Ο δήμος Γορτυνίας ενεργεί για τη συνέχιση λειτουργίας του Γηροκομείου Τροπαίων

Ο δήμος Γορτυνίας ενεργεί για τη συνέχιση λειτουργίας του Γηροκομείου Τροπαίων

Ιούνιος 14, 2012 - 18:09

Ο Δήμος Γορτυνίας είναι ενήμερος για τα προβλήματα στην λειτουργία του γηροκομείου ήδη από το φθινόπωρο, όταν άρχισαν να κλείνουν ανάλογα γηροκομεία, που διαχειριζόταν η Μ.Κ.Ο. "Αλληλεγγύη", στην οποία είχε παραχωρηθεί η χρήση του κληροδοτήματος. Το θέμα αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, δεν προσφέρεται για πολιτική εκμετάλλευση και πρέπει να αντιμετωπισθεί με τη σοβαρότητα που αρμόζει στους φορείς που εμπλέκονται και τον κοινωνικό ρόλο που επιτελεί το γηροκομείο.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Γορτυνίας ενημερώθηκε δύο φορές για τις δυσάρεστες εξελίξεις και ήδη από τις 30/1/2012 εξέφρασε την ομόφωνη  βούλησή του να ερευνήσει τη δυνατότητα λειτουργίας  του Γηροκομείου υπό την αιγίδα του Δήμου. Εξουσιοδότησε δε το Δήμαρχο Γορτυνίας να συζητήσει με τους εκπροσώπους όλων των εμπλεκόμενων φορέων και να τους ενημερώσει για την ομόφωνη  απόφαση του Δ.Σ.
Ο Δήμαρχος Γορτυνίας παρακολουθεί  από κοντά τις εξελίξεις, σε άμεση επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς, ώστε να διασφαλιστεί η βιώσιμη και απαλλαγμένη από βάρη λειτουργία του Γηροκομείου, και χωρίς άλλη ταλαιπωρία των ωφελουμένων από αυτό το αναγκαίο για την περιοχή ίδρυμα, που είναι άλλωστε από τις ελάχιστες κοινωνικού χαρακτήρα δομές της Γορτυνίας.

 

Ειδήσεις: