Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων για τον πολιτισμό της πέτρας, τους Λαγκαδινούς μαστόρους και τα Άνθη της πέτρας

Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων για τον πολιτισμό της πέτρας, τους Λαγκαδινούς μαστόρους και τα Άνθη της πέτρας

Αύγουστος 26, 2019 - 15:11
0 σχόλια

Εκτεταμένη αναφορά στο έργο των Λαγκαδινών μαστόρων και τα Άνθη της Πέτρας κάνει στο άρθρο στην εφημερίδα ΕΘΝΟΣ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ ο Λουδοβίκος των Ανωγείων.

Ο δημοφιλής τραγουδοποιός στο άρθρο του με τίτλο «Ο πολιτισμός της πέτρας» παρουσιάζει σπουδαίους μαστόρους της πέτρας από τον Ψηλορείτη, με ιδιαίτερη αναφορά στις ξερολιθικές κατασκευές που χρησιμεύουν για καλύβες των βοσκών, τα γνωστά μιτάτα.

Στη συνέχεια ταξιδεύει στην ενδοχώρα με εκτεταμένη αναφορά στους Λαγκαδινούς μαστόρους και το έργο τους, ενώ δεν παραλείπει να αναφερθεί στα Άνθη της Πέτρας και τους στόχους της, χαρακτηρίζοντας μάλιστα τις Γιορτές της Πέτρας ως πολιτιστικές εκδηλώσεις υψηλής αισθητικής. Το ταξίδι του ολοκληρώνεται στην Ήπειρο, όπου μέσα από το βιβλίο του Σωτήρη Δημητρίου «Τους τα λέει ο Θεός» ζωντανεύει με έναν εξαιρετικά ευρηματικό τρόπο τη μαστόρικη παράδοση της Ηπείρου.

Άνθη της πέτρας


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.