O «Κατά φαντασίαν ασθενής» του Μολιέρου από τους Προσκόπους της Τρίπολης (pics,vid)

O «Κατά φαντασίαν ασθενής» του Μολιέρου από τους Προσκόπους της Τρίπολης (pics,vid)

Δεκέμβριος 19, 2016 - 10:10
0 σχόλια

Το θεατρικό έργο του Μολιέρου «Κατά φαντασίαν ασθενής» παρουσίασαν οι πρόσκοποι της Τρίπολης την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης.

Ο Αργκάν είναι ένας υποχόνδριος και φιλάργυρος ηλικιωμένος. Αισθάνεται συνεχώς άρρωστος, αν και στ' αλήθεια δεν έχει τίποτα. Αδυνατεί να ακολουθήσει τις υποδείξεις των γιατρών και εκείνοι τον εκμεταλλεύονται. Θέλει να παντρέψει την κόρη του, Αγγελική, με έναν γιατρό, προκειμένου να έχει δωρεάν ιατρική φροντίδα, αλλά εκείνη είναι ερωτευμένη με τον Κλεάνθη. Ο αδελφός του, Βεράλδος, σε συνεργασία με την υπηρέτρια του Αργκάν, Τουανέττα, θα προσπαθήσει να τον «θεραπεύσει» από τις φαντασιοπληξίες του. Τον πείθουν να παραστήσει το νεκρό ώστε να ανακαλύψει ποιος πραγματικά τον αγαπάει και του είναι πιστός. Θα αποδειχθεί τελικά ότι η δεύτερη σύζυγός του, Βελίνα, κυνηγούσε μόνο την περιουσία του ενώ η κόρη του τον αγαπούσε πραγματικά.

Τα παιδιά από το 1ο και το 3ο Σύστημα Προσκόπων Τρίπολης αλλά και ανιχνευτές της 3ης Κοινότητας με μεγάλη επιτυχία κατάφεραν να ανεβάσουν την κωμωδία του Μολιέρου και να κλέψουν το χειροκρότημα.

Την εκδήλωση άνοιξαν τα Λυκόπουλα της 1ης και της 3ης Αγέλης με σκετς, τραγούδια και πολλές εκπλήξεις.

Στα πλαίσια των εορταστικών δραστηριοτήτων οι πρόσκοποι είχαν ετοιμάσει  μία Χριστουγεννιάτικη προσκοπική εορταγορά με slogan «Δώσε μια δεύτερη ευκαιρία ζωής...στα πράγματα!!!», η οποία περιελάμβανε χειροποίητες, οικολογικές κατασκευές σε πολύ καλές τιμές, που με κόπο, φαντασία, κέφι και μεράκι ετοίμασαν οι Επιτροπές Κοινωνικής Συμπαράστασης.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Θεατρική παράσταση από τους Προσκόπους της Τρίπολης


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.