Ο καλός, ο κακός και η διαιτησία

Ο καλός, ο κακός και η διαιτησία

Νοέμβριος 28, 2015 - 18:44
0 σχόλια

ΠΑΟΚ – Αρκαδικός 74-54

Διπρόσωπος εμφανίστηκε ο Αρκαδικός στην Πυλαία γνωρίζοντας την ήττα από τον ΠΑΟΚ με σκορ  74-54 στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Basket League σε ένα παιχνίδι που αδίκησε τον εαυτό του με βάση το πρώτο και το δεύτερο εικοσάλεπτο της αναμέτρησης.

Ο πολύ καλός Αρκαδικός των δύο πρώτων δεκαλέπτων που βρέθηκε να είναι μπροστά με +5 στο ημίχρονο τελικά γνώρισε την ήττα από τον ΠΑΟΚ γιατί μεταμορφώθηκε προς το χειρότερο στο δεύτερο ημίχρονο και σε συνδυασμό με την πολύ κακή διαιτησία που φόρτωσε με φάουλ και κράτησε τους Θεσσαλονικείς στο παιχνίδι στο καλό διάστημα του ΣΕΦΑ έγραψαν την ιστορία του αγώνα και το τελικό 74-54.

Με βάση την εικόνα της αναμέτρησης οι παίχτες του Αρκαδικού ουσιαστικά αδίκησαν την μεγάλη προσπάθεια και όσα έχτιζαν στο πρώτο ημίχρονο ενώ αναφορικά με την διαιτησία οι .κ.κ Γκόντας, Πουρσανίδης και Μάλαμας έπαιξαν στο πρώτο μέρος τον δικό τους ρόλο για την εξέλιξη του αγώνα. 

1ο δεκάλεπτο

Ο Αρκαδικός μπήκε πολύ δυνατά στο πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα και με όπλο του το μακρινό σουτ και την μεγάλη ενέργεια στην άμυνα μπήκε σε θέση οδηγού και στο 7:00 προηγήθηκε με τρίποντο του Νουουτίνεν με 8-12 ενώ η πρώτη περίοδος έκλεισε με την ομάδα της Τρίπολης να είναι μπροστά στο σκορ με 11-15.

2ο δεκάλεπτο

Και στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Αρκαδικός ο Αρκαδικός ήταν εξαιρετικός και στις δύο άκρες του παρκέ και παρά τα διαιτητικά σφυρίγματα υπέρ του ΠΑΟΚ που ουσιαστικά του έδωσαν το δικαίωμα να μην χάσει την επαφή του με το σκορ συνέχισε να προηγείται και να ανεβάζει την διαφορά καθώς στο 17’ προηγήθηκε με +7 (24-31), στο 19’ με +8 (26-34) για να πάνε οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια με τον ΣΕΦΑ μπροστά με 29-34.

3ο δεκάλεπτο

 Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν και το πλέον καταστροφικό για τον ΣΕΦΑ με τον ΠΑΟΚ να δυναμώνει την άμυνα του αναγκάζοντας τους παίχτες του Γιάννη Καστρίτη σε πολλά λάθη και άστοχα σουτ. Στο 23’ πέρασε για πρώτη φορά μπροστά στον αγώνα (37-36) και χάρη στο σερί από την αρχή 27-5 της τρίτης περιόδου το η κόρνα της λήξης της τρίτης περιόδου βρήκε τους γηπεδούχους μπροστά με σκορ 56-39.

4ο δεκάλεπτο

Στο τέταρτο δεκάλεπτο η εικόνα δεν άλλαξε παρά το γεγονός πως ο Αρκαδικός προσπάθησε αρχικά  να κατεβάσει την διαφορά με τον ΠΑΟΚ έχοντας το μομέντουμ του αγώνα και την ψυχολογία με το μέρους του να διατηρεί την διαφορά σε υψηλά επίπεδα και τελικά να φθάνει στην νίκη και στο τελικό 74-54.

Τα δεκάλεπτα: 11-15, 29-34, 56-39, 74-54

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Τέπιτς 12, Λιάπης 5 (1), Βασιλειάδης 11 (2), Κακαρούδης 5, Τσόχλας 6 (2), Δέδας 2, Μαργαρίτης 4, Κώττας, Σχορτσανίτης 7, Ντούβνιακ 5 (1), Μάρκοβιτς 12, Χάτσερ 5 (1).

ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ (Καστρίτης): Άιρλαντ 14, Καραμαλέγκος, Λαμπρόπουλος 9 (1), Καββαδάς 10, Βαν Oοστρουμ 11 (1), Κοψαύτης, Στεφανίδης 1, Μπράουν, Νουουτίνεν 5 (1), Καλλινικίδης 4 (1).

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.