Ο Κασσελάκης στηρίζει τα αιτήματα της ΑΔΕΔΥ για αύξηση μισθών 10% και επαναφορά των δώρων

Ο Κασσελάκης στηρίζει τα αιτήματα της ΑΔΕΔΥ για αύξηση μισθών 10% και επαναφορά των δώρων

Μάρτιος 01, 2024 - 18:29
36 σχόλια

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024, συνάντηση μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. (Μπράτης Δημήτρης, Πετρόπουλος Γιώργος, Μακράκης Γιώργος, Σαβόπουλος Στέφανος) με τoν αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κ. Στέφανο Κασσελάκη, ύστερα από αίτημα του τελευταίου.

Από πλευράς των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., τέθηκαν στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ όλα τα ζητήματα που αφορούν στο Δημόσιο και τους Δημοσίους Υπαλλήλους κι ιδιαίτερα το διεκδικητικό πλαίσιο της αυριανής 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. που περιλαμβάνει τα αιτήματα:

Οριζόντια αύξηση 10% στους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο, προκειμένου να αντιμετωπισθεί στοιχειωδώς η ακρίβεια κι ο πληθωρισμός.
ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΕΔΩ και ΤΩΡΑ των ΔΩΡΩΝ
Συλλογικές συμβάσεις για τους μισθούς μας
Κατάργηση του μισθολογικού παγώματος της διετίας 2016 – 17
Κατάργηση της εισφοράς 2% υπέρ της ανεργίας
Αύξηση του αφορολόγητου στα 12.000€
Αύξηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας
Να στελεχωθούν άμεσα με μόνιμους υπαλλήλους όλοι οι κρίσιμοι δημόσιοι φορείς (υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, ασφάλιση κ.ά.) και να αναβαθμιστούν όλες οι αναγκαίες υποδομές.
Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ τόνισε ότι στηρίζει το αίτημα για αύξηση 10% στους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο για την ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΔΩΡΩΝ, καθώς και το αίτημα για τη στελέχωση του Δημοσίου με προσωπικό.

Δήλωσε, δε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ στηρίζει την απεργιακή κινητοποίηση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και αντιπροσωπεία του θα δώσει το παρών στην απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Η δήλωση του Στ. Κασσελάκη:
«Ευχαριστούμε πάρα πολύ που ήρθατε, που είστε εδώ. Στηρίζουμε αμέριστα την αυριανή γενική απεργία, στηρίζουμε και τα πάρα πολλά δίκαια αιτήματα τα οποία έχετε.

Πρώτα απ’ όλα αύριο είναι και μια σημαντική μέρα για τη ψυχή της χώρας μας, μετά το έγκλημα των Τεμπών πριν από ένα χρόνο. Πρέπει όλος ο κόσμος ο οποίος αισθάνεται απογοητευμένος από την έλλειψη κράτους δικαίου και δικαιοσύνης στη χώρα μας να σταθεί δίπλα σε αυτές τις οικογένειες, καθώς και να υπάρξει απονομή δικαιοσύνης, και με πολιτική ευθύνη, το συντομότερο δυνατό.

Όσον αφορά στα ζητήματα της ΑΔΕΔΥ, όλοι γνωρίζουμε ότι ο κόσμος της εργασίας ταλανίζεται από μια τεράστια ακρίβεια μετά από χρόνια πληθωρισμού, μετά από χρόνια χωρίς αυξήσεις μισθολογικές. Υπάρχουν πολλά μέτρα που πρέπει να πάρει η κυβέρνηση για την ακρίβεια αρχίζοντας από το ρεύμα και τα καρτέλ στα τρόφιμα. Πρακτικά εμείς στηρίζουμε την οριζόντια αύξηση των μισθών στο Δημόσιο κατά 10% και την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, όπως είναι και στον ιδιωτικό τομέα. Είμαστε στη διάθεσή σας για να προωθήσουμε τα ζητήματά σας κοινοβουλευτικά όπως μπορούμε. Θεωρούμε ότι είναι από δίκαια έως αυτονόητα αυτά που ζητάτε. Πρέπει να υπάρχει σωστή λειτουργία του ΣΕΠΕ, ώστε να υπάρχει έλεγχος στην εργασία, λιγότερα ατυχήματα και αύξηση των επιδομάτων των Βαρέων και Ανθυγιεινών και συμπερίληψη παραπάνω κατηγοριών σε αυτά. Πρέπει επιτέλους να στελεχώσουμε το Δημόσιο, δεν είναι δυνατόν να είναι υποστελεχωμένο το Δημόσιο και ο Έλληνας φορολογούμενος, πρώτα απ’ όλα, να μην έχει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας. Δεύτερον, όπου υπάρχει ζημία λόγω της υποστελέχωσης, να πληρώνει τα σπασμένα.

