Ο Καπετανόπουλος Συμπαραστάτης του Δημότη

Ο Καπετανόπουλος Συμπαραστάτης του Δημότη

Φεβρουάριος 25, 2015 - 23:14
0 σχόλια

Στη σημερινή (25/2) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το τελευταίο θέμα της ημερήσιας διάταξης ήταν εκείνο της ανάδειξης του Συμπαραστάτη του Δημότη. Οι υποψήφιοι ήταν οι κκ. Γιώργος Καπετανόπουλος και Ιωάννης Τσιάμας.Περίπου στις 23:00 ολοκληρώθηκε η διαδικασία και εξελέγη ο κ. Καπετανόπουλος, με 32 ψήφους. Ο κ. Τσιάμης έλαβε 4 ψήφους και υπήρχε και ένα λευκό. Της ψηφοφορίας προηγήθηκαν οι ομιλίες των δύο υποψηφίων.

Πρόκειται για έναν νέο θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο οποίος προβλέπεται από το Πρόγραμμα «Καλλικράτης», με αποστολή την υποδοχή καταγγελιών άμεσα θιγόμενων πολιτών κι επιχειρήσεων για κακοδιοίκηση των υπηρεσιών του δήμου, των νομικών προσώπων του και των επιχειρήσεών του και την διαμεσολάβηση για την επίλυση των σχετικών προβλημάτων, απαντώντας εγγράφως ή ηλεκτρονικά εντός τριάντα (30) ημερών στους ενδιαφερόμενου, και την διατύπωση προτάσεων βελτίωσης της δημοτικής διοίκησης και των σχέσεών της με το κοινό, τόσο στο πλαίσιο της ετήσιας έκθεσης του Συμπαραστάτη, όσο και επ' ευκαιρία σημαντικών προβλημάτων κακοδιοίκησης που ο ίδιος ο Συμπαραστάτης εντοπίζει.

Οι ειδικές προτάσεις του συμπαραστάτη υποβάλλονται στον Δήμαρχο και κοινοποιούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο και στον Γενικό Γραμματέα του Δήμου, ενώ αναρτώνται υποχρεωτικά στην ιστοσελίδα του Δήμου, με φροντίδα των δημοτικών υπηρεσιών.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.