Το ντοκιμαντέρ «Et in Arcadia ego» στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης Δημητσάνας

Το ντοκιμαντέρ «Et in Arcadia ego» στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης Δημητσάνας

Φεβρουάριος 29, 2016 - 20:12
0 σχόλια

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ)συνεχίζει τις προβολές ντοκιμαντέρ διακεκριμένων Ελλήνων σκηνοθετών, κάθε μήνα σε διαφορετικό μουσείο του Δικτύου του, στο πλαίσιο του αφιερώματος «Πολιτιστικά Τοπία. Χώρος και χρόνος στο ελληνικό ντοκιμαντέρ». Τα ντοκιμαντέρ που έχουν επιλεγεί, συνδέονται είτε με πτυχές της τοπικής ή/και  παραγωγικής ιστορίας της εκάστοτε περιοχής είτε με την ανάδειξη πολιτιστικών τοπίων

Την Παρασκευή 4 Μαρτίου, στις 19:00, στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, στη Δημητσάνα, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει το βραβευμένο ντοκιμαντέρ «Πατρίδα είναι η παιδική ηλικία - EtinΑrcadiaego» του Αλέξανδρου Παπαηλιού (2003, 75’). Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ με στοιχεία μυθοπλασίας, απόρροια δεκάχρονης έρευνας του σκηνοθέτη. Ένας άντρας επιστρέφει στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Αρκαδία και παρουσιάζει το παρόν και το παρελθόν του τόπου στον οποίο γεννήθηκε και μεγάλωσε. Πέρα από τις γλυκές παιδικές αναμνήσεις, στο φιλμ ενσωματώνονται αποσπάσματα από τη «ζωή» της περιοχής, δάνεια από φιλμ του ‘55.

Στην προβολή θα παρίσταται ο σκηνοθέτης Αλέξανδρος Παπαηλιού για να προλογίσει το ντοκιμαντέρ και να συνομιλήσει με το κοινό.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.