Ο απολογισμός της σαιζόν από Δερμιτζάκη

Ο απολογισμός της σαιζόν από Δερμιτζάκη

Μάιος 18, 2011 - 14:55

O Παύλος Δερμιτζάκης παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι την τελευταία συνέντευξή του, όπως είχε υποσχεθεί εξ άλλου στους εκπροσώπους των ΜΜΕ κάνοντας τον απολογισμό της αγωνιστικής περιόδου 2010-2011.
Τα σημαντικότερα σημεία των όσων είπε ο Παύλος Δερμιτζάκης έχουν ως εξής:

Αρχική τοποθέτηση: «Ήμουν σχετικά λίγο καιρό στην ομάδα και ήρθα σε μια δύσκολη στιγμή. Αισθάνομαι το χρέος να αναλάβω όποια ευθύνη μου αναλογεί, μικρή ή μεγάλη για τη μη αγωνιστική παραμονή της ομάδας. Θεωρώ πώς ευθύνη έχουν όλοι. Αλλού είναι μικρότερες και αλλού μεγαλύτερες. Πρέπει όλοι να αντιλαμβανόμαστε αυτά που έπρεπε να κάνουμε για να γινόμαστε καλύτεροι στο μέλλον.

Αυτά που θα πω σήμερα δεν έχουν μεγάλη διαφορά από αυτά που θα παραδώσω στη διοίκηση. Η μία έκθεση έχει να κάνει με τη Football League και η άλλη για τη Super League και αυτό γιατί, αυτή τη στιγμή εκκρεμεί σε ποια κατηγορία θα παίζει η ομάδα του χρόνου.

Η αποτίμηση της χρονιάς: «Ο κακός σχεδιασμός στην επιλογή και τον καταρτισμό του ρόστερ, τόσο το καλοκαίρι όσο και τη χειμερινή περίοδο και αυτό βέβαια βαραίνει τους προπονητές και όσους ήταν υπεύθυνοι για τον σχεδιασμό. Είχαμε μεγάλη ποσότητα παικτών, αλλά η ποιότητα ήταν περιορισμένης ευθύνης. Όταν ήρθα είχαμε ρόστερ 34 παικτών. Έτσι είναι αδύνατο να λειτουργήσει μια ομάδα. Υπήρχαν καλοί παίκτες αλλά χρειάζεται περισσότεροι καλοί για τη Super League.

Υπήρχε ανισομερής κατανομή παικτών. Υπήρχαν θέσεις που έπαιζαν πολλοί παίκτες και υπήρχαν θέσεις που πραγματικά υπήρχε έλλειψη.
Είχαμε σαν ομάδα πάρα πολλούς τραυματισμούς. Για μένα ήταν κάτι πρωτόγνωρο. Αυτό έχει να κάνει και με ατυχία, αλλά και με το παρελθόν των ποδοσφαιριστών σε τραυματισμούς, αλλά και φυσικά με την ποιότητα των προπονήσεων.

Απόρροια των παραπάνω ήταν η ομάδα να παίζει χωρίς φαντασία, ενώ είχαμε μεγάλο πρόβλημα στο εκτελεστικό κομμάτι, που είναι η ουσία του ποδοσφαίρου. Δεν υπήρχαν παίκτες με ικανότητα στο σκοράρισμα παρότι κάναμε ευκαιρίες. Θα χρησιμοποιήσω κάποια στατιστικά στοιχεία, τα οποία αν ξέρεις να τα διαβάσεις βγάζεις χρήσιμα συμπεράσματα. Είχαμε 295 τελικές προσπάθειες και πετύχαμε 21 γκολ, δηλαδή ένα γκολ ανά 14 τελειώματα. Το ποσοστό είναι κάκιστο και ήμασταν οι χειρότεροι σε αποτελεσματικότητα. Ο Πανσερραϊκός είχε ένα γκολ ανά 11 τελειώματα και η Λάρισα ένα ανά 10 τελειώματα. Αν είχαμε αυτή τη στατιστική του Πανσερραικού ή της Λάρισας θα είχαμε σωθεί και άνετα. Θα ήθελα να κάνω και μία σύγκριση με την Κέρκυρα, που την καταδιώκαμε για να την περάσουμε και τερμάτισε με δύο βαθμούς περισσότερους, είχε σε 217 τελειώματα (78 λιγότερα από τον Αστέρα) 30 γκολ, με αναλογία ένα γκολ ανά 7 τελειώματα.

Η ομάδα είχε αξιοζήλευτη αμυντική λειτουργία, αφού είχε την 6η καλύτερη άμυνα με παθητικό 29 γκολ. Από άμυνα σε επίθεση είχαμε καλή μετάβαση, που ήταν και ο τρόπος επιθετικών ενεργειών, που επιβάλλεται από το σύγχρονο ποδόσφαιρο. Είναι δύσκολο πλέον να εκδηλώνεις επιθέσεις σε οργανωμένη άμυνα. Σο επιθετικό κομμάτι είχαμε έλλειψη ικανών επιθετικών. Τα περισσότερα γκολ τα έβαλαν αμυντικοί και μέσοι. Πρώτος σκόρερ της ομάδας ήταν ο Πουλίντο με τέσσερα γκολ»

-Στόχος για τη νέα χρονιά: «Δεν μπορεί να μπει στόχος αν η ομάδα δεν ξέρουμε που θα παίζει. Θεωρώ ότι στο ποδόσφαιρο, όπως και στη ζωή, υπάρχουν ευχάριστες και δυσάρεστες στιγμές. Πρέπει να βγαίνουμε σοφότεροι και πιο δυνατοί μέσα από τέτοιες στιγμές. Μετά από τέσσερα χρόνια στη Super League, όπου αποκόμισε μεγάλες εμπειρίες, ειδικά μέσα από τις δυσκολίες της φετινής περιόδου, πρέπει να δημιουργηθεί μια ομάδα πιο δυνατή και πιο σοφή.
Ο Αστέρας έχει όμως ένα πολύ καλό όνομα από όλες τις πλευρές. Είναι μία ομάδα οργανωμένη, νοικοκυρεμένη, αποτελείται από αξιόλογους ανθρώπους. Πρέπει να δημιουργηθεί μία ομάδα όπως τη θέλουν όλοι.»

