Ο Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Τυρού Δ.Κουνιάς προτείνει λύσεις για τη Νότια Κυνουρία

Ο Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Τυρού Δ.Κουνιάς προτείνει λύσεις για τη Νότια Κυνουρία

Νοέμβριος 17, 2010 - 00:05

Οι εκλογές τελείωσαν μια νέα εποχή αρχίζει με το σχέδιο Καλλικράτης για τον Τυρό το Λεωνίδιο τον Κοσμά και όλα τα χωριά και τους οικισμούς του Δήμου Νότιας Κυνουρίας, όλοι μας περιμένουμε ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας, όλοι ανεξαρτήτως το που ψηφίσαμε περιμένουμε με την ελπίδα πως θα γίνει κάτι καλύτερο στον τόπο μας δεν αντέχουμε άλλο την κοροϊδία της εκάστοτε κυβέρνησης.

Αυτή τη φορά μας έδωσαν ένα σχέδιο (Καλλικράτης) να το εφαρμόσουμε παρά την θέληση μας κακά τα ψέματα κανείς δεν ήθελε να ενωθεί με κανέναν οι σκέψεις των Ελλήνων ήταν βυθισμένες στα οικονομικά και στο πως θα επιβιώσουν γιαυτό κανείς δεν αντέδρασε, από την άλλη ίσως να είναι καλύτερα "ισχύς εν τη ενώσει" λένε..

Στην παρούσα φάση για τον Δήμο μας αλλά και για τον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας οι συγκυρίες ίσως να μας ευνοούν και να κερδίσουμε το χαμένο έδαφος που χάσαμε από την μεταπολίτευση και μετά, η τετράδα Μαρνέρη - Σκαντζού - Τατούλη - Ρέππα είναι η τελευταία ευκαιρία ολόκληρης της Κυνουρίας και όλοι τους πρέπει να συνεργαστούν για το καλό όλων των Κυνουριατών.
Η Κυνουρία από τη μεταπολίτευση και μετά αναπτύχθηκε κατά 90% από ιδιωτική πρωτοβουλία και λίγα έργα υποδομής έγιναν από τις εκάστοτε κυβερνήσεις και οι ευκαιρίες που χάθηκαν είναι πολλές, θυμηθείτε την εποχή Λαλιώτη έγιναν λίγα μπορούσαν περισσότερα, ας μην ξεχνάμε τα κοινοτικά κονδύλια που χάθηκαν από την άγνοια των υπευθύνων.
Τα παλιά όμως τελείωσαν και εμείς Κυνουριείς ξυπνήσαμε από το βαθύ μας λήθαργο φάνηκε και από την τελευταία εκλογική αναμέτρηση.
Κύριοι δεν είμαστε ζητιάνοι όπως μας έκαναν να φαινόμαστε οι εκάστοτε κυβερνήσεις απαιτούμε την ανταπόδοση των κόπων μας για ότι έχουμε δώσει στη χώρα αυτή.

Η Κυνουρία μας για να βγει από την αφάνεια χρειάζεται:
1)νέους οδικούς άξονες:

α)Κυβέρι - Αστρος - Τυρό - Λεωνίδιο - Μονεμβάσια
β) Λεωνίδιο - Μονή Ελώνης - Κοσμάς - Σκάλα Λακωνίας
γ) Τον οδικό άξονα του Πάρνωνα Κοσμάς - Πολύδροσο - Βαμβακού - Καρυές - Άγιος Πέτρος - Άνω Δολιανά - Τρίπολη.
δ)Τον οδικό άξονα Ολυμπία - Τρίπολη - Άστρος.

2) Ανάπτυξη βελτίωση εκσυγχρονισμός των λιμένων Τυρού - Λεωνιδίου - Παρ. Άστρους για την υποδοχή τουριστικών σκαφών.

3) Ανάδειξη θρησκευτικού τουρισμού η Κυνουρία είναι το Άγιο Όρος της Πελοποννήσου.

4)Κατασκευή βιολογικού καθαρισμού και στην Νότια Κυνουρία.

5)Κατασκευή οργανωμένων ΧΥΤΑ και ανακύκλωσης σε όλη την Κυνουρία.

6)Δημιουργία φορέων και στους δυο Δήμους με επαρκή στελέχωση που θα ασχολούνται αποκλειστικά με την τουριστική προβολή και προώθηση και την ανάδειξη της τοπικής ιστορίας και πολιτισμού στην Ελλάδα και το εξωτερικό αλλά και όλων των εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

Αυτά είναι μερικά από τα οποία πιστεύουμε ότι χρειάζεται η Κυνουρία μας σίγουρα είναι περισσότερα.

Μιλάμε για όλη την Κυνουρία και όχι μόνο για τον δικό μας Δήμο γιατί σίγουρα αν όχι στις επόμενες στις μεθεπόμενες θα γίνουμε ένας Δήμος ο Δήμος Κυνουρίας.

Δημήτρης Κουνιάς Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Τυρού

Πηγή: http://tyrostsakonia.blogspot.com