Τατούλης

Ο 4ος Ποδηλατικός Γύρος Τρίπολης

Ο 4ος Ποδηλατικός Γύρος Τρίπολης

Ιούλιος 08, 2019 - 20:41
0 σχόλια

Η Ποδηλατική Ένωση Παλαιμάχων Αθλητών, ο Π.Ο.Τρίπολης και ο Δήμος Τρίπολης, διοργανώνουν τον «4ο Ποδηλατικό Γύρο Τρίπολης – 2019», στην ευρύτερη περιοχή της Τρίπολης την Κυριακή 14/07/2019 στις κατηγορίες Π.Ε.Π.Α. και κατηγορία ΟΠΕΝ με ιατρική βεβαίωση από καρδιολόγο, εντός του 2019.

ΗΛΙΚΙΑΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:
Π.Ε.Π.Α. (30–39 ετών) / (40–49 ετών) / (50–59 ετών) / (60+ ετών) / (Γυναικών από 25 ετών και άνω) / κατηγορία ΟΠΕΝ.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ: Στην πλατεία Άρεως, στον χώρο της εκκίνησης, ώρα 9:00-10:00 πμ.
ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: 10:30 π.μ.

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ: 71 χλμ.

ΑΝΑΛΥΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ:
ΠΡΟΕΚΚΙΝΗΣΗ: Η διαδρομή των πρώτων 10 χλμ. θα διεξαχθεί με προπομπό τον αλυτάρχη του αγώνα.
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ: 61 χλμ. Κατεύθυνση Β.Δ. προς Ε.Ο. Τρίπολης – Πύργου, στο 10ο χλμ στροφή αριστερά προς Πύργο – Ελεύθερο - Αρχ.Ολυμπία, 25χλμ Λεβίδι, 32 χλμ Βλαχέρνα, 43χλμ στροφή αριστερά προς Αλωνίσταινα, 52χλμ Αλωνίσταινα, 64χλμ Δαβιά, 71χλμ Τερματισμός (είσοδος Σιλίμνας).

ΧΩΡΟΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: Πλατεία Άρεως

ΧΩΡΟΣ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ: Χωριό Σιλίμνα

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ: Ώρα 10:15πμ στο χώρο της εκκίνησης

ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ: Την Κυριακή 14/07/2019 ώρα 09:00πμ στο χώρο της εκκίνησης.
YΔΡΟΔΟΣΙΑ: Η υδροδοσία θα γίνει σύμφωνα με αυτά που προβλέπονται απο τον Κανονισμό Ποδηλασίας Δρόμου της Ε.Ο.Π. Θα υπάρχουν σταθερά σημεία υδροδοσίας απο τη διοργάνωση που θα ανακοινωθούν λίγες μέρες πρίν τον αγώνα και κατά τη εκκίνηση, εξαρτώμενα απο τις καιρικές/θερμοκρασιακές συνθήκες που θα επικρατουν την ημέρα του αγώνα. Η υδροδοσία θα σταματήσει τα τελευταία 20 χιλιόμετρα απο τον τερματισμό.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ/ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ:
Στην κατηγορία Open μπορεί να συμμετέχει κάθε ενήλικος – κη άνω των 18 ετών, όπου υποχρεούται να επιδείξει στην γραμματεία του αγώνα το πρωί της Κυριακής 14/07/2019 το ανάλογο κρατικό έγγραφο, που να αποδεικνύεται η ηλικία του και ιατρική βεβαίωση που να προκύπτει ότι είναι υγιής & επιτρέπεται να αθλείται.
Όλοι οι αθλητές είναι απαραίτητο να φέρουν ποδήλατα δρόμου (τύπου κούρσας). Απαγορεύεται ρητά, οποιοσδήποτε πρόσθετος εξοπλισμός ακατάλληλος για την ποδηλασία δρόμου και τις συνθήκες του αγώνα, φτερά, κάμερες καταγραφής κ.λ.π
Η συμμετοχή στην κατηγορία ΟΠΕΝ δεν δίνει πρόκριση για την Σπαρτακιάδα.
Η ιατρική βεβαίωση από καρδιολόγο θα κρατείται από τη γραμματεία και θα επιστραφεί μετά τη λήξη του αγώνα.
Για τα μέλη Π.Ε.Π.Α., η κάρτα υγείας αθλητή είναι απαραίτητη και βασική προϋπόθεση για την συμμετοχή του αθλητή στον αγώνα. Χωρίς την φυσική παρουσίαση της κάρτας υγείας (και της ιατρικής βεβαίωσης από καρδιολόγο, εντός 2019 για την κατηγορία ΟΠΕΝ) στη γραμματεία του αγώνα, ο συμμετέχων δεν θα λαμβάνει εκκίνηση και δεν θα μπορεί να απαιτήσει επιστροφή παράβολου συμμετοχής.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ - ΕΓΓΡΑΦΕΣ :
Μέγιστος αριθμός συμμετοχών 200 άτομα. Παρακαλούνται όλοι οι συμμετέχοντες να δηλώσουν συμμετοχή στ στην παρακάτω ηλεκτρονική φόρμα: https://goo.gl/forms/LbwqU7UFdffMn8ki2 έως Τετάρτη 10/07/2019 με παράλληλη κατάθεση του ποσού συμμετοχής στο λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας : 075/001312-92, IBAN: GR6501100750000007500131292 όπου εμφανίζεται το όνομα της Ποδηλατικής Ένωσης Παλαιμάχων Αθλητών (στο καταθετήριο θα πρέπει απαραίτητα να εμφανίζετε το ονοματεπώνυμό σας) ή στο γραφείο της Π.Ε.Π.Α. (Αγ.Τρύφωνος 38-Κηφισιά) τις Δευτέρες 1/7/2019 & 8/7/2019 και ώρες 20:30μμ -22:00μμ.
Για καταθέσεις μέσω internet το Swift ή αλλιώς BIC είναι ETHNGRAΑ.
Την ημέρα του αγώνα θα απευθύνεστε στην γραμματεία για την υπογραφή του φύλλου αγώνα και κατάθεση των απαραίτητων δικαιολογητικών.
Για παραπάνω πληροφορίες επικοινωνήστε με το τηλ. 6931111696.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ:
Το ποσό συμμετοχής είναι 10 € για τα μέλη Π.Ε.Π.Α. και 20 € για όλους τους υπόλοιπους συμμετέχοντες.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι αγωνιστικοί αριθμοί θα μπουν αριστερά κάτω και λοξώς δεξιά επάνω.
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΓΩΝΑ:
• Ο αγώνας θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ε.Ο.Π. για την ποδηλασία δρόμου και τους ειδικούς της Π.Ε.Π.Α.
• Η χρήση προστατευτικού ποδηλατικού κράνους, είναι υποχρεωτική ακόμη και στις ελεύθερες δοκιμές ή προπονήσεις.
• Όλοι οι αγωνιζόμενοι οφείλουν να κινούνται στο δρόμο σύμφωνα με τον Κ.Ο.Κ. Η παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής στο οδόστρωμα, τιμωρείται άμεσα με ποινή αποκλεισμού από τον αγώνα.
• Για την παροχή τεχνικής υποστήριξης, θα επιτραπούν συνοδευτικά αυτοκίνητα, εφόσον έχουν δηλωθεί τα στοιχεία αυτοκινήτου και συνοδού κατά την εγγραφή σας και είναι σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας σχετικά με οχήματα συνοδείας σε αγώνες δρόμου μιας ημέρας.
• Απαγορεύεται η συνοδεία αθλητών με μοτοσικλέτες καθώς και με αυτοκίνητα τα οποία δεν έχουν δηλωθεί και επιλεγεί. Σε περίπτωση που βρεθούν αδήλωτα αυτοκίνητα μέσα στη διαδρομή θα καταγράφονται και θα τιμωρείται ο αθλητής.
• Μέγιστος αριθμός Ι.Χ. συνοδείας, 20 οχήματα. Η προτεραιότητα των Ι.Χ. θα δοθεί ανάλογα με τον αριθμό των αθλητών που θα συνοδεύουν.
• Για την δήλωση Ι.Χ συνοδείας επικοινωνήστε στο τηλ. 6931111726 μέχρι την Παρασκευή 12/7/2019.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ / ΑΠΟΝΟΜΕΣ:
Όλοι οι ποδηλάτες θα προσέρχονται στις απονομές υποχρεωτικά με την αγωνιστική τους ενδυμασία.
Οι αθλητές που θα διακριθούν σε κάθε κατηγορία θα λάβουν:
1ος: Κύπελλο - Χρυσό μετάλλιο - Δίπλωμα
2ος: Αργυρό μετάλλιο - Δίπλωμα
3ος: Χάλκινο Μετάλλιο – Δίπλωμα
4ος, 5ος, 6ος – Δίπλωμα για τις κατηγορίες Π.Ε.Π.Α. (30–39 ετών) / (Γυναικών από 25 ετών και άνω) / και την κατηγορία ΟΠΕΝ.