Άρα, λοιπόν, είναι σημαντικό για τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας να στελεχώσουμε το Δημόσιο σωστά και αποδοτικά και συγχρόνως να μπορεί να υπάρχει ένα καθεστώς αξιοπρέπειας, με εργασιακά δικαιώματα, έτσι ώστε να μπορεί το Δημόσιο να είναι ανταγωνιστικό. Είναι λειτούργημα το να προσφέρεις στο έθνος σου. Η εργασία για το κράτος πρέπει να γίνεται με όρους που να είναι δίκαιοι γι’ αυτό τον κόσμο, για την τεχνογνωσία που φέρνει και για την απόδοσή του στον Έλληνα πολίτη».

Ο Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Δημήτρης Μπράτης, δήλωσε:

«Η σημερινή συνάντηση είναι και μία ευκαιρία για μας να προβάλλουμε στον κόσμο, γιατί δυστυχώς τα ΜΜΕ στην πατρίδα μας όχι μόνο δεν προβάλλουν τα αιτήματα των εργαζομένων ούτε καν τους εκπροσώπους τους, αλλά ούτε καν μας δίνεται η δυνατότητα απέναντι στην κυβερνητική προπαγάνδα να αντιτάξουμε τα επιχειρήματά μας. Στην εισαγωγική σας δήλωση περιλάβατε όλα αυτά που είναι στο διεκδικητικό πλαίσιο της αυριανής μας απεργίας.

Αύριο συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα, όπως το ονομάζουμε εμείς, των Τεμπών. Πέρυσι η ΑΔΕΔΥ πήρε την πρωτοβουλία και έκανε μια απεργιακή κινητοποίηση όπου εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου βγήκε στο δρόμο και δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχουν αποδοθεί οι ευθύνες. Αυτός είναι ο πρώτος στόχος.

Ο δεύτερος στόχος είναι αυτό που ονομάζουμε γενικότερα ιδιωτικοποιήσεις, όπου η σημερινή κυβέρνηση θεωρεί ότι είναι το άπαν όταν σε όλον τον κόσμο υπάρχει η αποϊδιωτικοποίηση. Τα “φιλέτα” του Δημοσίου δυστυχώς πηγαίνουν στον ιδιωτικό τομέα και όταν δεν είναι επικερδή ο ιδιωτικός τομέας τα παρατάει στον δημόσιο τομέα. Ταυτόχρονα μας δίνεται η ευκαιρία και στη σημερινή συνάντηση να πούμε ότι το επικοινωνιακό αφήγημα της κυβέρνησης, ότι δίνει αυξήσεις στο Δημόσιο για πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια, είναι ένα ψέμα. Ο κ. Χατζηδάκης, ο υπουργός Οικονομίας, λέει ψέματα. Οι αυξήσεις στο Δημόσιο είναι της τάξης των 38 έως 40 ευρώ το μήνα, γελοίες δηλαδή, κοροϊδία. Ο ίδιος μιλά για 1425 ευρώ καθαρά το χρόνο κι αυτό είναι ένα μεγάλο ψέμα».


36 Σχόλια

Αν έκανε αυτή την πρόταση ο Μητσοτάκης (αύξηση καί επαναφορά δώρου), θα βουιζαν τα ΜΜΕ μέρα -νυχτα!! Τώρα πού το λέει ο Κασελακης, μουγκα στη στρούγκα!!! Δημοκρατία τής πλάκας!! Μπράβο σας πού το αναδείξετε portal. Ντροπή τους πού το κάνουνε.....γαργαρα!! ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ.

Τζάμπα "μάγκας"... δεν τα δίνει από τη τσέπη του, ούτε κι ξέρει που θα βρεθούν.

