είχε τρέξει έναν… Γύρο Φλάνδρας… υπάκουσε αμέσως και συνέχισε με τα λαχανικά του!

Ο Βασίλης Αναστόπουλος μαζί με τον Thomas Dekker στην προσπάθεια του Ολλανδού να καταρρίψει το ρεκόρ της ώρας. Πάντα δίπλα στους αθλητές του.

Το project της SEG Racing Academy αποδείχτηκε εξαιρετικά επιτυχημένο και με καθολική αναγνώριση από το χώρο της επαγγελματικής ποδηλασίας, όπως άλλωστε φαίνεται και από την αποδοχή των αθλητών της από τις μεγάλες ομάδες. Τι αποκόμισες εσύ από αυτή τη συνεργασία;
Τι αποκόμισα… Νομίζω και πήρα και έδωσα πάρα πολλά σε αυτό το project. Ήμουν εκεί από τη σύλληψη της ιδέας, πριν την έναρξη καν της ομάδας. Η σύλληψη της ιδέας έγινε μια μέρα μετά τη νίκη του Martin στο Liege – Bastogne – Liege, από τους τρεις μας. Από τότε ξεκινήσαμε να δουλεύουμε την ιδέα ώσπου να κάνει την εμφάνισή της η ομάδα το 2015.

Έμαθα λοιπόν πώς στήνεται μια επαγγελματική ομάδα, τις μικρές λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά, τι πρέπει να προσέχει κάποιος – τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται.

Η SEG Racing Academy λοιπόν ήταν το “σχολείο” που με έμαθε ό,τι γνωρίζω για τον κόσμο της επαγγελματικής ποδηλασίας, με εξέλιξε ως προπονητή και ως επαγγελματία αλλά κι εγώ από τη μεριά μου, πήρα μια ομάδα από το μηδέν και την έφτασα σε ένα, πιστεύω, πολύ υψηλό σημείο και με αναγνώριση σε όλη την Ευρώπη. 

Με την αγαπημένη του SEG Racing Academy, στο Hotel Casino Loutraki, ο Βασίλης Αναστόπουλος αναλύει το πλάνο λίγο πριν την έναρξη του προπονητικού camp. Photo: MBike

H SEG ήταν για μένα αληθινή οικογένεια και έτσι θα την έχω πάντα στην καρδιά μου

Σχεδόν πέντε χρόνια με τη SEG, πολλές αγωνίες, πολύ τρέξιμο, συνεχώς ταξίδια αλλά και εξαιρετικοί φίλοι και συνεργάτες και μεγάλες χαρές… Πόσοι αθλητές σου συνολικά έχουν ήδη συμβόλαια με ομάδες του World Tour και για ποιον είσαι περισσότερο περήφανος;
Από τότε που ξεκίνησα με την ομάδα, 23 αθλητές μου έκαναν συμβόλαια με επαγγελματικές ομάδες. Άλλοι προχώρησαν περισσότερο, άλλοι βρίσκονται ακόμη στη διαδικασία της εξέλιξης αλλά εγώ είμαι για όλους εξίσου περήφανος. Για τον καθένα ξεχωριστά για ξεχωριστούς λόγους.

Με τον καθένα από αυτούς τους αθλητές είχαμε και ακόμα έχουμε μια ιδιαίτερη σχέση. Η υπερηφάνεια και η χαρά λοιπόν ήταν η ίδια για τον καθένα τους όταν μάθαινα πως μέσω της SEG και της προετοιμασίας που είχαν κάνει μαζί μας, τους άνοιγε μια πόρτα στο World Tour.

Πώς νιώθεις που αφήνεις πίσω σου μια ομάδα στην οποία και οι δύο προσφέρατε τόσα πολλά ο ένας στον άλλο όλα αυτά τα χρόνια;
Είναι σαν να πρέπει να αποχωριστείς την οικογένειά σου. Για μένα η SEG Racing Academy ήταν η οικογένειά μου, το δεύτερο σπίτι μου.

Καταρχάς είχα απόλυτη ελευθερία να δουλεύω όπως ακριβώς ήθελα και, τόσο με τους ιδιοκτήτες όσο και με τον γενικό διευθυντή της ομάδας τα δύο τελευταία χρόνια, τον Bart van Haaren, δεν χρειαζόταν καν να μιλήσουμε για να συννενοηθούμε. Καταλαβαίναμε ο ένας τον άλλο με μια ματιά.

H SEG ήταν για μένα αληθινή οικογένεια και έτσι θα την έχω πάντα στην καρδιά μου.

