Ο πρέσβης του Βιετνάμ στην Τρίπολη- Σκοπός η ανάπτυξη διμερών σχέσεων (photos&video)

Ο πρέσβης του Βιετνάμ στην Τρίπολη- Σκοπός η ανάπτυξη διμερών σχέσεων (photos&video)

Νοέμβριος 28, 2012 - 16:47
3 σχόλια

Συνάντηση στα γραφεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Με τον πρέσβη του Βιετνάμ Binh Vu - μίας χώρας που τα τελευταία 27 χρόνια έχει αλματώδη οικονομική ανάπτυξη, παρά τις δυσκολίες που είχε και τους αγώνες για την ελευθερία και ανεξαρτησία της, συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι στα γραφεία της Περιφέρειας στην Τρίπολη ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης.

Στη συνάντηση παρόντες οι αντιπεριφερειάρχες (πλην Αργολίδας και Λακωνίας), ο πρόεδρος του ΠΣ, ο εμπνευστής της συνάντησης Περιφερειακός Σύμβουλος Λάμπρος Μπούκλης, αλλά και ένας παλιός γνώριμος του πρέσβη, ο δήμαρχος Τρίπολης. Η γνωριμία των δύο αντρών είχε γίνει στο Μεσολόγγι, σε έκθεση που συμμετείχε ο δήμος και την οποία είχε εγκαινιάσει ο πρέσβης.

Μετά την κατ' ιδίαν συνάντηση που είχαν οι προαναφερόμενοι έγινε στην αίθουσα συσκέψεων της Περιφέρειας, μετά το καλωσόρισμα του κ. Τατούλη, παρουσίαση της οικονομίας της χώρας του Βιετνάμ.

Να σημειώσουμε πως ο κ.Τατούλης σημείωσε μεταξύ άλλων πως το Βιετνάμ τα τελευταία χρόνια έχει μία μεγάλη οικονομική ανάπτυξη, και λειτουργεί η ελεύθερη οικονομία προς όφελος όμως των πολιτών και όχι των επιχειρηματιών και μάλιστα μίλησε για την εφαρμογή των ΕΟΖ στην συγκεκριμένη χώρα. Μία εφαρμογή που θα ανέλυε και ο πρέσβης.

Ο κ. Banh Vu, είναι πρέσβης σε μία πρεσβεία που λειτουργεί δύο χρόνια στην Ελλάδα, αναφέρθηκε στη σημασία της αλλαγής νοοτροπίας  και σκέψης, πάνω στην οποία αναπτύχθηκε η οικονομία της χώρας του. Μίλησε για τον τρόπο λειτουργίας της οικονομίας τους, ενώ για αρκετή ώρα αναφέρθηκε σε οικονομικούς δείκτες και σημείωσε πως πλέον στη χώρα υπάρχει ο ίδιος νόμος τόσο για τους ντόπιους όσο και για τους ξένους επενδυτές, ενώ εξήρε τη σημασία που έχει η ανάπτυξη διμερών σχέσεων με το Βιετνάμ, που αποτελεί μία χώρα- πύλη εισόδου για τη Νοτιοανατολική Ασία, μία χώρα που έχει υπογράφει και σύμφωνο συνεργασίας με την ΕΕ ενώ έχει ενταχθεί στην ένωση(αν μπορούμε να την πούμε έτσι) Asian. Κάτι που μπορεί να βοηθήσει τα προϊόντα της χώρας μας να μπουν σε μία αγορά τεράστια αφού η ένωση αυτή αποτελείται από 10 χώρες με πληθυσμό που φθάνει τα 600 εκατομμύρια. 

Και ο εμπνευστής της συνεργασίας ο ΠΣ Λάμπρος Μπούκλης εξήρε την οικονομία της χώρας και ανέφερε χαρακτηριστικά πως ο ίδιος σκέφτεται να μείνει μόνιμα ενώ σημείωσε πως ακόμα και η λειτουργία των ΕΟΖ στο Βιετνάμ δεν ήταν προς όφελος του κεφαλαίου αλλά των πολιτών, αφού πρόκειται για μια σοσιαλδημοκρατική χώρα...