19:47 Το γνωστό παραμύθι "πού θα τα βρει" παλιωσε πια, δεν υπάρχει. Έχει "πράμα" κατά βόρεια προάστια, κατά νότια προάστια, κατά Κολωνάκι μεριά......να ζήσουν δέκα Ελλάδες. Άμα ψάξει καί κατά Ελβετία μεριά, εκεί έχει ψωμί!!! Εσύ ανήκεις σε αυτούς 'η είσαι τίποτα μπατηρακι καί τούς..... λυπάσαι;; Χα!!!

19:31 ΤΟ ΔΩΡΑΚΙ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΩΝ ΑΠΟΔΗΜΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΣ ΦΙΛΕ; ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΣΤΑ ΜΟΥΛΩΧΤΑ; ΕΧΟΥΝ ΜΑΛΩΣΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ, ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ . ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΣΤΟ ARCADIA PORTAL, ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΠΑΡΑΔΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.

Που θα τα βρει; Θα αφήσει την ακρίβεια σε όλα ανεξέλεγκτη και θα τα τσεπώνει από το ΦΠΑ, θα αυξήσει το τεκμαρτό των επαγγελματιών γιατί "είναι φοροδυγαάδες", θα βάλει POS ΚΑΙ στα παγκάρια, αφού τον έχουν που τον έχουν στο μάτι και άλλα πολλά. Φτάνει να τον "στηρίξει" το μιντιακό σύστημα, όπως κάνει με την κύριο Κυριάκο, αυτός που τα βρίσκει δηλαδή; Τα βάζει από την τσέπη του; Ουστ από δω παραμυθάδες.....

@20:59 - Δεν τα βρήκε ο ΑΝΤΑΡΤΗΣ Τσίπρας και θα τα βρει ο Κασέλ που είναι παιδί του κεφαλαίου; Πόσο σανό τρώτε πια;

Πάντως, μη διαμαρτύρεστε για το σανό που "καταναλώνουν" οι άλλοι. Καταλαβαίνω τις "ανάγκες" σας αλλά, δεν πρόκειται να σας λείψει, έχει για όλους...

14:36 Απάντησα στον άλλον (εσένα), πού ρωτάει " πού θα τα βρει" καί τού είπα πού υπάρχει....."πράμα καί... ψωμί". Το αν θα τα καταφέρει είναι άλλη ιστορία. Να αντιλαμβάνεσαι τι γράφουμε εδώ...... προσπάθησε τουλάχιστον! Καί μήν μολύνσεις ιερές λέξεις όπως ΑΝΤΑΡΤΗΣ.

14:36 Ποιός τρώει σανό για να καταλάβουμε. Αφού έφτασαν οι τιμές άνευ λόγου στά ύψη, γυρνάει ένα υπουργακι στά supermarket καί "ελέγχει" αν έπεσε η τιμή στο παιδικό γάλα!!! Μωρέ τρως σανό με το τσουβαλι, αλλά δεν σε βοηθάει το... ακατοίκητο να το καταλάβεις. Α;;;

09-39 μιλάς για αυτά που έχει κάνει πάνω κάτω ο Κούλης αλλά παρόλο αυτά δεν σου δείχνει τίποτα στον κόσμο.γιατι αν διαβάσεις αυτά που γράφεις αυτά και πολλά παραπάνω κάνει ο Κούλης σε αυξήσεις.και εσύ ουσιαστικά λες ευχαριστώ.

14:36 Σανό είπες;;; Αν δεν σού κάνει κόπο, μήπως μπορείς να μας πείς πόσους υπουργούς "παρά τω πρωθυπουργώ ' έχει ο Μητσοτάκης;; Καί αν σε βοηθάει η μνήμη σου πες μας καί ονόματα καί αρμοδιότητες. Για να δούμε πόσους αργοσχολους πληρώνουμε. Τρείς είναι μόνο από την Αρκαδία.

@17:54- Γραψ' τα πάλι αλλά στα ελληνικά τώρα, μήπως καταλάβουμε τι θες να πεις.....

17:58 Καμμία 30αρια συμβούλους έχει σίγουρα. Απλά δείτε τους όλους στο internet. Κοντοζαμανης, Τσιοδρας, Πατελης, Βλασταρης, κλπ. κλπ. κλπ. κλπ. κλπ.

