Ντοκιμαντέρ για τη Γορτυνία θα προβληθεί στον ΣΑΟΟ

Ντοκιμαντέρ για τη Γορτυνία θα προβληθεί στον ΣΑΟΟ

Δεκέμβριος 16, 2014 - 08:49
0 σχόλια

Την Τετάρτη 17/12/2014 και ώρα 7.30΄ μ.μ  ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών  Οικολόγων θα προβάλει το ντοκιμαντέρ « Έντυπος Χρόνος»  του  συμπατριώτη, από το Βαλτεσινίκο,  σκηνοθέτη Δημήτρη Γιαννικόπουλου (διάρκειας 96 λεπτών), με ελεύθερη είσοδο για το κοινό .

Η ταινία έχει βραβευθεί στο 13ο  Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτρας το 2011.

Πρόκειται για ένα κοινωνικό  ντοκιμαντέρ, με αρκετά στοιχεία μυθοπλασίας και εμπλουτισμένο με λαογραφικά και ιστορικά θέματα. Αναφέρεται στο Βαλτεσινίκο, τη Γορτυνία και την Αρκαδία γενικότερα , μέσα από ειδήσεις  της « Φωνής της Γορτυνίας» από το 1933 μέχρι και το 1983.

Η ταινία έγινε ουσιαστικά από έναν άνθρωπο, τον Δ. Γιαννικόπουλο, ο οποίος, εκτός από την σκηνοθεσία , έγραψε το σενάριο, έκανε την κινηματογράφηση, την αφήγηση, και το μοντάζ, επικουρούμενος από την κόρη του Ι. Γιαννικοπούλου,  η οποία υποδύεται την εφημερίδα , διαβάζει και αφηγείται, και τον γιο του Κωστή Γιαννικόπουλο, ο οποίος έγραψε τη μουσική και έκανε την ηχογράφηση και μιξάζ.   

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.