Σε 24 μήνες το "Ελαιοχώρι-Κουμπίλα" -Μπήκαν οι υπογραφές (video)

Σε 24 μήνες το "Ελαιοχώρι-Κουμπίλα" -Μπήκαν οι υπογραφές (video)

Ιούνιος 14, 2012 - 18:02

Σε 24 μήνες θα είναι έτοιμο το έργο "Ελαιοχώρι - Κουμπίλα" στο δρόμο Τρίπολη- Άστρος. Σήμερα το μεσημέρι μπήκαν οι υπογραφές στα γραφεία της Περιφέρειας μεταξύ του Πέτρου Τατούλη και του αναδόχου του έργου Παύλου Γριτσόπουλου. 

Το έργο ανέλαβε η εργοληπτική εταιρεία "Ελληνική Υδροκατασκευή ΑΕ" . Το ποσό για το έργο ανέρχεται στα 18 εκατομμύρια ευρώ και η έκπτωση που δόθηκε είναι 34,90% και το τελικό κόστος του φτάνει στα 11.483.578,20 ευρώ. 

Το αντικείμενο του έργου χαρακτηρίστηκε ιδιαίτερα δύσκολο αλλά και πολύ σημαντικό για τον οδικό άξονα μέχρι το Άστρος από τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, ενώ ιδιαίτερο στοιχείο του έργου είναι ότι θα γίνονται οι εργασίες σε ένα δρόμο με κανονική κυκλοφορία και γιαυτό υπάρχει το ενδεχόμενο να δοθεί παράκαμψη.

Το έργο έχει πολλές τεχνικές δυσκολίες όπως είπε και ο εκπρόσωπος της εργοληπτικής εταιρείας αφού υπάρχουν βραχώδη τμήματα και πολλές καταπτώσεις.

Στη μελέτη του έργου προβλέπεται κατασκευή υπόγειου έργου και αποκατάσταση επιπλέον των κλάδων προς τους οικισμούς Αγίου Γεωργίου και Ελαιοχωρίου. Το ασφαλτοστρωμένο πλάτος οδοστρώματος προβλέπεται να είναι 9 μέτρα.

Το έργο χαρακτηρίστηκε σημαντικό και μείζονος σπουδαιότητας γιατί εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο των βελτιώσεων στον οδικό άξονα Τρίπολης- Άστρους με στόχο την καλύτερη δυνατή πρόσβαση στην ευρύτερη τουριστική περιοχή του δήμου Βόρειας Κυνουρίας.

Δείτε στο βίντεο τι είπε ο κ. Τατούλης και ο κ. Γριτσόπουλος πριν την υπογραφή της σύμβασης...

Ελένη Τράκα

Video: 

youtube://v/UckWMze1z0E