Νέος ΚΟΚ: Χάνουν άδεια και πινακίδες όσοι μιλούν στο κινητό ενώ οδηγούν

Νέος ΚΟΚ: Χάνουν άδεια και πινακίδες όσοι μιλούν στο κινητό ενώ οδηγούν

Μάρτιος 10, 2018 - 10:31
3 σχόλια

Κατατέθηκε το βράδυ της Πέμπτης (08/03/2018) στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ). Το νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών που κατατέθηκε στη Βουλή δίνει τη δυνατότητα να αυξάνεται το ύψος των προστίμων μέχρι και στο τριπλάσιο του αρχικού ποσού με βάση εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια. Δηλαδή, ουσιαστικά το πρόστιμο καθορίζεται ανάλογα με το εισόδημα και την περιουσία του παραβάτη. Κριτήριο για τον καθορισμό του ύψους του προστίμου θα αποτελεί η φορολογική δήλωση του οδηγού προκειμένου, όπως είχε δηλώσει παλαιότερα ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, να αντιμετωπιστεί η λογική «έχω λεφτά, πληρώνω και παρανομώ».

Με τον νέο ΚΟΚ οι παραβάσεις χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες: Χαμηλής επικινδυνότητας, Μεσαίας επικινδυνότητας και Υψηλής επικινδυνότητας. Τα πρόστιμα θα φθάνουν ως τα 100 ευρώ για την πρώτη κατηγορία, από 101 ως 300 ευρώ για τη δεύτερη κατηγορία και έως 600 ευρώ για τις υψηλής επικινδυνότητας παραβάσεις. Παράλληλα, οι παραβάσεις χωρίζονται σε εκείνες της «υψηλής συχνότητας» και της «αντικοινωνικής συμπεριφοράς».

Την άδεια οδήγησης και τις πινακίδες του οχήματος θα χάνουν για 60 ημέρες οι οδηγοί που:

  • Χρησιμοποιούν κινητό χωρίς ακουστικά ή στην ειδική θέση για ανοιχτή ακρόαση
  • Παρκάρουν σε θέσεις ή διαβάσεις ΑμεΑ
  • Χρησιμοποιούν τη ΛΕΑ
  • Δεν φορούν ζώνη ή κράνος
  • Δεν ασφαλίζουν τα παιδιά σε ειδικά καθίσματα ή με τη ζώνη
  • Πετάνε τσιγάρο ή αντικείμενα τα οποία μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά.
Ειδήσεις: 

3 Σχόλια

Όταν υπάρχουν προβλήματα πρέπει να αποπροσανατολίζουμε τον κόσμο, μια τακτική που πάντα μα πάντα πιάνει......... Αιώνια Ελλάδα μας που σε κατάντησαν Ελλαδίτσα οι μετά την μεταπολίτευση πολιτικάντηδες................που μας κυβερνάνε ,με την ψήφο μας δυστυχώς!

10.51 Μάλλον πρέπει να μιλάς με τις ώρες στο κινητό όταν οδηγείς, γι' αυτό σε έτσουξε το νομοσχέδιο για το νέο ΚΟΚ...Δεν πειράζει, θα βάλεις κι εσύ μυαλό όπως και όλοι όσοι έχουν τα ίδια μυαλά με το δικό σου...Θα φάτε το προστιμάκι σας, θα σας ξηλώσουν και τις πινακίδες και αν είμαστε όλοι οι υπόλοιποι νομοταγείς πολίτες τυχεροί, θα σας αφαιρέσουν και το δίπλωμα...Έτσι, για νά'χετε να πορεύεστε και για να μην μιλάς για αποροσανατολισμό για κάτι που σε όλη την Ευρώπη είναι αυτονόητο, βλαχάκο...Το κατάλαβες; Γιατί πολλοί εξυπνάκηδες έχετε πλακώσει και αρχίζει να γίνεται εκνευριστικό...

Tι σε ενοχλεί @ 14.03 από τα γραφόμενα του @ 10.51, και τον βρίζεις σαν τυχερός Ευρωπαίος έξυπνος πολίτης; Κάτι φοβάσαι εσύ ή είσαι του συστήματος....εκνευριστικό!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.