Ο γεννημένος νικητής «Παπ» και η κατάκτηση του Euro 2004 (pics)

Ο γεννημένος νικητής «Παπ» και η κατάκτηση του Euro 2004 (pics)

Σεπτέμβριος 09, 2015 - 11:21
0 σχόλια

Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος είναι και επίσημα από την Τρίτη (8/9) ποδοσφαιριστής του Αστέρα Τρίπολης ολοκληρώνοντας έτσι η αρκαδική ομάδα της καλοκαιρινές μεταγραφικές της κινήσεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ιδιαίτερες συστάσεις περισσεύουν για τον ''Παπ''   αφού πρόκειται για έναν από τους καλύτερους Έλληνες επιθετικούς των τελευταίων χρόνων με μεγάλη καριέρα και πολύ γνωστός στο ευρύ ποδοσφαιρικό κοινό της χώρας μας.

Οι κιτρινομπλέ με την προσθήκη του Δημήτρη Παπαδόπουλου κάλυψαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το κενό του Χερόνιμο Μπαράλες με έναν φορ τεράστιας κλάσης και ποιότητας που μαζί με τους Γιάννου και Σκούρτη συνθέτουν μία πολύ ισχυρή επιθετική τριπλέτα.

Επίσης ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του Παπαδόπουλου είναι το γεγονός πως εκτός του σπουδαίου του ταλέντου είναι και γεννημένος νικητής, γεμάτος πάθος με όποια ομάδα και αν αγωνίστηκε καταθέτοντας πάντα την ψυχή του μέσα στο χορτάρι.

Πάμε όμως να κάνουμε μία διαδρομή στην καριέρα  του Δημήτρη Παπαδόπουλου:

Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος γεννήθηκε στο Γκαγκάριν του Ουζμπεκιστάν στις 20 Οκτωβρίου του 1981 ωστόσο τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα τα έκανε στην Ελλάδα με την φανέλα του Ακράτητου και στην συνέχεια μετακόμισε στην Αγγλία για λογαριασμό της Μπέρνλει.

Το καλοκαίρι του 2003 έρχεται το άλμα στην καριέρα του ''Παπ'' με την μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό αξιοποιώντας την μεγάλη αυτή ευκαιρία  που του παρουσιάζεται όντας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές στην επιστροφή του τριφυλλιού στους τίτλους με 17 γκολ στο πρωτάθλημα και 3 στο κύπελλο το ένα μάλιστα στον τελικό με τον Ολυμπιακό.

Συνολικά ο Έλληνας επιθετικός φόρεσε για 5 χρόνια την φανέλα του Παναθηναϊκού έχοντας 126 συμμετοχές και 50 γκολ.  Από κει και πέρα ο Παπαδόπουλος θα πάρει ξανά τον δρόμο της ξενιτιάς με πρώτο προορισμό την Ιταλική Λέτσε  την σεζόν 2008-2009 έχοντας 14 συμμετοχές και ένα τέρμα για να ακολουθήσει η Ντιναμό Ζάγκρεμπ ένα χρόνο μετά όπου σε 13 παιχνίδια σημείωσε 2 τέρματα. Το ευρωπαϊκό ταξίδι του ''Παπ'' συνεχίζεται στην Ισπανία με την Θέλτα για ενάμιση περίπου χρόνο τις σεζόν  2010-2012 με 25 συμμετοχές και 1 γκολ.

Το Ιανουάριο του 2012 έρχεται ο επαναπατρισμός τους αγωνιζόμενος για 6 μήνες στον  Λεβαδειακό. Στην συνέχεια ακολούθησε με 25 συμμετοχές και 11 τέρματα ο Ατρόμητος έχοντας εκεί 35 παιχνίδια και 14 γκολ στο ενεργητικό του και ο ΠΑΟΚ την περσινή σεζόν όπου σε 24 συμμετοχές σημείωσε βρήκε 7 φορές τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα.

Κεφάλαιο Εθνική Ελλάδος

Ασφαλώς και η Εθνική Ελλάδος αποτελεί ένα ξεχωριστό κεφάλαιο στην ποδοσφαιρική καριέρα του Δημήτρη Παπαδόπουλου με κορυφαία στιγμή ασφαλώς την κατάκτηση του Euro 2004 αφού ήταν μέλος εκείνης της ''χρυσής'' ομάδας έχοντας μάλιστα και συμμετοχή στον αγώνα με την Ρωσία καθώς από δική του ασίστ προήλθε το γκολ του Βρύζα που έδωσε την πρόκριση στην γαλανόλευκη στην επόμενη φάση.

Το σήμα με το εθνόσημο της ανδρικής ομάδας το έχει φορέσει 23 φορές συνολικά έχοντας και 2 τέρματα ενώ ήταν μέλος της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004.

Τίτλοι

Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος έχει κατακτήσει στην καριέρα του συνολικά 4 τίτλους εκ των οποίων 2 πρωταθλήματα ( 1 Ελλάδος με τον Παναθηναϊκό και 1 Κροατίας με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ), ένα κύπελλο Ελλάδος επίσης με το τριφύλλι την σημειώνοντας μάλιστα ντάμπλ και φυσικά έχει ανακηρυχτεί πρωταθλητής Ευρώπης με την Εθνική ομάδα στο Euro του 2004.   

 

Φωτογραφίες από: Sport 24.gr

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.