Ο Αλέφαντος, το φιλικό που φοβήθηκε να πάει στο Λεωνίδιο και οι «μυθικές» ατάκες

Ο Αλέφαντος, το φιλικό που φοβήθηκε να πάει στο Λεωνίδιο και οι «μυθικές» ατάκες

Φεβρουάριος 19, 2024 - 14:46
3 σχόλια

Ένα ακόμα απόσπασμα από την συνέντευξη του Γιάννη Καρρά στο gazzetta.gr (πατήστε ΕΔΩ) έχει να κάνει με το Λεωνίδιο και με ένα φιλικό κόντρα στην Προοδευτική που τότε προπονητή είχε τον αείμνηστο Νίκο Αλέφαντο.

Ο «Αλάφας» φοβήθηκε και δεν ήθελε να γίνει το φιλικό κόντρα στο ισχυρό Λεωνίδιο του Σαράντη με τον Γιάννη Καρρά τον τότε πρόεδρο της Προοδευτικής να βγάζει τα κάστανα από την φωτιά με τον πιο cult με αφορμή την περιγραφή του τρόπο.

Διαβάστε όσα είπε ο Γιάννης Καρράς

«Ε, δύσκολος άνθρωπος και δεν μου άρεσε που... έχωνε σε ανθρώπους που τον βοηθούσαν και μέσα στην ομάδα. Θα σου πω δυο γρήγορα περιστατικά μ' αυτόν, όταν η ομάδα ήταν στην Α' Εθνική:

Το πρώτο είναι το εξής: Τότε, φέρναμε παίκτες από το εξωτερικό για να τους δοκιμάσουμε. Κλείσαμε ένα φιλικό στο παλιό αεροδρόμιο κοντά, για να δούμε τους καινούργιους παίκτες που φέραμε. Βλέπαμε όλοι μας την κάθε πάσα και το κάθε άγγιγμα που έκανε ο κάθε παίκτης. Ύστερα από κάνα τεταρτάκι, του λέω: "Νίκο, το νούμερο 8 μου φαίνεται καλός". Μου απάντησε: "Ελα ρε πρόεδρε, ακόμη δεν τον είδαμε, τον κάναμε και καλό". Αυτός ο παίκτης όσο περνούσε η ώρα έδειχνε... Εγώ όμως δεν έβγαζα μιλιά. Τόση ώρα κοιταζόμασταν χωρίς να μιλάμε ώσπου μου είπε: "Πρόεδρε κλείσε τον 8". Αυτός ο παίκτης ήταν ο Μακόρ. Ο Αλέφαντος δεν δεχόταν με τίποτα τη γνώμη του άλλου, τα ήξερε όλα. Πίστευε ότι ήταν αυτός και κανένας άλλος.

Το άλλο περιστατικό: Στρώσαμε την ομάδα, την προπονούσε, αλλά η ομάδα ήθελε ματς. Μου ζήτησε να του κλείσω κάνα φιλικό. Όλες οι ομάδες, όμως, δεν ήταν διαθέσιμες και τελικά βρήκα μια ομάδα στο Λεωνίδιο. Έκλεισα εγώ το ματς αλλά μία μέρα πριν το φιλικό μου είπε: "Πρόεδρε δεν κατεβαίνω, πάρε την ομάδα αν θες και πήγαινε εσύ". Αυτό μου το είπε γιατί φοβόταν να μην χάσει στο φιλικό. Το Λεωνίδιο το είχε ο Σαράντης και ήταν πολύ δυνατή ομάδα τότε».

Του είπα: "Νίκο εγώ θα πάω και εσύ μην έρθεις". Ετσι, πήρα παίκτες από τη Β' ομάδα και κάποιους που ήταν υπό δοκιμή. Δεν ήθελα να εκθέσω τους ανθρώπους που είχαν κόψει και εισιτήρια για το ματς. Ξεκίνησε το παιχνίδι, τρώμε ένα γκολ. Στο 20λεπτο τρώγαμε τρία! Η Προοδευτική έτρωγε από ομάδα Β' Εθνικής τρία γκολ. Πήρε τηλέφωνο ο Αλέφαντος τον Γιδάκο (γενικός αρχηγός) και ακολουθεί ο εξής διάλογος:

Αλέφανος: "Πώς πάμε;".

Γιδάκος: "Κυρ Νίκο τρώμε τρία".

Αλέφαντος: "Τα έλεγα εγώ, δεν με άκουσε ο πρόεδρος, καλά τα έλεγα εγώ, 8 θα φάτε". Και το έκλεισε.

Πώς γυρίζει όμως το ματς... Κλείνουμε το ημίχρονο 3-1. Έκανα κάτι αλλαγές και γίνεται 3-3. Ο Αλέφαντος πήρε πάλι τηλέφωνο.

Αλέφαντος: "Πόσο είναι ρε Νικόλα;".

Γιδάκος: "Κυρ Νίκο, τι μάτι είναι αυτό που έχει ο Καρράς; 3-3 είμαστε".

Αλέφαντος: "Σώπα ρε, θα χάσετε".

Τελικά, νικήσαμε 6-3. Στο 5-3, πήρε πάλι ο Αλέφαντος με τον Γιδάκο να του λέει:

"Κυρ Νίκο τέτοιο προπονητή σαν τον Καρρά δεν έχω ξαναδεί". Του έκλεισε το τηλέφωνο».(γέλια).

Ειδήσεις: 

3 Σχόλια

Κύριε Γρηγόρη Σαραντη, να πάρετε την ομάδα πάλι για να δούμε την ομάδα μας να πρωταγωνιστει σε ανώτερη κατηγορία. Όλοι θα μαστε δίπλα σας! Μακάρι κι ο Αλέξανδρος Σαράντης να ρθει πάλι στην ομάδα!

Αφήστε τα όνειρα. Βοηθήστε την ομάδα στα δύσκολα . Τα παιδιά δεν μένουν στο χωριό. Σε λίγα χρόνια δεν θα υπάρχει κανένας πάνω από 20 χρόνων να παίξει στην ομάδα. Δείτε τα προβλήματα

18.47,αυτό συμβαίνει σε όλη τη χώρα. Αν δεν υπάρχει δουλειά, τι θα κάνουν τα παιδιά; Μπράβο στα παιδιά εκείνα που κάθε βδομάδα κατεβαίνουν από Αθήνα ή από αλλού στο Λεωνιδιο. Αυτό σημαίνει αγάπη προς την ομάδα, αλλά ως πότε. Υπάρχουν άνθρωποι στο Λεωνιδιο που μπορουν να βοηθήσουν την ομάδα αλλά και τα παιδιά. Μακάρι να πάρουν την απόφαση, θα τους ευγνωμονει η τοπική κοινωνία.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.