-Για τους φιλάθλους: «Υπάρχει μια βάση φιλάθλων, η οποία για να επιστρέψει, αλλά και για να μεγαλώσει αναζητά αγωνιστικό θέαμα, πραγματικούς και εφικτούς στόχους, άνετη άνοδο στη Super League ή άνετη παραμονή στη Super League.
Μιλάω για τον κόσμο γιατί ακούγεται και συζητιέται ότι η Τρίπολη δεν έχει κόσμο, δεν ασχολείται με το ποδόσφαιρο, η ασχολείται με τον Παναρκαδικό. Εγώ δεν τα πιστεύω και δεν ασχολούμαι με αυτά.
Η Τρίπολη μπορεί να μην έχει οπαδούς, γιατί πιθανό δεν υπήρχε ομάδα για πολλά χρόνια σε υψηλό επίπεδο, αλλά υπάρχουν φίλαθλοι που θέλουν να δουν καλό ποδόσφαιρο και να υποστηρίζουν μία. Θεωρώ ότι η Τρίπολη έχει κόσμο, αρκεί να γίνει μία καλή προσέγγιση. Εγώ θα μιλήσω αγωνιστικά, εξωαγωνιστικά δεν είναι δικό μου κομμάτι».

-Για τις μεταγραφές που πρέπει να γίνουν: «Για να έρθει το θέαμα χρειάζονται και παίκτες αστέρες που θα κάνουν κλικ στον κόσμο, αλλά και παίκτες που να προέρχονται από τις ακαδημίες και τα σπλάχνα της ομάδας.

Ο Αστέρας έχει καλά τμήματα υποδομής και γίνεται πολύ καλή δουλειά. Πιστεύω ότι σε λίγα χρόνια, ένα μεγάλο μέρος του ρόστερ, μπορεί να αποτελείται από παίκτες των ακαδημιών. Ο Αστέρας έχει τις προϋποθέσεις για να γίνει μία καταξιωμένη δύναμη του ελληνικού ποδοσφαίρου, αρκεί να υπάρχει συντονισμένη προσπάθεια από όλους με υπομονή και επιμονή.

Στην ομάδα πρέπει να παραμείνουν παίκτες κλειδιά και να γίνουν μεταγραφές μέσω αναγκών. Δεν παίρνουμε οποιονδήποτε καλό παίκτη υπάρχει, αλλά παίρνουμε παίκτες εκεί που πονάμε. Ελληνοποίηση του ρόστερ, μείωση του μέσου όρους ηλικίας και αξιοποίηση έδρας που φέτος ήταν η αχίλλειος πτέρνα. Εδώ έχει να κάνει άμεσα και με τη βοήθεια του κόσμου, που μπορεί πραγματικά να γίνει ο 12ος παίκτης.
Έχω κάνει αξιολόγηση του ρόστερ, είτε η ομάδα είναι στην Football League, είτε είναι στη Super League. Κάθε κατηγορία έχει διαφορετικά δεδομένα. Όσοι ασχολούνται με την ομάδα πρέπει να έχουν τον Αστέρα πάνω από όλους, και το εγώ κάτω από το εμείς»

-Για τη λύση της συνεργασίας του με τον Αστέρα: «Συμφωνήσαμε από κοινού με τη διοίκηση να μην είμαι τη νέα περίοδο στον Αστέρα. Η συνεργασία μου άλλωστε ήταν μέχρι το τέλος της σαιζόν. Θέλω να ευχαριστήσω τους παίκτες για τη συνεργασία, τους συνεργάτες μου και το υπαλληλικό προσωπικό του Αστέρα.

Θέλω, επίσης, να ευχαριστήσω τη διοίκηση, με επικεφαλής τον πρόεδρο, αλλά και τους μεγαλομετόχους, γιατί θεωρώ πώς είχαμε μία πάρα πολύ καλή συνεργασία. Ποτέ δεν μπήκαν στα πόδια μου, ώστε να δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα. Απεναντίας, προσπάθησαν και προσπαθούν να κάνουν το καλύτερο. Πρέπει να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους που επενδύουν στην ομάδα. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που και καταλαβαίνει και αξιολογεί και επιβραβεύει την προσπάθεια.

Εύχομαι η ομάδα να παραμείνει στην κατηγορία, γιατί έχει όλες εκείνες τις προϋποθέσεις να έχει μία καλή πορεία. Τέλος να ευχαριστήσω και εσάς τους δημοσιογράφους. Από την πρώτη μέρα είχαμε καλή συνεργασία, αλλά και εσείς μέσα από οποιαδήποτε κριτική με βοηθήσατε».

Ειδήσεις: 
Video: 

youtube://v/FJW9Kd6WRDI