Νέο πάρκο με ανεμογεννήτριες στο Κορύθιο - Γούργαρης: Είναι πιο τερατώδες από τα άλλα 

Νέο πάρκο με ανεμογεννήτριες στο Κορύθιο - Γούργαρης: Είναι πιο τερατώδες από τα άλλα 

Φεβρουάριος 23, 2021 - 08:27
0 σχόλια

Το θέμα των ανεμογεννητριών έχει απασχολήσει το ΔΣ Τρίπολης, καθώς πολλές αιτήσεις έχουν κατατεθεί στη ΡΑΕ από εταιρίες για να κατασκευαστούν αιολικά πάρκα στο Μαίναλο. Οι αντιδράσεις φορέων, συλλογικοτήτων και πολιτών έχουν εκφραστεί, ενώ έχουν κατατεθεί στη ΡΑΕ, όπως προβλέπεται, οι ενστάσεις.

Στη συνεδρίαση του ΔΣ τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου ακόμα μία Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων έφθασε στο ΔΣ Τρίπολης, ώστε να συζητηθεί, και αυτή τη φορά αφορά σε αίτηση εταιρίας για δημιουργία αιολικού πάρκου στο Κορύθιο.

Όπως είπε ο δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης, η συζήτηση των ΜΠΕ γίνεται κάθε φορά. Η συγκεκριμένη ΜΠΕ ετέθη σε δημόσια διαβούλευση στις 10 Φεβρουαρίου και τελειώνει την 1η Απριλίου.

Πρέπει να μας βοηθήσει και κάποιος επιστήμονας, ίσως χρειάζεται και κάποιος ειδικός.

Ο κ. Βόσνος από την πλευρά του είπε: «Πράγματι έρχονται πολλές τέτοιες ενημερώσεις, που μπορεί το ΔΣ να παρέμβει, ανεξάρτητα αν τυπικά γνωμοδοτεί. Όταν αφορά τοπικές κοινότητες, όπως το Παρθένι ή τα Αγιωργίτικα, να διαβιβάζεται η ΜΠΕ εγκαίρως και σε όλα τα μέλη του τοπικού συμβουλίου». 

Ο κ. Γούργαρης είπε: «Στα όρια του δήμου μας έχουν αδειοδοτηθεί περισσότερα από 20 συγκροτήματα ανεμογεννητριών, και έρχονται και άλλα, αυτό εδώ είναι το πιο τερατώδες, επειδή οι ανεμογεννήτριες ως τώρα ήταν της τάξεως των 3 MW, αυτό είναι 4.5 MW, που σημαίνει πολύ μεγαλύτερη διάμετρο πτερυγίων, και πολύ περισσότερο γκρέμισμα του βουνού για να γίνει. Προτείνω στην επόμενη συνεδρίαση, να έρθει το θέμα να συζητηθεί κανονικά».

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.