Ο Φιλοτεχνικός Όμιλος Τρίπολης τιμά την μνήμη των Μικρασιατών προσφύγων στον Τυρό (pics,vid)

Ο Φιλοτεχνικός Όμιλος Τρίπολης τιμά την μνήμη των Μικρασιατών προσφύγων στον Τυρό (pics,vid)

Σεπτέμβριος 17, 2022 - 11:01
3 σχόλια

Το βράδυ της Παρασκευής 16 Σεπτεμβρίου, στο θέατρο της Μελίνας Μερκούρη στον Τυρό πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία μουσική βραδιά για την επέτειο των 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή.

Μια διοργάνωση της Κοινσεπ Α ΧΩΡΑ ΝΑΜΟΥ, σε συνεργασία με τον Φιλοτεχνικό Όμιλο Τρίπολης και την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Επιμελητηρίου Αρκαδίας. Στόχος να τιμήσουν την μνήμη των προσφύγων της Μικράς Ασίας, που χάθηκαν τόσο άδικα και που ερχόμενοι στη χώρα μας έφεραν μαζί τους τον πολιτισμό τους, την μουσική, τις γεύσεις τους.

Ο Φιλοτεχνικός Όμιλος Τρίπολης παρουσίασε αγαπημένα τραγούδια από τον δίσκο του Απόστολου Καλδάρα «Μικρά Ασία» καθώς και κείμενα σημαντικών Ελλήνων λογοτεχνών όπως τη Διδώ Σωτηρίου, τον Ηλία Βενέζη και τον Κοσμά Πολίτη.

Συμμετείχαν οι: Μαρίνα Τσοκάνη: Πιάνο - Τραγούδι Παντελής Γκόγκος: Μπουζούκι Θωμάς Καραμαζάκης: Κιθάρα Παναγιώτης Παπαντωνίου: Aφήγηση – Tραγούδι

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Γιάννης Τρουπής.

Φωτογραφίες και βίντεο από τον συνεργάτη μας στην Κυνουρία, Nigel Copage.

 

 

Video: 

ArcadiaPortal.gr Φιλοτεχνικό Όμιλο Τρίπολης μουσικολογοτεχνική


3 Σχόλια

Παντού ο γιατρός...... Εντάξει φτάνει πια βαρεθήκαμε....

11.46 Γιατί τι σε χαλάει εσένα ρε ξινομίζερε; Τα τελευταία χρόνια άλλωστε ο άνθρωπος ασχολείται με το τραγούδι και συμμετέχει σε πολλές εκδηλώσεις γιατί τον καλούν. Δεν πάει απρόσκλητος να τους κατσικωθεί στο σβέρκο. Πρόσεξε μην δαγκώσεις τη γλώσσα σου και δηλητηριαστείς

Όχι μόνο ο γιατρός, και οι υπολοιποι. Αφού κάψανε την Τρίπολη επί δεκαετίες, έχουν πάρει σβάρνα την Κυνουρία, να κάνουν και την εκδρομούλα τους παραθαλάσσια. Αυτός είναι ο φιλοτεχνικός χρόνια τώρα. Στην υπηρεσία της τέχνης. Της δικής τους όμως. Δυο τριών δεινόσαυρων, αποκλειστικά.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.