Νίκας: Στο νέο ΕΣΠΑ υπάρχει πρόβλεψη για την στήριξη των ευπαθών ομάδων και των προσφύγων (vid)

Νίκας: Στο νέο ΕΣΠΑ υπάρχει πρόβλεψη για την στήριξη των ευπαθών ομάδων και των προσφύγων (vid)

Ιούνιος 20, 2023 - 14:43
3 σχόλια

Δηλώσεις Νίκα - Τζιούμη με αφορμή την Παγκόσμια μέρα Προσφύγων

Σήμερα Τρίτη 20 Ιουνίου έχοντας ως αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας και ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης έδωσαν το μήνυμά τους για την προσφυγιά και αναφέρθηκαν και στην τραγωδία που συνέβη ανοιχτά της Πύλου και τόνισαν πως είναι ντροπή να συμβαίνει κάτι τέτοιο για την ανθρωπότητα.

Πιο συγκεκριμένα, ανέφεραν πως αιτίες γι’ αυτό το τραγικό συμβάν είναι οι πόλεμοι, η ακραία φτώχεια, οι συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων και η διάλυση κρατών.

Αναμφισβήτητα, ένα τέτοιο λυπηρό γεγονός μας προκαλεί θλίψη, οργή και στεναχώρια

Όπως ανέφερε ο κ. Νίκας γίνονται σκέψεις για ένα πρόγραμμα που θα στηρίξει ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, μεταξύ αυτών και τους πρόσφυγες- μετανάστες.

Στην συνέχεια λαμβάνοντας τον λόγο ο δήμαρχος Τρίπολης και απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων μίλησε για το πρόγραμμα «ΕΣΤΙΑ» που έχει ολοκληρωθεί, αλλά και για το πρόγραμμα «ΚΑΛΥΨΗ» που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Αυτή τη στιγμή δεν υλοποιείται κάποιο πρόγραμμα για τη στήριξη των προσφύγων αλλά σίγουρα μια τέτοια σκέψη έχει τεθεί στο τραπέζι και σύντομα θα εφαρμοστεί, καθώς όλοι μας μεριμνούμε για την φροντίδα αυτών των ανθρώπων για μια καλύτερη ζωή

Video: 

ArcadiaPortal.gr Το μήνυμα του Π. Νίκα και του Κ. Τζιούμη για το ναυάγιο στην Πύλο


3 Σχόλια

κοίτα να φτιάξεις κανένα έργο και μη σκορπάς απο εδώ και κει τα χρήματα των φορολογουμένων πολιτών

για εμάς τους ιθαγενείς δεν υπάρχει έστω ένα ψίχουλο ; όλα για τους αλλοδαπούς ;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.