Βασίλης Αναστόπουλος

Ο Βασίλης Αναστόπουλος στο στοιχείο του, δίνει οδηγίες στους αθλητές του, στην ευθεία έξω από το Ναύπλιο. Κάποιοι από αυτούς – όπως ο Fabio Jakobsen αποτελούν το μέλλον της επαγγελματικής ποδηλασίας και υπογράφουν με ομάδες World Tour, έχοντας πρώτα προετοιμαστεί από τον Βασίλη. Photo: MBike

Ο Βασίλης Αναστόπουλος συναντά το «αφεντικό» της Deceuninck – Quick Step

Μίλησέ μας για την πρώτη σου γνωριμία με τον Patrick Lefevere, τον CEO της ομάδας.
Δεν αποκαλείται τυχαία ένα από τα “μεγάλα αφεντικά” της παγκόσμιας ποδηλασίας. Είναι μια ιδιαίτερη προσωπικότητα, ξέρει την ιστορία της ποδηλασίας όσο κανείς και μάλστα, όταν γνωριστήκαμε ήξερε ήδη πως κάποτε είχα κερδίσει τον ίδιο τον Cancellara στο Γύρο Ρόδου. Ήξερε όλη την πορεία μου και την εξέλιξή μου όλα αυτά τα χρόνια.

Μόνο και μόνο ότι κάθισα στο ίδιο τραπέζι μαζί του, ότι με κάλεσε στο γραφείο του και μιλούσαμε για περισσότερο από μία ώρα – κι εκεί να τελείωνε η συνάντηση – θα ήταν για μένα εξαιρετική τιμή. Θα αρκούσε που τον γνώρισα. Φαντάσου λοιπόν πως ένιωσα που μου πρότεινε να γίνω προπονητής στην ομάδα του!

Θυμάσαι τι σκέφτηκες αμέσως μετά το ραντεβού σου με τον Lefevere; Τι πέρασε απ’ το μυαλό σου;
Δεν ήξερα αν ήταν αλήθεια ή ψέμματα αυτό που μόλις είχα ζήσει. Σκεφτόμουν, είναι δυνατόν να μου πρότεινε μόλις ο Lefevere να γίνω προπονητής της ομάδας του; Της πιο ισχυρής ομάδας του World Tour;

Η αλήθεια είναι πως πέρασαν κάποιες… μέρες μέχρι να το συνειδητοποιήσω.

Βασίλης Αναστόπουλος Deceuninck - Quick Step

Ο Gilbert νικητής του Paris Roubaix 2019. Ένας από τους αθλητές της Deceuninck – Quick Step για το 2019. Photo: Αρχείο Deceuninck – Quick Step

Ξεκινάς από το 2020 στην Deceuninck – Quick Step. Ποιος ο τίτλος σου και ποιος θα είναι ο ρόλος σου εκεί;
Θα είμαι ένας από τους τέσσερις προπονητές της ομάδας. Θα αναλάβω το δικό μου γκρουπ αθλητών – ο κάθε προπονητής έχει περίπου 8 αθλητές και θα είμαι υπεύθυνος για το πρόγραμμα του καθενός. Φυσικά υπάρχει συνεννόηση ανάμεσα σε όλους τους προπονητές, υπάρχουν κοινές γραμμές για το πώς δουλεύουμε αλλά θα έχω προσωπικά την ευθύνη για ένα γκρουπ αθλητών.
Το πόσοι ακριβώς θα είναι θα το γνωρίζω την επόμενη εβδομάδα, που θα γίνει το πρώτο team meeting στις Βρυξέλλες, στις 24 Οκτωβρίου.

Μια ομάδα με τόσο βαρύ παρελθόν – Bettini, Boonen, Rogers, Martin, Cavendish, Kwiatkowski, Kittel, Terpstra – και τόσο ελπιδοφόρο μέλλον. Υπάρχει κάποιος πρώην αθλητής της ομάδας που θα ήθελες να τον είχες “στα χέρια σου”;
Ποιος δεν θάθελε να έχει δουλέψει με κάποιον από αυτούς τους αθλητές; Το ευχάριστο όμως είναι πως και σήμερα η ομάδα διαθέτει ονόματα πολύ ισχυρά αλλά και νεότερους αναβάτες που φαίνεται πως είναι φτιαγμένοι από τη στόφα του μεγάλου πρωταθλητή. Εξάλλου, δεν είναι τυχαία η πιο δυνατή ομάδα στο World Tour τα δύο τελευταία χρόνια.

Πώς βλέπεις τη θέση της ομάδας στο World Tour; Είναι αναμφισβήτητα η… βασίλισσα των κλασικών. Πιστεύεις της αρκεί αυτό;
Έτσι όπως διαμορφώνεται φέτος το ρόστερ της ομάδας, είναι περισσότερο φτιαγμένοι για τους κλασικούς. Στους μεγάλους Γύρους θα δοθεί έμφαση και στα σπριντ αλλά και στη γενική – όπως με τον Alaphilippe για παράδειγμα. Μην ξεχνάμε ότι πέρυσι έχασε τη φανέλα στα τελευταία 4 ετάπ και η διαδρομή του φετινού Γύρος Γαλλίας, του ταιριάζει απόλυτα.

