Ο Αϊ-Γιώργης της Μάσκλινας (pics)

Ο Αϊ-Γιώργης της Μάσκλινας (pics)

Απρίλιος 23, 2017 - 15:16
0 σχόλια

Ο Αι Γιώργης του Ελαιοχωρίου, χαρακτηρίζεται ανέκαθεν (από συστάσεως του χωριού, περίπου από το 1850), ως ο προστάτης Άγιός του, μετά και από τεκμηριωμένα γεγονότα, που γνωρίζουν πολύ καλά οι γεροντότεροι.

Για το λόγο αυτό οι Ελαιοχωρίτες αγαπούν τον προστάτη τους, τον τιμούν, τον προβάλλουν, καμαρώνουν γι αυτόν, ελπίζουν σε αυτόν και προπάντων …. τον λατρεύουν.

Το αποκορύφωμα των εκδηλώσεων που καταμαρτυρούν τα παραπάνω γεγονότα, συμβαίνει κατά τον Εσπερινό της εορτής του Αγίου, όπου μετά το πέρας του πραγματοποιείται λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας στα σοκάκια του χωριού, συνοδεία καβαλάρηδων, φιλαρμονικής, φουστανελοφόρων κ.α.

Έτσι ακριβώς έγινε και φέτος, όπου πλήθος κλήρου και λαού, πολιτικών και δημοτικών αρχόντων, τίμησαν τον Άγιο Γεώργιο του Ελαιοχωρίου, με την παρουσία τους κατά τις ακολουθίες του Εσπερινού, που έγινε προεξάρχοντος του πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτη Γερμανού και της Θείας Λειτουργίας.

Για τον ίδιο λόγο επισκεφθήκαμε και μεις το Ελαιοχώριο. Και όχι μόνο, αλλά ενεργούντες μέσα στα πλαίσια της καλής γειτονίας και φιλίας που χαρακτηρίζουν τους κατοίκους των δύο χωριών. Ως γνωστό, τα πιο παλιά χρόνια η Μάσκλινα (έτσι ήταν το όνομα του χωριού), προσέλκυε δεκάδες επισκέπτες, αγωγιάτες κ.α. επί καθημερινής βάσης, επειδή ήταν σημαντικό εμπορικό και οικονομικό κέντρο της περιοχής (Σιδ. Σταθμός, Αστυν. Σταθμός, Ταχ. Κατάστημα, εμπορικά καταστήματα, παντοπωλεία, ταβέρνες, σαγματοποιία, πεταλωτήρια, ελαιοτριβεία κ.α.)

Ευχόμεθα ο Άγιος Γεώργιος του Ελαιοχωρίου να πρεσβεύει υπέρ υγείας όλων μας.

Χρόνια Πολλά σε όλους, προπάντων στους Γιώργηδες.

(ΠΗΓΗ: agiasofiablog,gr)

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.