Ο Δημήτρης Ρέππας «κλείνει το μάτι» στον ΣΥΡΙΖΑ - «Τραυματική η συνεργασία με τη ΝΔ»

Ο Δημήτρης Ρέππας «κλείνει το μάτι» στον ΣΥΡΙΖΑ - «Τραυματική η συνεργασία με τη ΝΔ»

Μάιος 14, 2020 - 10:41
7 σχόλια

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο πρώην υπουργός και στέλεχος του Κινήματος Αλλαγής Δημήτρης Ρέππας. Ο πρώην υπουργός αναφέρθηκε τόσο στη συγκυβέρνηση του κόμματός του με τη Νέα Δημοκρατία όσο και στο αν πρέπει να υπάρξει διάλογος με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Ρέππας μίλησε για το μεγάλο τμήμα των ψηφοφόρων που μεταφέρθηκε από το Κίνημα Αλλαγής προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως είπε, «το Κίνημα Αλλαγής ως συνέχεια του ΠαΣοΚ παραμένει ο πολιτικός χώρος που έχει προσφέρει τα περισσότερα θετικά στον κύκλο της μεταπολίτευσης και είναι κρίμα που αυτό δεν αναγνωρίζεται».

«Το Κίνημα Αλλαγής ασφαλώς δεν είναι ο ''φυσικός σύμμαχος'' του ΣΥΡΙΖΑ», είπε απαντώντας σε σχετική ερώτηση και εξακολούθησε λέγοντας: «Σίγουρα όμως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένας πολιτικός φορέας με τον οποίο πρέπει να έχουμε διάλογο, πολύ περισσότερο όταν έχουμε διάλογο με άλλους πολιτικούς φορείς που ανήκουν στην άλλη πλευρά του πολιτικού λόφου».

Ωστόσο, όπως είπε, δεν είναι πιθανό ένα ενδεχόμενο συμπόρευσης με τον ΣΥΡΙΖΑ. Βέβαια, υπογράμμισε ότι πολλές φορές οι εξελίξεις είναι τέτοιες που πράγματα τα οποία φαίνονται απίθανα, γίνονται αυτομάτως πιθανά ή και αναγκαία.

Αναφερόμενος στη συγκυβέρνηση ΝΔ και Κινήματος Αλλαγής, ο πρώην υπουργός είπε ότι η περίοδος αυτή επηρέασε το Κίνημα Αλλαγής τραυματικά.

«Αυτό τραυμάτισε την ταυτότητα του Κινήματος γιατί στέρησε από το Κίνημα Αλλαγής ένα μεγάλο τμήμα της εκλογικής-κοινωνικής βάσης του, που προσανατολίστηκε προς τον ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κ. Ρέππας είπε σε άλλο σημείο ότι αυτό πληρώθηκε στις εκλογές ακόμη και στις πρόσφατες, καθώς η φημολογία για συνεργασία με τη ΝΔ έκανε ζημιά στο Κίνημα Αλλαγής.

Για τα θέματα προσανατολισμού και ταυτότητας του Κινήματος Αλλαγής, ο κ. Ρέππας τόνισε ότι το Κίνημα πρέπει να ξαναγίνει πολυσυλλεκτικό, ενώ για τα στελέχη που έφυγαν από αυτό προς άλλους πολιτικούς χώρους, διατύπωσε την παρατήρηση ότι όσοι μετακινούνται προς τη ΝΔ θεωρείται ότι πράττουν καλώς, ενώ όσοι μετακινούνται προς τον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούνται αποδιοπομπαίοι τράγοι.

Από τα συμφραζόμενα, και διαβάζοντας πίσω από τις γραμμές, ο κ. Ρέππας αν μη τι άλλο θεωρεί πιο φυσιολογική τη μετακίνηση από το Κίνημα Αλλαγής στον ΣΥΡΙΖΑ και θεωρεί ότι πρέπει να υπάρχει διάλογος με το κόμμα, παρά τη μετακίνηση στη ΝΔ, «κλείνονας το μάτι» στα αριστερά του πολιτικού χώρου στον οποίον ανήκει. Αξίζει να αναφερθεί, επίσης, ότι ο ίδιος εκτιμά πως δεν υπάρχει θέμα ηγεσίας στο κόμμα του.


7 Σχόλια

για δειτε και τις τελευταιες αναρτήσεις του Οδυσσεά μας. Αυτός μονο ΣΥΡΙΖΑ κράζει και κλέινει μάτι σε ΝΔ. Γενικά το ΠΑΣΟΚ διαλύεται

Δηλαδή κυρ Δημήτρη μας , θέλετε να συμπράξετε με τους πολάκηδες , τις τασίες, τις παπακώστες, τους μπαλαούρους, τους κούλογλους , τους καρανίκες ,τους παπαχριστόπουλους και τους βλαξεβάνηδες ? Δεν μας τα λέτε καλά .....Καθήστε καλύτερα εκεί που είσαστε , περισότερη αξιοπρέπεια θα έχετε .....

αυτοκριτικη θα κανεις καμμια φορα κ.ρεππα? και μην συνεχιζεις τα ψεμματα οτι δεν υπαρχει θεμα ηγεσιας στο κιναλ αφου ηδη εχεις αρχισει τις ετοιμασιες σου.μονο μην κανεις κατα δω""""

Οταν βλέπεις το κοπάδι σου στο απέναντι μαντρί πάει να πει πως δεν έπαιζες μόνο την φλογέρα!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.