Νομίζω λοιπόν ότι φέτος έχει την ευκαιρία να χτυπήσει και τους κλασικούς αλλά και μεγάλους γύρους.

Βασίλης Αναστόπουλος Deceuninck - Quick Step

O Alaphilippe πρωταγωνιστής του Γύρου Γαλλίας 2019, όλα δείχνουν πως είναι ανάμεσα στους διεκδικητές και του Γύρου Γαλλίας 2020.
(Photo by Justin Setterfield/Getty Images)
© 2019 Getty Images / Αρχείο Deceuninck – Quick Step)

Το μόνο που μετράει στο World Tour είναι να μπορείς να κάνεις τη δουλειά…

Πώς αισθάνεσαι που θα έχεις να κάνεις με ονόματα όπως οι Alaphilippe, Stybar- ανάμεσα σε τόσους κορυφαίους;
Ένα από τα πράγματα που κάνει έναν αθλητή μεγάλο είναι ακριβώς ότι ξέρει πώς να φερθεί. Ξέρει τι να περιμένει από τον προπονητή του. Ο ρόλος ο δικός μου είναι να μιλήσω μαζί τους, να δούμε τι δούλεψε για κείνους τις προηγούμενες χρονιές και τι θα μπορούσαμε να κάνουμε φέτος, τι αλλαγές χρειάζονται ώστε να βελτιστοποιηθεί η απόδοσή τους.

Οι συνάδελφοί σου στην ομάδα είναι Βέλγος, Ολλανδός, Γάλλος – όλοι από χώρες με παράδοση στην αγωνιστική ποδηλασία. Πώς σου φαίνεται που θα είσαι ο μόνος έλληνας όχι μόνο εκεί αλλά… σε ολόκληρο το World Tour;
Δεν έχει σημασία από πού είσαι. Είναι το ίδιο που ένιωσα και όταν πήγα στη SEG. Είμαι περήφανος αλλά το έχω συνηθίσει… Έχει να κάνει με τη διαφορά νοοτροπίας που υπάρχει στην Ευρώπη. Στην περίπτωση της Deceuninck Quick Step ήταν ο ίδιος ο αρχιπροπονητής που επικοινώνησε μαζί μου, έχοντας δει τη δουλειά μου και μου ζήτησε να συναντηθούμε.
Δεν υπήρχαν ούτε επαφές τρίτων, ούτε προσωπικές σχέσεις και, μεταξύ μας, αυτά δεν παίζουν ρόλο όταν υπάρχουν budget εκατομμυρίων από πίσω.
Το μόνο που μετράει είναι να μπορείς να κάνεις τη δουλειά. Με βάση αυτό, το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν η δουλειά μου, η πορεία μου και τα αποτελέσματά μου και όχι από πού είμαι.

Ξέρουμε ότι σε επέλεξε ο Lefevere προσωπικά γι αυτή τη θέση, ύστερα από πρόταση του αρχιπροπονητή της ομάδας. Ποιο ήταν εκείνο το χαρακτηριστικό σου ή τα χαρακτηριστικά σου που πιστεύεις πως τον έκαναν να θεωρήσει πως είσαι απαραίτητος για την ανάπτυξη της ομάδας;
Ο τρόπος που δούλεψα στη SEG, ο τρόπος που είχα δουλέψει με τον Fabio Jakobsen, τα αποτελέσματα, η μεθοδολογία που ακολούθησα για να φέρουν οι αθλητές μου τα αποτελέσματα που έφεραν, η πορεία μου δηλαδή τα πέντε τελευταία χρόνια. Να είσαι σίγουρος ότι με “ξεσκόνισαν” για τα καλά πριν μου προτείνουν να γίνω προπονητής του.

Θεωρώ όμως πως ο τρόπος που δουλεύω όλα αυτά τα χρόνια, η μεθοδικότητά μου και η προπονητική μου φιλοσοφία ήταν εκείνα που τους κέντρισαν το ενδιαφέρον, σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα που έφεραν οι τακτικές μου αυτές.