Θα γίνουν βραβεύσεις ανά 5ετία, στις κατηγορίες (40-44 ετών), (45-49 ετών), (50-54 ετών) και (55-59 ετών), (60-64 ετών) και (65+).

Οι απονομές θα γίνουν στην Πλατεία Άρεως (από σημείο τερματισμού -Σιλίμνα 5χλμ κατηφόρας).

Μετά το πέρας του αγώνα οι διοργανωτές θα παραθέσουν μπουφέ για όλους τους συμμετέχοντες.
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ:
• H απόρριψη αθλητή από τον τεχνικό έλεγχο λόγω σοβαρών ελλείψεων ή και παρατυπιών, αυτόματα λογίζεται ως ποινή αποκλεισμού όπως αν είχε λάβει μέρος στον αγώνα.
• Οι αθλητές/τριες συμμετέχουν στους αγώνες με δική τους ευθύνη και ο διοργανωτής δεν έχει καμία υποχρέωση για κάθε ενδεχόμενο ατύχημα ως και φθορά ή απώλεια αγωνιστικού υλικού, ενδυμάτων κλπ.
• Δίνετε την συγκατάθεση σας να λάβετε ιατρική και φαρμακευτική αγωγή σε περίπτωση τραυματισμού, ατυχήματος ή ασθένειας κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.
• Επιτρέπετε να χρησιμοποιηθούν φωτογραφίες και βίντεο που θα ληφθούν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης και συναφών δραστηριοτήτων για κάθε νόμιμη χρήση από τους διοργανωτές και τους χορηγούς.
• Οι διοργανωτές έχουν το δικαίωμα να συμπτύξουν/αναπτύξουν κατηγορίες και να τροποποιήσουν το πρόγραμμα των αγώνων και τη διαδρομή σε περίπτωση που για λόγους ανωτέρας βίας δεν είναι δυνατή και ασφαλής η πρόσβαση για τους αγωνιζόμενους σε όλα τα σημεία της διαδρομής.
• Υπενθυμίζεται ότι η χρήση κράνους είναι υποχρεωτική και στις επίσημες προπονήσεις (π.χ. ζέσταμα ή αναγνώριση διαδρομής πριν και μετά τον αγώνα).

ΑΛΥΤΑΡΧΗΣ: Καλαπόδης Γιώργος
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ: Μάγκλαρης Ιωάννης / 6972256499 / magbikes@gmail.com
ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ:
Για ότι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη αποφασίζεται επιτόπου από την Αγωνόδικο Επιτροπή. Αρμόδιοι για την κατάρτιση και επισημοποίηση του προγράμματος του αγώνα καθώς και για ότι δεν προβλέπει η παρούσα προκήρυξη, είναι ο εκπρόσωπος της Τεχνικής Επιτροπής και ο Αλυτάρχης του αγώνα.

ΑΘΛΟΘΕΤΗΣ:
ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ: Δήμος Τρίπολης, Μάγκλαρης Bikes, Π.Ο. ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΕΤΗΣΙΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ: Gatsoulis Bikes ,ENDURA, My Athlete, Go-Hi, Zaes-AGU.
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: Περιοδικό “MBike”


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.