Ο εορτασμός της Εθνικής Αντίστασης στην Τρίπολη (pics,vid)

Ο εορτασμός της Εθνικής Αντίστασης στην Τρίπολη (pics,vid)

Νοέμβριος 24, 2019 - 11:48
4 σχόλια

Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944 πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019 στην Τρίπολη.

Τελέστηκε η επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία και αργότερα έγινε Επιμνημόσυνη Δέηση και Κατάθεση στεφάνων στον χώρο του Μνημείου των Αρχιερέων και Προκρίτων.

Η Εθνική Αντίσταση εναντίον των στρατευμάτων κατοχής 1941-1944, προέκταση και ολοκλήρωση του έπους της Αλβανίας, των Μακεδονικών οχυρών και της Μάχης της Κρήτης, υπήρξε συλλογικό έργο όλων των Ελλήνων, που με τις όποιες δυνάμεις τους αντιτάχθηκαν στους κατακτητές και πολέμησαν για το πανάκριβο αγαθό της Ελευθερίας.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Εορτασμός της Εθνικής Αντίστασης στην Τρίπολη


4 Σχόλια

Δήμαρχε σε φάγανε οι εκδηλώσεις. Κάνε τίποτα για τνη πόλη γιατί περνάει ο καιρός και έχουμε πρόσφατα παραδείγματα..

Την τελευταία παράγραφο ποιός την υπογράφει; Συλλογικό έργο όλων των ελλήνων πλην Λακεδαιμονίων που πάλεψαν μέχρι το 49 να εγκαθιδρύσουν λαική δημοκρατία.

Δεν υπήρξε εθνική αντίσταση.οι κομμουνιστές μάζευαν οπλισμό και πολεμική εμπειρία για την επιβολή κομμουνιστικής δικτατορίας.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.