Ε.Τ

 

Video: 

youtube://v/-zK6nhmsi-0


3 Σχόλια

Αυτό, πού κρύβεται πίσω από τις "αγαθιάρικες και απονήρευτες" ...διμερείς σχέσεις, ΠΟΙΟΣ ...Κολόμβος θα το ανακαλύψει;;; Μέχρι πρό τινος, γνωρίζαμε ότι υπήρχαν διακρατικές "διμερείς σχέσεις"! Σήμερα, με την εφαρμογή του ..."Καλλικράτη" (=Διαλυοκράτη), έχουν "απονεμηθεί" τόσες εξουσίες στις Περιφέρειες (και, επομένως, στους Περιφερειάρχες), που ο κάθε Περιφερειάρχης, ευκόλως, δύναται να "συνάπτει δειμερείς σχέσεις" με Κράτη. Τουτέστιν, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου με την Αλβανία, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με τους Σκοπιανούς, ο Περιφ. Ανατ. Μακεδονίας με την Βουλγαρία, ο Περιφ. Θράκης με την Τουρκία, επίσης ο Περιφ. Αιγαίου με την Τουρκία, κ.ο.κ. Με έμμεσο επακόλουθο την ΔΙΑΛΥΣΗ του Ελληνικού Κράτους!!! Καλά λέγαν "μερικοί", από τότε που φύτρωσε ο "Διαλυοκράτης", ότι οι διατάξεις περί Περιφερειών έιναι υπόδειγμα και μετάφραση από τα Γερμανικά Πρότυπα. Πάντως, άς προσέχουμε και λιγάκι με ποιούς "δι+μεριζόμεθα", αφού οι Βιετναμέζοι συνορεύουν και με άλλους "εξαδελφικούς" λαούς: όρα: Coogle: α). ΤΑΙΛΑΝΔΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΦΑΓΟΙ! β). ΣΟΚ! Τρώνε ανθρώπινα έμβρυα! γ). Οι Πακιστανοί είναι ΚΑΝΙΒΑΛΟΙ και τρώνε ανθρώπους! Αλλά, άς ευθυμήσουμε και λιγάκι, με ..."ελληνική ταινία": Coogle: ΚΑΤΙ ΗΞΕΡΕ Ο ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ ΠΟΥ ΑΡΧΙΣΕ ΤΑ ΧΑΣΤΟΥΚΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΝΕΛΛΗ.VIDEO!

"ο κ. Τατούλης σημείωσε, πως το Βιετνάμ έχει μία μεγάλη οικονομική ανάπτυξη και λειτουργεί (δηλαδή, στο Βιετνάμ) η ελεύθερη οικονομία προς όφελος όμως των πολιτών και όχι των επιχειρηματιών..."(!!!). Δηλαδή, κε Περιφερειάρχα, τόσα χρόνια, οι "ΧΩΡΟΙ", τους οποίους υπηρέτησες, αλλά, προ πάντων, και σε "υπηρέτησαν" και σε υποστήριξαν, προωθούσαν (ναί, ή, όχι) τα συμφέροντα των (ξένων και ντόπιων) μεγαλοεπιχειρηματιών, εις βάρος των Ελλήνων Πολιτών;;; Και ιδού, ένα πολύ ..."μικρό και ασήμαντο" (για τους, επί χρόνια, κυβερνήσαντες) παράδειγμα: Coogle: ΜΕΒΕΑ !!!!!!!!!!!!!!! (Ποιός δε τη θυμάται, την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΒΕΑ;;; της "ηλικίας μας" είναι κε Περιφερειάρχα των ..."διμερών σχέσεων" και κε "Θαυμαστά" των ΕΟΖ !)

και που εχουμε σχεσεισ με το βιετναμ τωρα τι θα εμπορευομαστε ναπαλμ?