Το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Γιάννης Κούρος Αενάως Κινούμενος» για τον Αρκά δρομέα - φαινόμενο

Το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Γιάννης Κούρος Αενάως Κινούμενος» για τον Αρκά δρομέα - φαινόμενο

Σεπτέμβριος 26, 2019 - 23:18
9 σχόλια

Ένα ντοκιμαντέρ του Ηλία Γιαννακάκη

Γνωρίστε τον Αρκά δρομέα υπεραθλητή Γιάννη Κούρο μέσα από το ντοκιμαντέρ του Ηλία Γιαννακάκη με τίτλο "Γιάννης Κούρος Αενάως Κινούμενος".

Ο Γιάννης Κούρος είναι εδώ και  είκοσι χρόνια είναι κορυφαίος στον κόσμο και κατέχει 152 παγκόσμια ρεκόρ.

Στο ντοκιμαντέρ αυτό θα μάθετε μερικές άγνωστες ιστορίες για την ζωή του Αρκά υπεραθλητή. Αναφέρουμε μερικές μόνο πληροφορίες για να σας προκαλέσουμε το ενδιαφέρον:

  • Ο πατέρας του δεν τον θεωρούσε παιδί του και δεν τον ήθελε... έτσι ο ίδιος αθλούταν στο στάδιο για να μην πηγαίνει τα απογεύματα στο σπίτι.
  • Έχασε για λίγα εκατοστά την πρωτιά σε ένα αγώνα που θα του έδινε την εισιτήριο για την Γυμναστική Ακαδημία.
  • Ο Γιάννης Κούρος δεν κοιμάται ποτέ σε αγώνες το πρώτο 24ώρο. Απλά συνεχίζει να τρέχει...
  • Αν ο αγώνας διαρκεί πάνω από 48 ώρες τότε αν νιώσει υπνηλία θα κοιμηθεί 10 λεπτά... όχι περισσότερο γιατί δεν του αρέσει η εγκατάλειψη.
  • Ο Γιάννης Κούρος ζούσε δίπλα από νεκροταφείο και ο ίδιος το θεωρούσε καλό γιατί τον προσγείωνε και του έδινε κίνητρο να κάνει κάτι κάθε μέρα. 
  • Στο Σπάρταθλον το 1983 τερμάτισε στην Σπάρτη στις 21 ώρες και 50 λεπτά, 5 ώρες πριν τις 27 που θεωρούσαν  ως εφικτό όριο οι ξένοι διοργανωτές.
  • Το 1989 έχασε την δουλειά του επειδή οι συνάδερφοι έλεγαν ότι δεν προσφέρει έργο αλλά μόνο ...Εθνική προβολή. Έτσι μετανάστευσε στην Αυστραλία.
  • Στην Αυστραλία δούλεψε και σαν τραγουδιστής σε κέντρο διασκέδασης.

Το ντοκιμαντέρ αυτό αποτελεί κάτι περισσότερο από μια αναφορά στην ζωή του Αρκά υπερμαραθωνοδρόμου... αποτελεί έμπνευση για όλους μας, περνώντας ένα δυνατό μήνυμα... να μην εγκαταλείπουμε ποτέ! 

 

Video: 

Γιάννης Κούρος Αενάως Κινούμενος - Forever Running


9 Σχόλια

Δεν μπορώ να πιστέψω ότι Τρπολίτες έδιωξαν τον κορυφαίο Παγκόσμιο δρομέα από το Εθνικό Στάδιο της τρίπολης επειδή πρόσφερε μόνο προβολή;;; μπορείτε να το διασταυρώσετε; το λέει και ο ίδιος αλλα δεν μπορεί να είμαστε τόσο άχρηστοι σε αυτή τη πόλη.

Γιατί είναι ο κορυφαίος Παγκόσμιος δρομέας; Επειδή έτρεχε σε διοργανώσεις χωρίς αυτές να είναι εντός των ολυμπιακών αθλημάτων; Η αλαζονεία και η ματαιοδοξία δεν τιμούν κανένας άνθρωπο.

Κάτι τέτοια απερίγρατοι σαν και εσενα @10.14 τον έδιωξαν από την Τρίπολη και την Ελλάδα...

Γιατί απορείτε αγαπητοί συμπολίτες; νομίζετε ότι η ζωή όσων έμειναν στην ιστορία κ η μνήμη τους αποκατασταθηκε αργότερα ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα; δλδ επειδή είναι αρκας τι έπρεπε να κάνει; να μιλάει με τα καλύτερα λόγια για το περιβάλλον και τους συμπατριωτες του για να νιώθουμε κ μεις καλά; είπε την αλήθεια κ είναι προν τιμήν του, αυτό δεν μειώνει την αξία του κ την προσφορά του στον συνάνθρωπο για αυτό όσοι απορούν να σου το ντοκυμαντερ κ να ψάξουν κ να ρωτήσουν κ για επιπλέον πληροφορίες, μπράβο του για ότι κατάφερε! Είμαστε περήφανοι για αυτόν κ ως Αρκάδες κ ως Έλληνες!

Αυτός που ήταν η αιτία να απομακρυνθεί από το στάδιο έχει ονοματεπώνυμο ,πολύ γνωστος μαλιστα. Είναι γερός άνθρωπος και δεν μπορώ να πω περισσότερα.

Απορώ με τα λεγόμενα μερικών... Δηλαδή ο Ζαμπίδης δεν είναι μεγάλος, αναγνωρισμένος επειδή κατέβαινε σε άλλες διοργανώσεις και δεν πήγε Ολυμπιάδα; Τι άλλο θα ακούσουμε

Δεν τον έδιωξαν.Μόνος του έφυγε γιατί δεν του έφταναν τα λεφτά που έπαιρνε ούτε για τα γραμματόσημα στα γράμματα που έστελνε.

κ. Γιαννακάκη σε ένα ντοκιμαντέρ βρίσκουν και άλλους να μιλούν για τον συγκεκριμένο για να διασταυρώνονται κάποια πράγματα.

Στην Ελλάδα οι ξενόφερτοι δίνουν εντολές και χαντακώνονται οι Έλληνες..... έτσι βγήκε ότι η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της..... ψάξτε στην πρόσφατη ιστορία μας......

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.