Ο καπιτάλας Κασσελάκης θα φορολογήσει τους ...πλούσιους!!! Πόσο χαζός πρέπει να είναι κάποιος για να πιστέψει κάτι τέτοιο; Ο Έλληνας Τραμπ, που έδειχνε με το δάχτυλο στο συνέδριο αυτούς που ...τολμούσαν να μην τον χειροκροτήσουν. Ούτε ο Κασιδιάρης δεν το έχει κάνει αυτό. Έδειχνε ο Κασέλ στο συνέδριο-παρωδία, ποιοι δεν τον χειροκροτούν και φώναζε στους σύνεδρους "πείτε μου τι θα τους κάνουμε αυτούς;". Ο εκλεκτός του άχαστου Αλέκση. Το πουλέν του κρητίτσαρου Πολάτση. Και όμως. Υπάρχουν άνθρωποι που ελπίζουν στον Κασσελάκη, στον Πολάτση κτλ. Ίσως και στον παλαίμαχο αθλητή-ρολίστα Παππά.

Αφιερωμένο σε αυτόν που είπε κάτι για τους αντάρτες: "ΣΑΜΠΑΝΙΑ, ΧΑΒΙΑΡΙ και Βελουχιώτη Άρη. Ραντεβού στα κοτεράδικα." Κορόιδα!!!

Μα τι έκανε πάλι αυτό το κορίτσι, η Άννα-Μισελ;; Τα προσωπικά δεδομένα;; Πώς;; Πού;; Πότε;; Από ποιόν;; Πάλι ρεζιλια στην Ευρωβουλή....... Πού είσαι ρε σύ λαλιστατε (πολυγραφοτατε) Παύλο;; Δώσε μας τα φώτα σου, μήπως καί πάψουμε να τρώμε σανό.......

Αυτό περί σαμπάνιας κλπ. μας το έχεις σερβίρει καμμία 50αρια φορές! Έχεις κάποιο άλμπουμ με τέτοιες μα.....ες;; Ξεχνάς "η βγήκε καμμιά παρτίδα ληγμένος σανός από το Μαξίμου;; Έχει καί στην Πειραιώς σανό μπόλικο!!

ΑΠΟΡΙΑ: Εφ όσον ο ΣΥΡΙΖΑ "διαλύθηκε" καί ο Κασελακης δεν αξίζει καί είναι "καπιταλας" καί οΠολακης κλπ.κλπ.κλπ......γιατι ασχολείστε κάποιοι τόσο σχολαστικά καί αναλυτικά καί συκοφαντικά βεβαίως;;;; Για κάτι πού δεν έχει ουσία, νόημα καί μέλλον.........;;;; Κάτι υπάρχει εδώ........

Παύλο(;) , ειλικρινά αν ψηφιζες στον νομό Σερρών, θα τον "σταυρωνες" τον..... εμετικό, έτσι;;; Σιγουρακι........

@15:12 - Προφανώς και δεν θα τον ψήφιζα. Όπως και προφανώς θα είχα άρει την μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων και δεν θα είχαμε τέτοιο χάλι στον ΟΣΕ. Τέτοιοι "σταθμάρχες" δεν θα πέρναγαν ούτε απέξω. Εσύ θα ψήφιζες τον Σπίρτζη;

@14:50 - Το προφανές, βγάζει γέλιο και τρελή καζούρα. Σαν να είναι ο Μαρινάκης πρόεδρος του Παναθηναϊκού ή ο Κουτσούμπας εφοπλιστής. Με τι να ασχοληθούμε; Με τον Ανδρουλάκη;

Ρε συ Παυλάρα, δε χρειάζεται να "φορολογήσει τους πλούσιους". Αρκεί να κάνει ότι κάνει και ο Κούλης, να αφήσει την ακρίβεια ανεξέλεγκτη και να τα τσεπώνει από το ΦΠΑ, τι πλούσιους και αηδίες μας τσαπουνάς; Έτσι κι αλλιώς, λόγω "ανάπτυξης", οι περισσότεροι είναι "πλούσιοι" πλέον. Εσύ δε μας έλεγες για το "αδιαχώρητο" στα τουριστικά θέρετρα, για τις 100% πληρότητες, για την κατανάλωση κτλ; Τώρα, θα μου πεις, γιατί να αλλάξουμε τον Κυριάκο, αφού και ο άλλος θα κάνει τα ίδια...Έχουμε κάποιους λόγους αλλά, δεν είναι της παρούσης...

