Συναυλία-Αφιέρωμα τιμής και μνήμης στο μεγάλο Αρκάδα μαέστρο και συνθέτη Δημήτρη Μητρόπουλο

Συναυλία-Αφιέρωμα τιμής και μνήμης στο μεγάλο Αρκάδα μαέστρο και συνθέτη Δημήτρη Μητρόπουλο

Νοέμβριος 27, 2010 - 07:55

Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης και το Αττικό Ωδείο Τρίπολης σας προσκαλούν στη Συναυλία-Αφιέρωμα τιμής και μνήμης στο μεγάλο Αρκάδα μαέστρο και συνθέτη Δημήτρη Μητρόπουλο, με την ευκαιρία συμπλήρωσης πενήντα χρόνων από το θάνατό του. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010, στις 8:00 το βράδυ στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης.

Στο 1ο μέρος: ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Αττικού Ωδείου Γιώργος Κατραλής παρουσιάζει και αναλύει τη ζωή και το έργο του μεγάλου μαέστρου με πλούσιο φωτογραφικό και ηχητικό υλικό.
Συμπαρουσιάζουν: ο Γιώργος Κρατημένος, η Μαριάννα Φιλοπούλου και η Κατερίνα Σκλεπέτα
Στο 2ο μέρος η διπλωματούχος του Αττικού Ωδείου Μαρία Γιαβρούμη θα δώσει Ρεσιτάλ πιάνου με έργα Robert Schumann και Ludwig van Beethoven. Χαιρετίζει ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Ηλίας Χαλκιάς
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Η Μαρία Γιαβρούμη γεννήθηκε στην Τρίπολη. Ξεκίνησε μαθήματα πιάνου στο Αττικό Ωδείο Τρίπολης με Καθηγητή τον πατέρα της Νικόλαο Γιαβρούμη σε ηλικία 6 ετών. Το 2000 πήρε δίπλωμα πιάνου με βαθμό άριστα παμψηφεί, Α΄ Βραβείο και Χρυσό Μετάλλιο με καθηγητή το Δημήτρη Τουφεξή. Το 2006 αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης με ειδίκευση στο πιάνο. Συνέχισε τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο Nova (Λισσαβώνα), όπου πήρε Master στη συνοδεία Lied και Oratorio. Τον Ιούνιο του 2010 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στο Royal College of Music στο Λονδίνο, αποκτώντας Master στο Piano Performance με καθηγητή τον John Blakely. Το 2007-2008 ήταν μόνιμη συνοδός των τάξεων ξύλινων πνευστών στην Ακαδημία της Orquestra Metropolitana στη Λισσαβώνα και το 2009-2010 πιανίστα στις τάξεις μπαλέτου στο London School of Dance (Λονδίνο). Έχει αποσπάσει βραβεία στους Πανελλήνιους Αγώνες μουσικής (1998 και 1999) και έχει δώσει ρεσιτάλ ατομικά και μουσικής δωματίου στην Ελλάδα, Πορτογαλία και Αγγλία.

Πρόγραμμα 2ου μέρους

L.W. Beethoven
Sonata No 28, op101
I.Allegretto ma non troppo
II. Vivace alla marcia
(τα 2 πρώτα μέρη)

R. Schumann
Davidsbündlertänze, op.6

Κείμενα, έρευνα, φωτογραφικό υλικό και καλλιτεχνική επιμέλεια:
Γιώργος Κατραλής
Προβολή διαφανειών και video: Θεόδωρος Λιώρης
Ρύθμιση μουσικής υπόκρουσης: Παναγιώτης Αγλαμίσης
Οργάνωση: Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης
Παραγωγή: Αττικό Ωδείο Τρίπολης