Ο Δήμος Τρίπολης στα εγκαίνια της Έκθεσης «Ήρωες από Μετάλλο» του Νίκου Φλώρου (pics)

Ο Δήμος Τρίπολης στα εγκαίνια της Έκθεσης «Ήρωες από Μετάλλο» του Νίκου Φλώρου (pics)

Σεπτέμβριος 21, 2021 - 08:19
9 σχόλια

Η έκθεση «Ήρωες από Μετάλλο» του συμπατριώτη μας Γλύπτη, Νίκου Φλώρου, εγκαινιάστηκε την Κυριακή (19/9/2021), στον χώρο της Συλλογής Ελληνικών Ενδυμασιών «Βικτωρία Γ. Καρέλια» του Λυκείου των Ελληνίδων Καλαμάτας.

Στην τελετή των εγκαινίων, τον Δήμο Τρίπολης εκπροσώπησε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, κυρία Ελένη Καρούντζου, η οποία συνεχάρη τον κ. Φλώρο για την εξαιρετική έκθεσή του.

Ο Νίκος Φλώρος παρουσίασε ένα προς ένα τα επετειακά έργα της έκθεσης, η οποία θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2021. 

Σε δήλωσή της, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Τρίπολης, σημείωσε: «Ο Δήμος Τρίπολης στηρίζει τον Πολιτισμό και κάθε πρωτοβουλία συμβολής του στην ανάδειξη της Ιστορίας του τόπου μας. Υπό αυτή την έννοια, εκφράζουμε την υπερηφάνεια μας για την έκθεση του συμπατριώτη μας, καλλιτέχνη, Νίκου Φλώρου, ο οποίος θυμίζουμε ότι αποτελεί στενό συνεργάτη (ως άμισθος σύμβουλος) του Δημάρχου Τρίπολης κ. Κώστα Τζιούμη.

Απευθύνουμε κάλεσμα προς κάθε Πελοποννήσιο, προς κάθε Έλληνα, να παραστεί στις επετειακές εκδηλώσεις τις οποίες έχουμε προγραμματίσει για την Άλωση της Τριπολιτσάς και οι οποίες θα κορυφωθούν την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, κυρίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου».

Δελτίο Τύπου


9 Σχόλια

Δυαστυχώς οι μεγάλες επιτυχίες των συμπατριωτών μας αντιστοιχούν σε μεγάλες αποτυχίες της πόλης και της κοινωνίας μας, όταν δεν γίνονται εδώ.Ο Φλώρος εύκολα κατατάσσεται στους σημαντικότερους καλλιτέχνες της γενέτειρας μας, αλλά δεν υπάρχει στην Τρίπολη ούτε ένα έργο του.Και αν η μισή αλήθεια είναι ότι είναι πιο ελκυστικές οι προτάσεις από αλλού, η άλλη μισή είναι ότι αντίστοιχα ελκυστικές προτάσεις (υποδομές, κατάλληλη προβολή και γνώση του αντικειμένου) μπορούν να υπάρχουν και εδώ.Αρκεί α) μια ομάδα, β) έλλειψη φιλαυτία και γ) χρήματα (το πιο εύκολο).

Δεν βλέπω τη σημαντικότητα του καλλιτέχνη σε αυτά τα έργα που είναι χειροτεχνίες και δεν έχουν κανένα καλλιτεχνικό υπόβαθρο. Επίσης η Τρίπολη δεν έχει καμιά σχέση με την τέχνη, οπότε ίσως νάναι ο πιό σημαντικός. Δεν υπάρχει ούτε εργαστήριο του δήμου, ούτε πινακοθήκη, ούτε σοβαρή εικαστική κίνηση. Οπότε αντε και ο συγκεκριμένος καλός είναι.

Η έκθεση αυτή συμπίπτει με την επέτειο του 21 και μάλιστα ακριβώς χρονικά με τα 200 χρόνια απ την Άλωση της Τριπολιτσάς. Επειδή όμως η <<Τρίπολη είναι στο επίκεντρο>> οι δράσεις γίνονται αλλού.

Η Τρίπολη δεν έχει ανάγκη προβολής. Είναι παντού σε άνθιση. Η Καλαμάτα υπολείπεται παντού και προσπαθεί να κάνει κάτι για την ανάπτυξη της.

Ο Φλώρος είναι απλώς υπερεκτιμημένος από συγκεκριμένους κύκλους άσχετων κιτσολιγούρηδων που βαυκαλίζονται να φωτογραφίζονται δίπλα του. Το καλλιτεχνικό του υπόβαθρο είναι μηδενικό, όπως και το εκτόπισμα των έργων του. Τα έργα του είναι μια καλή χειροτεχνία, όπως λένε σωστά παραπάνω. Ο λόγος του θα ήταν αστείος αν δεν ήταν συχνά προσβλητικός για το κοινό και την ίδια την τέχνη. Άτεχνος και αγράμματος. Το θέμα είναι πως επειδή το portal ανήκει στην ίδια συνομοταξία, κόβει όλα τα σχόλια που λένε για το Φλώρο τα πράγματα με το όνομά τους, όπως θα γίνει άλλωστε και με το παρόν σχόλιο… Ίδωμεν

@19:47 Φαντάζομαι να κατάλαβες ότι αν δεν έγραφες τα περί...συνομοταξίας, το σχόλιό σου θα ήταν στον κάλαθο των αχρήστων, ε; Αλλά πώς θα δείξουμε (και καλά) ότι δεν ισχύουν όλα αυτά που έγραψες...τσουπ!...πρώτη μούρη το σχολιάκι κι ούτε γάτα ούτε ζημιά

19.47 Όπως τα λες είναι και να θυμίσουμε την Πολιτιστική Διπλωματία του Καψάσκη και τις απάτες του για τον Τομ Χανκς που προκάλεσαν και τη διάλυση του τοπικού τμήματος στην Τρίπολη, που έτρεχαν όλοι να υποστηρίξουν και να φωτογραφηθούν, και μετά την έκαναν με πηδηματάκια... Και η έκθεση και καλά που του έκανε ο Σμυρνιώτης στη Ρωσία, επιχειρηματική κίνηση σε νοικιασμένη χρυσοπληρωμένη αίθουσα ήταν. Ευτυχώς που ο Δήμος δεν τσίμπησε μέχρι τώρα...

19:47, 07.41 & 12.18: Μόνος σου ρωτάς, στον εαυτό σου απαντάς προσπαθώντας να καλύψεις την ανεπάρκεια του "Δήμου" σου που αφενός δεν "τσίμπησε" στον Φλώρο αλλά παράλληλα - λίγο αντιφατικό δεν είναι (;) - τον "έχρισε" ειδικό συνεργάτη του.

19:47 Η ουσία δεν είναι να εκτιμήσουμε να βαθμολογήσουμε τα συγκεκριμένα έργα του καλλιτέχνη. Άλλωστε η τέχνη περιέχει (ευτυχώς ) τόσο υποκειμενισμό. Η ουσία είναι πως μια τέτοια έκθεση δίνει έναν επί πλέον συμβολισμό σε μια πόλη. Η Τρίπολη είχε ανάγκη αυτό το συμβολισμό

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.