Επίσης Παυλάρα, άσε ήσυχο τον Αλ6 γιατί εάν δεν είχε ρυθμίσει το χρέος έτσι ώστε να μην πληρώνουμε τόκους και χρεολύσια μέχρι το 2032, δε θα έκανε "παρέλαση" ο Κούλης 5 χρόνια τώρα (και θα κάνει και στις επόμενες εκλογές εάν θες τη γνώμη μου). Μετά ,επειδή θα πλησιάζει το "επικίνδυνο" 2032, καλά να είμαστε και βλέπουμε....Αλλά, πολύ αχαριστία ρε παιδάκι μου, δεν είναι καλό αυτό.

ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΤΟ ΕΦΑΠΑΞ ΣΤΟ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΠΟΣΟ. ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΒΙΟ ΚΑΙ ΔΙΝΟΥΝ ΨΙΧΟΥΛΑ.

Παυλάρα, όσο γέλιο βγάζει το να το παίζουν φιλελεύθεροι δημοκράτες ο Άδωνης (θα ξαναγυρίσουμε και θα τρέμει η γη), ο Μάκης (τσεκουράκιας) και ο Πλεύρης (χωρίς σχόλια) ή περισσότερο;

19:24 Ασχοληθείτε με τον Ανδρουλάκη καί τόν Βελόπουλο, πού είναι....... ανερχόμενοι αστέρες!! "Η μήπως δεν είναι έτσι τα πράγματα καί αγχώνεστε με τόν ΣΥΡΙΖΑ;; Αυτό πού φοβάστε, δεν θα το αποφύγετε, θα το δείς, υπομονή!!! Κάτι ξέρουμε και μεις, όχι βέβαια οσα ξέρεις εσύ......

19:22 Όχι, γιατί δεν είναι original ΣΥΡΙΖΑ ο Σπιρτζης, όπως εγώ. Εσύ όμως έχεις υπουργό επικρατείας τον "τσεκουρατο", υγιείας τον "ανακατωσουρα", προστασίας τον "σερίφη" καί προ ολίγου είχες τον "ειδικές δυνάμεις". Μόνο καθαρόαιμους στον ΣΥΡΙΖΑ.

@21:38 - Είσαι original ΣΥΡΙΖΑ; Σαν τον Αλέκση; Σαν τον Πολάτση; Σαν τον Αλαβάνο; Σαν τον Κασέλ; Τι ΣΥΡΙΖΑ είσαι ακριβώς για να ξέρουμε και με ποιον μιλάμε βρε παιδί μου. Υπάρχουν άπειρα παρακλάδια.

Ωχ ωχ, τρία σχόλια ο 3Α. Το ένα "δυνατότερο" από το άλλο. Δυναμίτες...Φυσικά και ο τουρισμός τα δύο τελευταία καλοκαίρια πήγε πάρα πολύ καλά. Ούτε αυτό κατάλαβες; Τα άλλα με τους πλούσιους με μπέρδεψαν, δεν βγάζεις νόημα. Λογικό είναι, με τον Κασέλ-Hamptons πρόεδρο του Σύριζα...Ρύθμισε το χρέος ο Αλέκσης; Ρε άνθρωπε τι πίνεις και δεν μας δίνεις; Η τεράστια ρύθμιση έγινε από Σαμαρά-Βενιζέλο. Ο Αλέκσης σου, μας φόρτωσε το ΑΧΡΕΙΑΣΤΟ 3ο μνημόνιο. Ήταν τόσο βλήματα, που δεν άφησαν το 2015 τους Σαμαρά-Βενιζέλο να τελειώσουν τα μνημόνια αλλά ήρθαν και μας αποτελείωσαν. Η ασχετοσύνη σου φωνάζει.

Μετά την πορεία καί τίς υπογραφές καί την ανησυχία τού κόσμου, τούς έφυγε η όρεξη για συγκάλυψη τής τραγωδίας καί ο "αυτοκράτορας" λέει "δεν θά μείνουν σκιές" καί ο "ανακατωσουρας" τα μαζεύει. Μαρκόπουλος, δείγμα ανευθυνότητας!!!

