Ο Σύνδεσμος των εν Αττική Λαγκαδινών τιμά τον Ιωάννη Θεοφιλόπουλο (Καραβόγιαννη)

Ο Σύνδεσμος των εν Αττική Λαγκαδινών τιμά τον Ιωάννη Θεοφιλόπουλο (Καραβόγιαννη)

Μάρτιος 23, 2019 - 18:59
0 σχόλια

Ο Ιωάν. Θεοφιλόπουλος (Καραβόγιαννης) πέθανε αδικημένος από την πολιτεία και φτωχός. Σκοπιμότητες και συμφέροντα σχεδόν εξαφάνισαν την μέγιστη προσφορά του στον αγώνα του ’21. Ο Σύνδεσμος μας σας καλεί με την παρουσία σας να τον τιμήσετε.

Την Κυριακή 31 Μαρτίου στις 11.45 στην πλατεία «Αγγ. Σικελιανός» στην Ηλιούπολη τιμούμε τους ήρωες μας, την ιστορία μας, τα Λαγκάδια μας.

«Είμαι ο πρώτος όσων με διαταγή του τότε ναυάρχου επήγα επι κεφαλής ενός μέρους ναυτών και εκγυμνώσαμεν το πλησίον του Ελλησπόντου μικρόν φρούριον του Νομπριτζιε ονομαζόμενον, του οποίου τριάντα τόσα κανόνια και άλλας πολλάς πολεμικάς ύλας μεταφέραμεν εις Ψαρά.
Ο αυτός εγώ είμαι όπως απεφάσισα και έβαλα τον εαυτόν μου εις κίνδυνον, εισελθών εις το τρίτον μπουρλότον; αφού τα δύο πρώτα απέτυχον, δι’ ου εκαύσαμεν κατά την Μυτιλήνην το Τουρκικό Δίκροτον.»

Υ.Γ. Από επιστολή του Αντιστράτηγου Ιωάννη Θεοφιλόπουλου προς τον Κυβερνήτη της Ελλάδος (Ιούλιος 1829)

Σύνδεσμος των εν Αττική Λαγκαδινών


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.