Ο Βασίλης Αναστόπουλος γίνεται προπονητής στην κορυφαία Deceuninck – Quick Step

Πες μας λίγο για τη διαδικασία μιας τέτοιας ομάδας. Τι ακριβώς κάνει ο προπονητής, σε ποιο βαθμό επεμβαίνει στην προπόνηση του κάθε αθλητή χωριστά; Ποιος σχεδιάζει το προπονητικό πλάνο και με βάση ποια στοιχεία γίνονται αναθεωρήσεις του;
Καταρχάς τώρα τον Οκτώβριο θα βγει το αγωνιστικό πλάνο της ομάδας, δηλαδή σε ποιους αγώνες θα συμμετάσχουμε. Το δεύτερο βήμα είναι να βγει το καλεντάρι του κάθε αθλητή ξεχωριστά. Αυτό βγαίνει από το Performance Management, τους Sports Directors και τους προπονητές της ομάδας. Στη συνέχεια, θα ξεχωρίσουμε σε ποιον προπονητή θα πάει κάθε αθλητής και τέλος, ο κάθε προπονητής θα είναι υπεύθυνος για το πλάνο του κάθε αθλητή του.

Υπάρχει φυσικά μία γενική επίβλεψη μέσα από τις εβδομαδιαίες συναντήσεις των προπονητών. Εγώ θα είμαι υπεύθυνος για ένα γκρουπ 8-10 αθλητών τους οποίους πρέπει να προετοιμάσω με βάση το αγωνιστικό τους πλάνο για την επόμενη χρονιά.

Όλο αυτό το πλάνο τώρα μπορεί να αναθεωρείται όταν κρίνει ο προπονητής πως πρέπει να κάνει αλλαγές ανάλογα με τους στόχους και τα αποτελέσματα. Οι στόχοι αυτοί θα ανακοινωθούν στους αθλητές στο πρώτο μας προπονητικό camp που θα γίνει στο Κάλπε της Ισπανίας.

Ο ρόλος του κάθε προπονητή είναι να φτάνει ο κάθε αθλητής στην καλύτερη δυνατή φυσική κατάσταση σε κάθε αγώνα στόχο. Τώρα, το αν θα επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα εξαρτάται και από άλλους απρόβλεπτους παράγοντες άρα, παρόλο που η νίκη είναι ο στόχος δεν είναι αυτό για το οποίο δουλεύουμε αλλά για την μέγιστη δυνατή κατάσταση του κάθε αθλητή σε κάθε αγώνα. Κι αν αυτό επιτευχθεί, θα έχει τις περισσότερες δυνατές πιθανότητες να πετύχει και τη νίκη.

Στα πρακτικά τώρα, πότε αναλαμβάνεις επισήμως καθήκοντα; Πότε ξεκινάς να δουλεύεις με την ομάδα;
Πρακτικά έχω ξεκινήσει ήδη… Ήδη δουλεύω για το πρόγραμμα της ομάδας για την επόμενη χρονιά και την επόμενη εβδομάδα θα παρουσιαστεί στο team meeting όπου θα γνωρίσω όλους τους αθλητές και τους παράγοντες της ομάδας.

Υπάρχουν κάποιες σκέψεις που κάνεις κλείνοντας αυτή την κουβέντα;
Ναι, πως αν δεν ήταν ο Martin και ο Eelco μάλλον θα ήμουν τώρα προπονητής σε κάποιο club στην Ελλάδα… Η γνωριμία μαζί τους ήταν εκείνη που μου άνοιξε το δρόμο για την Ευρώπη. Αν δεν με είχαν επιλέξει στην αρχή για να με προτείνουν στον Vansummeren και τον Dekker κι έπειτα για το προσωπικό τους εγχείρημα, την SEG Racing Academy, τίποτα απ’ όλα αυτά δεν θα είχε συμβεί…

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα χρονιά ξεκινάει για τον Βασίλη Αναστόπουλο, αυτή τη φορά ως προπονητής στην Deceuninck – Quick Step. Photo: Πέτρος Γκότσης / MBike

Βέβαια, τίποτα δεν θα είχε συμβεί και αν ο Βασίλης Αναστόπουλος δεν ήταν προσωπικά υπεύθυνος για την υπογραφή 23 συμβολαίων με ομάδες World Tour ή αν δεν τον είχε ξεχωρίσει ο ίδιος ο Lefevere να αναπτύσσει την περίπτωση του Fabio Jakobsen – αθλητή του ήδη – στο διεθνές συνέδριο Science and Cycling, στις Βρυξέλλες… θα προσθέσουμε εμείς και θα ευχηθούμε το καλύτερο στον “Έλληνα” του World Tour.

Σπύρος Παπαγεωργίου από το mbike.gr

Πηγή: kafeneio-megalopolis.gr


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προκειται για έναν σπουδαίο αθλητή, έναν εξαιρετικό άνθρωπο που προσφέρει συνέχεια στο χώρο του αθλητισμού και πρέπει να αποτελεί πρότυπο για όλους τους νέους. Θερμά συγχαρητήρια στον Βασίλη Αναστόπουλο που συνεχίζει να μας κάνει περήφανους.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.