Ένα δάνειο του EFSF 130 δισ. ευρώ του 2013, για μέρος του οποίου, 97 δισ. ευρώ, αποφασίστηκε να «παγώσει» η πληρωμή τόκων έως το 2022. Πριν, όμως, λήξει η προθεσμία και καθώς η χώρα έβγαινε από το μνημόνιο, τον Μάιο του 2018, στο πλαίσιο της ρύθμισης χρέους που έγινε τότε, αποφασίστηκε να παραταθεί το «πάγωμα» για άλλα δέκα χρόνια, έως το τέλος του 2032. Οι «παγωμένοι» τόκοι, που θα είχαν φτάσει το 2022 στα 11 δισ. ευρώ, εκτιμάται ότι θα ανέλθουν έως το 2032 περίπου στα 25 δισ. ευρώ (26,7 δισ. ευρώ αναφέρουν οι εκτιμήσεις της κεντρικής τράπεζας). COPY PASTE!!!!!!Όλο δικό σου Παυλάκη...

Φίλε Στέφανε έξω από το χώρο όλοι το παίζουν προπονητές .Για αρχή φτιάξε κόμμα και μετά έλα συζητήσουμε την πληρωμένη στρατιωτική σου θητεία .

Άπο τα έσοδα του τουρισμού, τι πηγαίνει στο κράτος ρε Παυλάρα; Δεν πάει το ΦΠΑ; Δεν εμφάνισε αυξημένα έσοδα ο τουρισμός (επομένως αυξημένο ΦΠΑ) ΚΑΙ λόγω ακρίβειας; Δε σου είχα ξαναγράψει ότι το ΑΕΠ είναι φουσκωμένο λόγω πληθωρισμού ( Ο Στουρνάρας το είπε, μη με ξαναβάλεις να το ξαναγράψω και γίνεις πάλι λαγός, δεν κάνει να εμφανίζεις τέτοιες αδυναμίες); Μην το παίζεις ηλίθιος ρε Παυλάρα, που δεν καταλαβαίνεις τί εννοώ με τους "πλούσιους" Εσύ μας τα έγραφες για το αδιαχώρητο, για τις πληρότητες κτλ κτλ. Εκτός και εάν δε θυμάσαι τι γράφεις (λογικό με τόσες παπάτζες που έχεις γράψει) οπότε πάσο..

Όσο αφορά το 3ο αχρείαστο μνημόνιο, να μην ανοίξουμε το θέμα. Εάν η σωτήρια δεξιά κυβέρνηση έκλεινε την αξιολόγηση του 2014, δε θα είχε συμβεί τίποτα. Επέλεξε όμως να μην την κλείσει, γνωρίζοντας λόγω του αποτελέσματος των ευροεκλογών ότι θα χάσει τις επόμενες εκλογές, να στείλει τους επόμενους "ως πρόβατα επί σφαγή", προκειμένου να αποκομίσει μετέπειτα μικροκομματικό όφελος, όπερ και εγένετο. Ο Αλ6ς κοροϊδεύοντας κέρδισε τις εκλογές το 2015 και τα λοιπά, είναι ιστορία. Αυτά είναι γνωστά ρε Παυλάρα, τι τα ανοίγεις πάλι;

Θα σου παρέθετα και πάλι την άποψη του Στουρνάρα, που λέει ότι ήταν ΜΕΓΑΛΟ λάθος το ότι δεν έκλεισε η αξιολόγηση του 2014 αλλά, αφενός μεν μάλλον δεν τον έχεις σε εκτίμηση (ούτε κι εγώ αλλά τι να κάνουμε), αφετέρου δε φοβάμαι ότι θα γίνεις λαγός και πάλι, αλλάζοντας topic (είδες, χρησιμοποιώ εκφράσεις του επιπέδου σου, όχι τίποτα βλαχιές) και θα χάσω τα διασκεδαστικά σου σχόλια.......

Και αφού ζητήσω προκαταβολικά συγγνώμη για το 4ο σχόλιο, καθότι από ότι φαίνεται σε κουράζει ο συνεχής σχολιασμός ( τι να κάνουμε όμως που δεν είμαστε όλοι τόοοοοοοσο "εργατικοί" σαν κι εσένα και μας περισσεύουν συγκεκριμένες ώρες την ημέρα και όχι όλη μέρα, κάθε ώρα), να σου θυμίσω κάτι που προφανώς θα σε κάνει έξαλλο (συνήθως η αλήθεια κάνει έξαλλους όσους δεν μπορούν να τη διαχειριστούν). Ήταν ο μοναδικός πρωθυπουργός που ολοκλήρωσε το μνημόνιο που υπέγραψε (χωρίς να σημαίνει ότι επικροτώ). Πονάει, το καταλαβαίνω αλλά, τι να κάνουμε, είναι η αλήθεια....

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.