Νικολάκου: Θα προσφύγουμε εναντίον της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής για τις απαλλοτριώσεις

Νικολάκου: Θα προσφύγουμε εναντίον της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής για τις απαλλοτριώσεις

Δεκέμβριος 06, 2019 - 19:01
6 σχόλια

Σύμφωνα με τη δήλωση που έκανε η πρώην θεματική αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου μετά το πέρας της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής η οποία «πέρασε» τις απαλλοτριώσεις σε Αρκαδία και Λακωνία προκειμένου να ξεκινήσει το έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου, η «Νέα Πελοπόννησος» θα προσφύγει με κάθε νόμιμο μέσο εναντίον της απόφασης.

Αναλυτικά, η κυρία Νικολάκου δήλωσε:

«Θεωρούμε ότι πράγματι έγινε μια εξαιρετική διαδικασία, μίλησαν όλοι και ακούστηκαν όλες οι απόψεις. Η παράταξή μας, η ''Νέα Πελοπόννησος'' έχει συνδεθεί απόλυτα με το συγκεκριμένο έργο, γι' αυτό και θέσαμε τις αντιρρήσεις μας και τις παρατηρήσεις μας επί της νομιμότητας της εισηγήσεως και δεν νομίζουμε ότι πήραμε τις κατάλληλες απαντήσεις. Είναι αδιανόητο ένα συμβούλιο να αποφασίζει ότι δεν είναι σύμφωνο με τη ρύθμιση το θέμα να συζητηθεί στην Οικονομική Επιτροπή και το θέμα να συζητείται. Η αποχή των παρατάξεων της Νέας Πελοποννήσου, του κ. Μπουντρούκα και του Γιώργου Δέδε αποδεικνύει ότι δεν θέλαμε να νομιμοποιήσουμε μια τέτοια διαδικασία. Δεν λέμε ότι δεν είναι αρμοδιότητα της Οικονομικής Επιτροπής, αλλά ότι η συγκεκριμένη περίπτωση που έχει προηγηθεί κήρυξη δεν εμπίπτει σε αυτή τη διάταξη και λέμε ότι δεν μπορούμε να μιλάμε για δημοκρατία όταν είχαμε τη δυνατότητα το ίδιο θέμα να το παραπέμψουμε πάλι στο ΠεΣυ.  Ο κ. Νίκας πέταξε ένα γάντι συναίνεσης και συνεργασίας. Το σηκώσαμε αμέσως. Τον καλέσαμε να φέρει το θέμα στο ΠεΣυ ώστε να έχει νομιμότητα. Το έργο το ξέρουμε γραμμή - γραμμή και λέξη - λέξη. Θα απευθυνθούμε με όλους τους νόμιμους τρόπους όπου επιβάλλεται για να φέρουμε νομιμότητα σε αυτό το έργο. Μην περιμένουν το επόμενο καλοκαίρι αυτό οι δήμαρχοι να έχουν έργο. Η απάντηση στον κ. Νίκα, ''εμείς το φέραμε, γιατί δεν το ψηφίσατε;'' είναι απλή: Η εισήγηση δεν είναι νόμιμη».

Τέλος, η κυρία Νικολάκου έκανε λόγο για παράβαση καθήκοντος εκ μέρους του περιφερειάρχη, καθώς εκείνος δήλωσε ότι την πολιτική ευθύνη του έργου την παίρνει πάνω του, κάτι που δεν προβλέπεται στα καθήκοντά του, αφού το Περιφερειακό Συμβούλιο λαμβάνει αποφάσεις για κάθε θέμα που αφορά στην Πελοπόννησο.


6 Σχόλια

Καλέ , μην ξελαρυγγιάζεσαι ! Έχασαν , αλλά το έργο των σκουπιδιών είναι δικό τους . Να ντρέπονται αυτοι που τώρα παριστάνουν τους τιμητές , που το έργο το πολέμησαν 4 χρονια και το πήγαν τόσο πίσω .

08:55@ Ντίνα,εσύ; Ποιά ξελαρυγγιάζεται και εξευτελίζεται το είδαμε για ακόμη μια φορά στο Περιφερειακό συμβούλιο.

22:08 ΜΑΚΑΚΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΚΑΝΕ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΦΤΑΝΕΙ. ΤΙ ΘΕΣ ΔΗΛΑΔΗ; ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙΣ ΣΕ ΓΡΑΦΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ; ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ

@09:26 Στόκε εσύ; Get a life quickly γιατί θα κουφαθείς έτσι σφεντόνα που την έχεις κάνει

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.